Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον υπουργό Εργασίας συναντήθηκαν οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [02] Παρέμβαση προέδρου Δημοκρατίας για παράνομο τζόγο-Δηλώσεις Δρυ
  • [03] Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή
  • [04] Για την πορεία των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς ενημέρωθηκε ο Κώστας
  • [05] Χωρίς αποτέλεσμα η δεύτερη συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών
  • [06] Kαταργούνται κάθε μορφής ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια

  • [01] Με τον υπουργό Εργασίας συναντήθηκαν οι γιατροί του ΙΚΑ

    21/02/2002 20:44:12

    Τις προτάσεις που παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή, επανέφερε στο τραπέζι του διαλόγου με τους γιατρούς του ΙΚΑ ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας στη νέα συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συλλόγων των γιατρών, παρουσία του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ρέππας, η κυβέρνηση έχει διατυπώσει συμβιβαστική πρόταση που δίνει λύσεις στα προβλήματα των γιατρών του ΙΚΑ. Ο κ.Ρέππας δεσμεύτηκε για την οικονομική αναβάθμιση των γιατρών του Ιδρύματος, ενώ σχετικά με το αίτημά τους για μονιμοποίηση των 5.500 συναδέλφων τους, σημείωσε ότι η κυβερνητική πλευρά προτείνει τη σύσταση μικτής επιτροπής υπό τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτο Σπυρόπουλο, προκειμένου να αποφασιστεί ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν από το ΙΚΑ.

    [02] Παρέμβαση προέδρου Δημοκρατίας για παράνομο τζόγο-Δηλώσεις Δρυ

    21/02/2002 20:41:56

    Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, προκάλεσαν η υπόθεση με τον παράνομο τζόγο και οι δήθεν αποκαλύψεις τηλεοπτικών εκπομπών για συμμετοχή πολιτικών σε αυτόν. Από τα Γιάννενα που βρίσκεται για τις εκδηλώσεις ενόψει της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, ο κ.Στεφανόπουλος μίλησε για ατμόσφαιρα

    δυσωδίας που καλύπτει την πολιτική ζωή του τόπου. Κάλεσε όλους να κάνουν το καθήκον τους ενώ επέκρινε μερίδα των ΜΜΕ, η οποία προσπαθεί, όπως είπε, να εμπλέξει πολιτικούς σε πράξεις οι οποίες είναι καταδικαστέες. Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας Γ.Δρυς, χαρακτήρισε γελοίους τους ισχυρισμούς που επιχειρούν να τον εμπλέξουν σε διαδικασίες σχετικές με τις άδειες των τυχερών παιχνιδιών, όταν ήταν υφυπουργός Οικονομικών.

    [03] Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή

    21/02/2002 20:41:50

    Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της ως ελληνικού φορέα αερομεταφορών, ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή. Η φιλοσοφία του σχεδίου κινείται στους εξής βασικούς άξονες. Διαχωρισμός του πτητικού έργου, από τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων 100-150 εκατομμύρια ευρώ, ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. χωρίς καμία παρέκκλιση από τον στόχο αυτό. Διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και έξοδο 2000 υπαλλήλων σε μια διετία, με την παροχή κινήτρων. Αναδιάρθρωση της διοίκησης και εξασφάλιση των πτήσεων που είναι απαραίτητες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις κοινωνικές ανάγκες σύνδεσης των νησιών μας. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν τον επίλογο ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού, ήταν το σχόλιο της ΝΔ.

    [04] Για την πορεία των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς ενημέρωθηκε ο Κώστας Σημίτης

    21/02/2002 20:41:44

    Για την πορεία των συνομιλιών με τον Ραούφ Ντενκτάς, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, ενημερώθηκε χθες ο πρωθυπουργός, στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κύπριο πρόεδρο, Γλαύκο Κληρίδη. Στη συνομιλία επιβεβαιώθηκε η εντύπωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι ο Ραούφ Ντενκτάς παρέμεινε στις θέσεις του, με εξαιρέσεις ελάσσονος σημασίας. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής, είναι απογοητευτικό καθώς αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή του Τουρκοκύπριου ηγέτη στις συνομιλίες, πρέπει μάλλον να αποδοθεί σε τακτική κίνηση της τουρκικής πλευράς.

    [05] Χωρίς αποτέλεσμα η δεύτερη συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών

    21/02/2002 20:41:36

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η δεύτερη συνάντηση της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργοδοτικοί φορείς αποδέχτηκαν το αίτημα της ΓΣΕΕ για μείωση του χρόνου εργασίας στις 39 ώρες, ωστόσο ζήτησαν το 39ωρο να αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2004, ενώ πρότειναν η νέα σύμβαση να είναι τριετούς διάρκειας και να προβλέπει αυξήσεις ύψους 4,5%. Οι προτάσεις των εργοδοτικών οργανώσεων απορρίφθηκαν από την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος τα συνδικάτα δεν μπορούν να δεχτούν αυξήσεις κάτω από το 6%, σύμβαση τρίχρονης διάρκειας και θεωρούν ότι το 39ωρο πρέπει να εφαρμοστεί με την ισχύ της σύμβασης. Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν στις 11 Μαρτίου στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

    [06] Kαταργούνται κάθε μορφής ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια

    21/02/2002 14:32:40

  • Καταργούνται κάθε μορφής ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια ακόμα και τα τεχνικά από όλους τους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Οπως είπε ο κ.Σκανδαλίδης η απόφαση ελήφθη ομόφωνα ενώ σε 15 ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2002 - 21:30:13 UTC