Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ευθυμίου-Καθηγητών ΤΕΙ
  • [02] Εξαθρώθηκε κύκλωμα παράνομου τζόγου στα Γιαννιτσά.
  • [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για λειτουργία δημόσιας διοίκησης
  • [04] Κρίσιμη συνάντηση Ευθυμίου-Καθηγητών ΤΕΙ
  • [05] Με αντιπροσωπεία γιατρών του ΙΚΑ συναντάται η ηγεσία του υπουργείου
  • [06] Σημαντική άνοδος του πληθωρισμού-Εκλεισε στο 4,4%
  • [07] Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια για εξελίξεις στο Κυπριακό.
  • [08] Σε φάση "απογείωσης", η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.
  • [09] Για τα αγροτικά θέματα συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΕ της ΝΔ
  • [10] Μικρό οπλοστάσιο σε σπίτι 40χρονου στη Θεσσαλονίκη
  • [11] Στα "χέρια" της αστυνομίας ο ληστής των διοδίων
  • [12] Αιματηρή απόπειρα ληστείας εναντίον 36χρονου.
  • [13] Υπουργικό Συμβούλιο-Κ. Σημίτης
  • [14] Λαθρομετανάστευση-Συνάντηση υπουργών ΕΕ
  • [15] ΚΚΕ-ΣΥΝ για απλή αναλογική

  • [01] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ευθυμίου-Καθηγητών ΤΕΙ

    15/02/2002 14:26:46

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Ευθυμίου με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ όπου εξετάστηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αποχή των καθηγητών στα πέντε μεγάλα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ο κ.Ευθυμίου δήλωσε ότι δόθηκαν πλήρεις διευκρινίσεις ενώ δόθηκε και η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ώστε να είναι πλήρως διασφαλισμένο το μέλλον των καθηγητών των ΤΕΙ. Ανέφερε ότι θα δοθούν κίνητρα, προκειμένου οι καθηγητές να αυξήσουν τα προσόντα τους, τα οποία ευχήθηκε, οι καθηγητές να αξιολογήσουν θετικά. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Πρέστας, με μια λακωνική δήλωση είπε ότι σήμερα ήταν μια ωραία μέρα και ο υπουργός μας έδωσε έγγραφα και απαντήσεις. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των ΤΕΙ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση με τον κ.Ευθυμίου και να δώσει τις οριστικές απαντήσεις στις προτάσεις του υπουργού.

    [02] Εξαθρώθηκε κύκλωμα παράνομου τζόγου στα Γιαννιτσά.

    15/02/2002 14:21:24

    Κύκλωμα παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στην πόλη των Γιαννιτσών Πέλλας, εξάρθρωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, άνδρες του ΣΔΟΕ στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν στην καφετέρια του Γιώργου Τεκτερίδη, σε συνεργασία με αστυνομικούς, κατέσχεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ από τα πρώτα ηλεκτρονικά αρχεία που άνοιξαν οι προγραμματιστές βρέθηκαν παίκτες παράνομων στοιχημάτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και ένα κουπόνι παιχνιδιών με τους αγώνες και τα ποσοστά κέρδους.

    Επίσης, σε ειδικό χρηματοκιβώτιο, που υπήρχε στο κατάστημα σε ειδική κρύπτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000.000 ευρώ, 8 επιταγές τραπεζών αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολαρίων ΗΠΑ, 16.000 μετοχές της εταιρίας «SPARKNET, 2 χρυσές πιστωτικές κάρτες, 12 βιβλιάρια καταθέσεων, συνολικού ποσού 600.000 μάρκων και 86.000 δολαρίων ΗΠΑ, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών και 27 σφαίρες και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών τα παραπάνω χρηματικά ποσά προέρχονται από συναλλαγές και από εισπράξεις του παράνομου στοιχήματος.

    [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για λειτουργία δημόσιας διοίκησης

    15/02/2002 14:21:11

  • Στο θέμα της διαφάνειας αναφέρθηκε το πρωί ο κ.Σημίτης απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση στην "Ωρα του πρωθυπουργού". Τόνισε ότι η κρατική μηχανή έχει προβλήματα, εμφανίζει καθυστερήσεις και θα πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παλεύει μ`αυτά τα προβλήματα, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κ.Σημίτης, απαντώντας στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου περί εικόνας διάλυσης και διαφθοράς της κρατικής μηχανής ανέφερε ότι ο διαλυμένος κατά τη ΝΔ κρατικός μηχανισμός είναι εκείνος που συνέβαλε στην παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

    [04] Κρίσιμη συνάντηση Ευθυμίου-Καθηγητών ΤΕΙ

    15/02/2002 14:21:05

  • Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα ΤΕΙ χαρακτηρίζεται η συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με αντιπροσωπεία του διδακτικού προσωπικού των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι απέχουν από την εργασία τους πάνω από ένα μήνα. Η συνάντηση γίνεται στο υπουργείο Παιδείας.

    [05] Με αντιπροσωπεία γιατρών του ΙΚΑ συναντάται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    15/02/2002 14:20:58

  • Λύση στο αδιέξοδο με τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ αναζητά ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, ενώ για την Τρίτη οι γιατροί του ιδρύματος έχουν εξαγγείλει νέα πενθήμερη απεργία. Σήμερα ο κ.Ρέππας παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του διοικητή του ΙΚΑ Μιλτιάδη Νεκτάριου, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των γιατρών του ιδρύματος προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα.

