Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου νεολαίας του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επίσκεψη Τόμας Μίλερ στην Θράκη
  • [03] Επίσκεψη Σημίτη σε μονάδα φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα
  • [04] Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία υποβολής για απόφοιτους Λυκείου
  • [05] Φόβοι οτι 70χρονη πάσχει από την νόσο των τρελών αγελάδων
  • [06] Αποχωρούν αύριο το πρωί οι αγρότες από τα Τέμπη

  • [01] Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου νεολαίας του ΠΑΣΟΚ

    09/02/2002 19:29:38

    Η παρασκηνιακή προσυνεδριακή συνεννόηση για να επιτευχθεί κλίμα ομόνοιας και συμπόρευσης ανάμεσα στις ομάδες και παρατάξεις στο χώρο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σημαδεύει τις εργασίες του 5-ου συνεδρίου της. Κατά τις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου, βέβαιη θεωρείται η ανάδειξη του Παντελή Καμά στην ηγεσία της οργάνωσης, αλλά και η ανάγλυφη εκπροσώπηση των κυρίαρχων τάσεων. Σήμερα, στην ομιλία του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, σημείωσε οτι οι αναγκαίες και απαιτούμενες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις για τα μεγάλα Εθνικά μας θέματα, για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και για τους θεσμικούς εκσυγχρονισμούς για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, δεν σημαίνουν πολιτικό αφοπλισμό, ιδεολογική υποταγή, ισοπέδωση των προγραμματικών διαφορών και μηδενισμό των κοινωνικών αντιθέσεων.

    [02] Επίσκεψη Τόμας Μίλερ στην Θράκη

    09/02/2002 19:26:05

    Η Θράκη είναι το γεωγραφικό κέντρο μιας περιοχής την οποία στο παρελθόν θεωρούσαμε περιοχή απειλών σήμερα όμως είναι περιοχή ευκαιριών", δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ, σε συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή, δεύτερο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη. Πρόσθεσε επίσης, οτι οι συζητήσεις που έχει τις τελευταίες ημέρες είναι για ενδεχόμενες επιχειρηματικές συνεργασίες.

    [03] Επίσκεψη Σημίτη σε μονάδα φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα

    09/02/2002 19:24:54

    Την πιό καινοτόμο μονάδα φυσικού αερίου, στη νήσο Ρεβυθούσα, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος απο τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο σταθμός, που είναι απο τους πιό σύγχρονους τεχνολογικά, μετατρέπει υγροποιημένο φυσικό αέριο που εισάγεται απο την Αλγερία σε αέρια μορφή. "Το έργο αποτελεί την τεχνολογική κορωνίδα του συστήματος φυσικού αερίου και είναι στρατηγικής σημασίας για το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [04] Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία υποβολής για απόφοιτους Λυκείου

    09/02/2002 19:23:38

    Λήγει μεθαύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης για τους αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. Η αίτηση υποβάλλεται στο Λύκειο που αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στον τόπο διαμονής τους. Επίσης, εως και μεθαύριο Δευτέρα πρέπει να υποβάλουν δήλωση οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου που επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα ή να είναι υποψήφιοι για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, για τα ΤΕΦΑΑ και για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

    [05] Φόβοι οτι 70χρονη πάσχει από την νόσο των τρελών αγελάδων

    09/02/2002 18:54:06

    Σε ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν πάσχει από τη νόσο των "τρελλών αγελάδων", υποβάλλεται, στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, μια 70χρονη γυναίκα απο την Πιερία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα με έντονες κινητικές και ψυχιατρικές διαταραχές, γεγονός που προκάλεσε υπόνοιες στους γιατρούς οτι ενδεχομένως να παρουσίαζε συμπτώματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Τις υποψίες τους μάλιστα ενίσχυσε το εγκεφαλογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε. Ο διευθυντής της νευρολογικής κλινικής στην οποία νοσηλεύεται η 70-χρονη, είπε οτι είναι πιθανό να πρόκειται για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, επισημαίνοντας οτι δεν φαίνεται να οφείλεται σε κατανάλωση κρέατος.

    [06] Αποχωρούν αύριο το πρωί οι αγρότες από τα Τέμπη

    09/02/2002 18:51:43

    Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, όπως αποφασίστηκε το μεσημέρι, σε πανελλήνια συνάντηση εκπροσώπων τους στα Τέμπη. Ηδη πολλά τρακτέρ έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους, ενώ η επίσημη αποχώρηση απο τη θεσσαλική κοιλάδα, προγραμματίστηκε για αύριο στις 11 το πρωί. Πάντως, οι αγροτοσυνδικαλιστές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ο χρόνος διεξαγωγής του και οι λεπτομέρειες για την οργάνωσή του θα εξεταστούν σε νέα συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη στη Λάρισα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 February 2002 - 21:30:15 UTC