Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [02] Υπέρ της ήρεμης προσέγγισης με την Τουρκία, τάχθηκε ο Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Ταλαιπωρία στα ιατρεία του ΙΚΑ
  • [04] Συνέχεια κινητοποιήσεων στα ΤΕΙ
  • [05] Για την πορεία των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν οι αγρότες
  • [06] Ηράκλειο-Αποκλεισμένες οι ΔΟΥ.
  • [07] Ετρωγαν σκύλους
  • [08] Ντόρα Μπακογιάννη-Δήμος Αθηναίων
  • [09] Ελληνοτουρκική Διϋπουργική Επιτροπή
  • [10] Βρυξέλλες-Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών ΕΕ
  • [11] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [12] ΟΓΑ-Ανανέωση βιβλιαρίων υγείας

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    13/02/2002 13:22:11

  • Δεκτός από τον προεδρο της Δημοκρατίας έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος όπως δήλωσε, ενημέρωσε τον κ.Στεφανόπουλο για τις εξελίξεις στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική, την πρόοδο στην οικονομία και τα διάφορα θέματα που είναι υπό συζήτηση στην ελληνική κοινωνία. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ.Σημίτης είπε ότι οι συζητήσεις προχωρούν και το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό. Υπογράμμισε ότι το κλίμα είναι καλό και όσον αφορά τη δική μας στρατηγική, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια πορεία που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα γι αυτό το θέμα. Αναφερόμενος στα εσωτερικά θέματα ο κ.Σημίτης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ασχολείται αποφασιστικά με τα μεγάλα θέματα και προβλήματα του ελληνικού λαού, όπως και ασχολείται και φροντίζει και θα μεριμνά για τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τον πληθυσμό μας. Πριν τη συνάντηση, παρουσία των δημοσιογράφων, οι κύριοι Στεφανόπουλος και Σημίτης στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ το οποίο ενέκρινε το πρόγραμμα μακροϊκονομικής σταθερότητας της χώρας μας.

    [02] Υπέρ της ήρεμης προσέγγισης με την Τουρκία, τάχθηκε ο Γ.Παπανδρέου.

    13/02/2002 13:22:05

  • Υπέρ της ήρεμης και βήμα προς βήμα πορείας προσέγγισης με την Τουρκία, τάχθηκε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Απαντώντας στην Κωσταντινούπολη, σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, ο κ.Παπανδρέου είπε οτι "εργαζόμαστε πάνω στις διμερείς μας σχέσεις και τις αναπτύσσουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό θεμέλιο. Είναι καλύτερα να πηγαίνουμε αργά και σταθερά, παρά γρήγορα και χωρίς να φθάνουμε εκεί που θέλουμε να πάμε". Σε δηλώσεις του χθες ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι στις επικείμενες ελληνοτουρκικές συζητήσεις δεν θα τεθούν θέματα κυριαρχίας, ούτε βραχονησίδων. Για το κυπριακό είπε οτι είτε βρεθεί λύση είτε όχι, η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο μεταξύ, το πρωί, στο περιθώριο του κοινού φόρουμ της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης και της ΕΕ, στην Κωνσταντινούπολη, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας και διατύπωσαν την υποστήριξή τους στο αίτημα ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

    [03] Ταλαιπωρία στα ιατρεία του ΙΚΑ

    13/02/2002 13:21:58

  • Ταλαιπωρία και συνωστισμός σήμερα στα ιατρεία του ΙΚΑ όπου επέστρεψαν οι γιατροί του Ιδρύματος μετά την πενθήμερη απεργία τους. Πολλά ραντεβού ακυρώνονται ενώ νέα ταλαιπωρία αναμένεται να δημιουργηθεί από την ερχόμενη Τρίτη οπότε οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

    [04] Συνέχεια κινητοποιήσεων στα ΤΕΙ

    13/02/2002 13:21:52

  • Την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισε το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ. Ετσι και αυτή την εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστά τα ΤΕΙ της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Πειραιά και Λάρισας, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος οι σπουδαστές να χάσουν το εξάμηνο. Η κατάσταση στο χώρο της παιδείας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου.

    [05] Για την πορεία των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν οι αγρότες

    13/02/2002 13:21:45

  • Σήμερα αποφασίζουν στη Λάρισα οι αγροτοσυνδικαλιστές για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στήν Αθήνα στο τέλος του μήνα. Το πρωί αγρότες του νομού Ξάνθης πραγματοποιήσαν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι ζητούν να μην ιδιωτικοποιηθεί η Αγροτική Τράπεζα. Επίσης συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες και στη Βέροια, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του νομού και την αγροτική πολιτική. Από τις 12 εως τις 3 το μεσημέρι παραμένουν κλειστά τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τη νομαρχία.

    [06] Ηράκλειο-Αποκλεισμένες οι ΔΟΥ.

    13/02/2002 13:21:38

  • Σε αποκλεισμό των εφοριών στην ανατολική Κρήτη προχώρησαν το πρωί έμποροι επαγγελματίες και βιοτέχνες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων του νησιού αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου περί συνάφειας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Περυσινάκη ο νόμος αυτός του υπουργείου Οικονομικών οδηγεί σε χρεωκοπία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι έμποροι ζητούν μέσα από ένα ευρύ διάλογο να αναμορφωθεί και το υπάρχον φορολογικό σύστημα, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση πολλές εμπορικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με αφανισμό.

    [07] Ετρωγαν σκύλους

    13/02/2002 13:21:32

  • Εμβρόντητοι έμειναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών, στην Κύπρο, όταν διενήργησαν πριν λίγες ημέρες έφοδο σε κατοικία, στη Λευκωσία, όπου διαμένουν Κινέζοι φοιτητές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Κινέζοι παραδέχθηκαν στους αστυνομικούς ότι τρώνε σκύλους, τους οποίους εντοπίζουν σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Είπαν μάλιστα, οτι αφού του αρπάξουν και τους μεταφέρουν στο σπίτι τους, τους περιποιούνται και μετά τους σφάζουν και τους μαγειρεύουν. Αφορμή για την έρευνα δόθηκε απο τον εντοπισμό οστών σκύλων στο σπίτι όπου διέμεναν οι Κινέζοι. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι στη χώρα τους επιτρέπεται να καταναλώνουν σκυλίσιο κρέας, γι αυτό έκαναν το ίδιο και στην Κύπρο.

    [08] Ντόρα Μπακογιάννη-Δήμος Αθηναίων

    13/02/2002 07:42:30

    Οριστικοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη τις αποφάσεις της για το δήμο Αθηναίων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες θα διεκδικήσει το θώκο της Αθήνας.

    [09] Ελληνοτουρκική Διϋπουργική Επιτροπή

    13/02/2002 07:42:24

    Ολοκληρώνονται σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο οι διήμερες εργασίες της 1ης Συνόδου της Ελληνοτουρκικής Διϋπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας.

    [10] Βρυξέλλες-Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών ΕΕ

    13/02/2002 07:42:18

    Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του.

    [11] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    13/02/2002 07:42:11

    Πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα σύσκεψη εκπροσώπων των αγροτών, όπου αναμένεται να αποφασιστεί αν θα πραγματοποιήσουν και πότε οι αγρότες κάθοδο στην Αθήνα.

    [12] ΟΓΑ-Ανανέωση βιβλιαρίων υγείας

    13/02/2002 07:42:05

    Καταργείται η υποχρέωση θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας για την πλειονότητα των συνταξιούχων του ΟΓΑ με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού προς αποφυγή της ταλαιπωρίας που υφίστανται απο την όλη διαδικασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 February 2002 - 12:30:23 UTC