    [06] Σημαντική άνοδος του πληθωρισμού-Εκλεισε στο 4,4%

    15/02/2002 14:20:52

  • Στο 4,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο έναντι 3,4% που ήταν το Δεκέμβριο. Η σχετική ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η άνοδος του πληθωρισμού αποδίδεται στις αυξήσεις των τιμών των οπωροκηπευτικών λόγω της κακοκαιρίας καθώς και στην άνοδο των τιμών των καυσίμων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το επόμενο διάστημα ο πληθωρισμός θα σημειώσει πτώση και η αρχή θα γίνει από το Φεβρουάριο.

    [07] Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια για εξελίξεις στο Κυπριακό.

    15/02/2002 14:20:45

  • Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και τα αποτελέσματα των ελληνοτουρκικών επαφών εξετάστηκαν το πρωί στην Αθήνα κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Βουλής στην Κύπρο, Δημήτρη Χριστόφια. Σε δηλώσεις τους οι κύριοι Παπανδρέου και Χριστόφιας, τόνισαν την ανάγκη να προωθηθεί μια λύση στο Κυπριακό, όχι μόνο σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και σύμφωνα με την ευρωπαϊκό κεκτημένο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος για τις εξελίξεις, καθώς όπως είπε, ο Ντενκτάς παραμένει προσηλωμένος στις διχοτομικές φιλοσοφίες του. Το μεσημέρι ο κ.Χριστόφιας συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής κ.Κακλμάνη.

    [08] Σε φάση "απογείωσης", η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.

    15/02/2002 14:20:38

  • Λήγει σήμερα η προθεσμία της παράτασης που έχει δώσει το ελληνικό δημόσιο στην ελληνοαυστραλιανή κοινοπραξία ΙΑΣ, προκειμένου να καταθέσει εγγυητική επιστολή των 102 εκατομ.ευρώ, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική επιταγή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων πώλησης του εθνικού μας αερομεταφορέα. Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία αυτή συμμετέχουν και οι πιλότοι της Ολυμπιακής. Μέχρι στιγμής τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών τηρούν σιγή ιχθύος και αναμένουν την πληροφόρηση από το σύμβουλο ιδιωτικοποίησης που έχει αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης.

    [09] Για τα αγροτικά θέματα συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΕ της ΝΔ

    15/02/2002 14:20:29

  • Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα αγροτικά θέματα. Αύριο στη Ρηγίλλης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ευρωβουλευτών της ΝΔ με αντικείμενο θέματα γεωργικής πολιτικής,την κατάσταση του αγροτικού τομέα, και ζητήματα που αφορούν το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    [10] Μικρό οπλοστάσιο σε σπίτι 40χρονου στη Θεσσαλονίκη

    15/02/2002 14:20:21

  • Μπροστά σ`ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκαν άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του 40χρονου Μάρκου Κυδώνη, ο οποίος και συνελήφθη. Νωρίτερα σε σωματική έρευνα που έγινε στον 40χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι με φυσίγγια και στο αυτοκίνητό του δύο πιστόλια κρότου γεμιστήρες χειροπέδες κι ένας φορητός ασύρματος. Στο σπίτι του Κυδώνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα πέντε πιστόλια, δύο καραμπίνες, γεμιστήρες με φυσίγγια, μία χειροβομβίδα κι ένα αεροβόλο όπλο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται εάν τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε αξιόποινες πράξεις.

    [11] Στα "χέρια" της αστυνομίας ο ληστής των διοδίων

    15/02/2002 14:20:14

  • Συνελήφθη ο ληστής των διοδίων, ο οποίος από τις αρχές του μήνα, λήστεψε τα διόδια Αφιδνών, Σχηματαρίου και Πελασγίας. Πρόκειται για τον πρώην πυροσβέστη Νίκο Λέλη, 37 ετών, ο οποίος είναι κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού για κλοπές και λαθρεμπόριο. Ο δράστης, είχε πάρει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές και με αυτοκίνητο που είχε κλέψει από έκθεση στην οδό Αλίμου πραγματοποιούσε τις ληστείες.

    [12] Αιματηρή απόπειρα ληστείας εναντίον 36χρονου.

    15/02/2002 14:20:06

  • Τρεις αλλοδαποί με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αχαρνών τον Γεώργιο Βάπτισμα 36 χρονών και προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Οταν εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χρήματα τον πυροβόλησαν στο πόδι ενώ στη συνέχεια πέταξαν το όπλο κι εξαφανίστηκαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και όπως είπαν οι γιατροί δεν διατρέχει κίνδυνο.

    [13] Υπουργικό Συμβούλιο-Κ. Σημίτης

    15/02/2002 08:09:34

    Ειδική μέριμνα και ευαισθησία, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να επιδεικνύουν στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Ο κ. Σημίτης δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμοσθεί η κυβερνητική πολιτική στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας και προανήγγειλε οτι μέχρι το φθινόπωρο, θα έχει προχωρήσει η ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

    [14] Λαθρομετανάστευση-Συνάντηση υπουργών ΕΕ

    15/02/2002 08:09:28

    Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων απασχόλησε χθες την άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας και απο ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί κύριοι Πετσάλνικος και Χρυσοχοΐδης.

    [15] ΚΚΕ-ΣΥΝ για απλή αναλογική

    15/02/2002 08:09:21

    Με το επιχείρημα οτι το εκλογικό σύστημα πρέπει να διασφαλιζει ισχυρές κυβερνήσεις, απορρίφθηκε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η κοινή πρόταση νόμου του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 February 2002 - 12:30:36 UTC