Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βέλγιο-Ομιλία Κ.Σημίτη στο "Κολλέγιο της Ευρώπης"
  • [02] Διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ για τη σύναψη της νέας Συλλογικής Σύμβασης
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ στη Νέα Υόρκη
  • [04] Σε έντονους τόνους διεξήχθη στη βουλή η συζήτηση για τις ελληνοποιήσεις
  • [05] Αήθης επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας-Εντονη καταδίκη από

  • [01] Βέλγιο-Ομιλία Κ.Σημίτη στο "Κολλέγιο της Ευρώπης"

    31/01/2002 20:38:23

    Για μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία γνήσια πολιτική ένωση ομοσπονδιακού χαρακτήρα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του σήμερα στο "Κολλέγιο της Ευρώπης", στην πόλη Μπρίζ του Βελγίου. Τόνισε ακόμη, ότι η Ένωση θα πρέπει να ολοκληρώσει τι διαδικασία της διεύρυνσης, με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, την Κύπρο και τη Μάλτα. Η ΕΈ, επισήμανε ο κ.Σημίτης

    είναι κάτι περισσότερο από μία αγορά. Είναι ένα σύστημα κοινών αξιών και στόχων.

    [02] Διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ για τη σύναψη της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

    31/01/2002 20:36:43

    Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αναμένεται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της ΓΣΕΕ για την σύναψη της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στόχος της συνομοσπονδίας είναι η ταχύτερη σύγκληση με τους ευρωπαϊκούς μισθούς και ως εκ τούτου, θα διεκδικήσει αυξήσεις πολύ πάνω από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό, της τάξης του 6%. Επίσης, να σπάσει προς τα κάτω το φράγμα των 40 ωρών εργασίας, προς το 35ωρο και να προωθηθούν θεσμικά αιτήματα. Παράλληλα, ο κ. Πολυζωγόπουλος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την προσεχή περίοδο, καθώς την ίδια περίοδο, αρχίζει και ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ στη Νέα Υόρκη

    31/01/2002 20:36:36

    Με τον τούρκο ομολογό του, Ισμαήλ Τζεμ, αναμένεται να συναντηθεί τα ξημερώματα στην Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, που για πρώτη φορά φέτος δεν γίνεται στο Νταβός. Σύμφωμα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν για διαδιικαστικά θέματα ενόψει του διαλόγου που θα ξεκινήσει σύντομα σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θεμιτό τον διάλογο με την Τουρκία και επανέλαβε οτι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα, αφορά τα όρια της υφαλοκρηπίδας. Από την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς, διέψευσε οτι στις συνομιλίες που πραγματοποιεί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, συζητείται θέμα εκ περιτροπής προεδρίας, τονίζοντας οτι στην διάρκεια των απευθείας συνομιλιών πρέπει να επικρατεί σοβαρότητα και αισιοδοξία.

    [04] Σε έντονους τόνους διεξήχθη στη βουλή η συζήτηση για τις ελληνοποιήσεις

    31/01/2002 20:36:29

    Με ψήφους 127 υπέρ και 147 κατά, επί συνόλου 274 παρόντων βουλευτών, η ολομέλεια της βουλής απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει θέμα ευθύνης υπουργών για τις ελληνοποιήσεις. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. Η συζήτηση διεξήχθη σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για παρακράτος που στηρίζει την κυβέρνηση και στηρίζεται από αυτή και την κατηγόρησε για απροκάλυπτη καθεστωτική νοοτροπία στην αντιμετώπιση του θέματος, για προσπάθεια συσκότισης και απόπειρα εξαπάτησης και παραπλάνησης της Βουλής. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επέκρινε τη ΝΔ ότι στόχος της είναι να αποδοθούν ποινικές ευθύνες αορίστως σε διατελέσαντες υπουργούς, γεγονός που αποτελεί επικίνδυνη πρακτική και αστοχία για τη δημοκρατία.

    [05] Αήθης επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας-Εντονη καταδίκη από κυβέρνηση και ΝΔ

    31/01/2002 20:19:45

    Την έντονη καταδίκη της κυβέρνησης αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, προκάλεσαν "αποκαλύψεις" του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μισθώσει ακίνητο σε ιδιώτες, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει ηλεκτρονικά παιχνίδια με "φρουτάκια". "Η άθλια δημοσιογραφική πρακτική που εκδηλώθηκε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, συναντά την καθολική καταδίκη και την αποστροφή όλων μας, όλου του ελληνικού λαού και πιστεύουμε και του συνόλου του πολιτικού κόσμου", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ εξέφρασε "το βαθύ σεβασμό και την απόλυτη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Προέδρου κυρίου Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου". "Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει σε κανένα, να προωθήσει ύποπτα σενάρια σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

    Επιτέλους υπάρχουν και όρια", κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της κυβέρνησης, ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην επίθεση που δέχθηκε ο κ.Στεφανόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος τόνισε ότι η αήθης επίθεση κατά του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας το ήθος και η ακεραιότητα του οποίου αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό αποδεικνύει ότι πραγματικός στόχος των κέντρων διαπλοκής και αδιαφάνειας είναι η δημοκρατική ομαλότητα του τόπου . Η Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια είπε ο κ. Ρουσόπουλος επίμονα επισημαίνει τους κινδύνους που συνεπάγεται για το δημοκρατικό πολίτευμα η ασύδοτη δράση των εξωθεσμικών παράκεντρων.

    Είναι πλέον τώρα η ώρα της ευθύνης ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώνοντας ότι είναι καιρός ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να αντισταθούν γιατί αυτό οφείλουν στη Δημοκρατία και τον τόπο.

    Σύμφωνα με πληφορορίες, το θέμα στο οποίο γίνεται προσπάθεια να εμπλακεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφορά ένα οίκημα το οποίο είναι στην ιδιοκτησία του από το 1959 και εκμισθώθηκε τελευταία φορά το 1997 στην ομόρυθμη εταιρία "Βασιλόπουλος-Κόντης" για να χρησιμοποιηθεί ως εστιατόριο, καφετέρια και αίθουσα ψυχαγωγίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Στεφανόπουλος δεν συνάντησε ποτέ τους ενοικιαστές και απλά υπέγραψε το σχετικό συμβόλαιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2002 - 21:30:13 UTC