Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες
  • [02] Με τον πρωθυπουργό συναντάται το μεσημέρι ο Χρήστος Παπουτσής.
  • [03] ΓΣΕΕ-Συνάντηση με εργοδοτικές οργανώσεις
  • [04] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Σημίτη
  • [05] Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
  • [06] Μερική άρση του απογορευτικού του απόπλου
  • [07] Στον εισαγγελέα ο δράστης της δολοφονίας του υπαλλήλου του ΟΤΕ
  • [08] Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη
  • [09] Εκλογικοί κατάλογοι.
  • [10] Επαφές Σημίτη για ολυμπιακή προετοιμασία
  • [11] Κινητοποιήσεις στην Παιδεία.
  • [12] Συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις.
  • [13] Ο Γ. Παπανδρέου στην Ισλαμική Διάσκεψη

  • [01] Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες

    12/02/2002 13:43:53

  • Αύριο αναμένεται να αποφασίσουν στη Λάρισα οι αγροτοσυνδικαλιστές για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Αναμένεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα στα τέλη του μήνα αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

    [02] Με τον πρωθυπουργό συναντάται το μεσημέρι ο Χρήστος Παπουτσής.

    12/02/2002 13:43:47

  • Συνεργασία με όλους για το καλό της Αθήνας θα επιδιώξει ο Χρήστος Παπουτσής σύμφωνα με δήλωσή του στα ΝΕΑ λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για το δήμο. Ο κ.Παπουτσής σχεδιάζει πρωτοβουλίες για τολμηρά ανοίγματα τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε ότι το μέλλον της Αθήνας είναι υπόθεση όλων των πολιτών της. Προσθέτει ότι δεν υπάρχουν εκλογικές μάχες με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και μπαίνει στον αγώνα για να νικήσει. Στις 2.30 ο κ.Παπουτσής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στις 12 ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφασή της για το αν θα είναι υποψήφια για το δημαρχιακό αξίωμα της Αθήνας. Νωρίτερα, η κ.Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [03] ΓΣΕΕ-Συνάντηση με εργοδοτικές οργανώσεις

    12/02/2002 13:43:41

  • Την πρώτη, διερευνητικού χαρακτήρα, συνάντηση είχε το πρωί η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη σύναψη της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ ενώ ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος έχει δηλώσει ότι πρέπει να υπάρξει πραγματική σύγκλιση των αμοιβών των εργαζομένων με αυτούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΕ διεκδικεί αυξήσεις πάνω από 6%.

    [04] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Σημίτη

    12/02/2002 13:43:35

  • Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς επίγει η αποτελεσματική υλοποίηση των πόρων του τρίτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οι δυνατότητες προώθησής της. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νάσο Αλευρά και εξέτασαν θέματα που αφορούν την ολυμπιακή προετοιμασία. Αύριο ο κ.Σημίτης θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του.

    [05] Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

    12/02/2002 13:43:28

  • Λήγει σήμερα η πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ από την οποία έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα διεκδικώντας τη μονιμοποίηση 5.500 εκτάκτων συμβασιούχων συναδέλφων τους καθώς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης.

    [06] Μερική άρση του απογορευτικού του απόπλου

    12/02/2002 13:43:21

  • Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στα πελάγη. Διεξάγονται μόνο τα δρομολόγια προς τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.

    [07] Στον εισαγγελέα ο δράστης της δολοφονίας του υπαλλήλου του ΟΤΕ

    12/02/2002 13:43:14

  • Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος τοξικομανής Ιωάννης Μυλωνάς, κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος συνελήφθη στη Μυτιλήνη με την κατηγορία της δολοφονίας του υπαλλήλου του ΟΤΕ Ιωάννη Σκολαρίκου τον περασμένο Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από αυτόπτη μάρτυρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Μυλωνάς έκλεψε το αυτοκίνητο του θύματος και όταν ο Σκολαρίκος προσπάθησε να τον καταδίωξει ο δράστης πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

    [08] Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη

    12/02/2002 13:43:07

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη στον οποίο έθεσε το ζήτημα της άμεσης προώθησης των εκτελεστικών του συντάγματος νόμων και ειδικότερα αυτών που αφορούν στην ιδιοκτησία και το ασυμβίβαστο των μέσων ενημέρωσης. Μετά τη συνάντηση ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχει περάσει πάρα πολύ χρόνος για τη ψήφιση των νόμων και αυτό όπως είπε, πρέπει να γίνει στο άμεσο προσεχές μέλλον.

    [09] Εκλογικοί κατάλογοι.

    12/02/2002 07:45:51

    Οι εκλογικοί κατάλογοι θα είναι έτοιμοι το Μάρτιο προς εξέταση από τα κόμματα. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα.

    [10] Επαφές Σημίτη για ολυμπιακή προετοιμασία

    12/02/2002 07:45:45

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και συνεργασία το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο και το μεσημέρι με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νάσο Αλευρά με θέμα την ολυμπιακή προετοιμασία.

    [11] Κινητοποιήσεις στην Παιδεία.

    12/02/2002 07:45:39

    Σήμερα αναμένεται να κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των καθηγητών των ΤΕΙ, στη διάρκεια συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση της απεργίας, τα ΤΕΙ θα παραμείνουν κλειστά για τέταρτη εβδομάδα.

    [12] Συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις.

    12/02/2002 07:45:32

    Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων με αντικείμενο τη σύναψη της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα γραφεία της Συνομοσπονδίας Εργατών.

    [13] Ο Γ. Παπανδρέου στην Ισλαμική Διάσκεψη

    12/02/2002 07:45:25

    Τις εργασίες της Ισλαμικής Διάσκεψης θα παρακολουθήσει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ με θέμα τις διαπολιτιστικές σχέσεις Ανατολής-Δύσης, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 February 2002 - 12:31:16 UTC