Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις προβλέπει η εισοδηματική πολιτική του
  • [02] Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της
  • [03] Ελλείψεις καυσίμων στη βόρεια Ελλάδα από την απεργία ιδιοκτητών
  • [04] Για τα συμπεράσματα των ελέγχων της ΔΟΕ ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός
  • [05] Παραιτήθηκαν τρία στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004"

  • [01] Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις προβλέπει η εισοδηματική πολιτική του 2002

    23/01/2002 21:10:01

    Αυξήσεις 3,2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και 4% στους συνταξιούχους του δημοσίου, προβλέπει μεταξύ άλλων η εισοδηματική πολιτική του 2002, τους βασικούς άξονες της οποίας, παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομίας. Παράλληλα, από 1/1/2002 θα χορηγηθεί σε 120.000 υπαλλήλους του δημοσίου το ειδικό έκτακτο επίδομα των 60.000 δρχ. Επίσης, από 1/1/2002 θα χορηγηθεί αναδρομικά η αύξηση του επιδόματος εξομάλυνσης στους συνταξιούχους του δημοσίου που αφορούσε το έτος 2001. Ακόμη από 1/7/2002 θα χορηγηθεί το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους, με βάση τη σχετική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου. Αντιρρήσεις για τα μέτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αντίθετα ο πρόεδρος των συνταξιούχων εξέφρασε εν μέρει την ικανοποίησή του.

    [02] Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου

    23/01/2002 21:09:55

    Αύξηση του γεωργικού εισοδήματος με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και προώθηση εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων, είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπή, προσθέτοντας οτι οι χρηματοδοτικοί πόροι που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση, για την περίοδο μέχρι το 2006, από την ΕΕ και τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι πρωτοφανείς σε σχέση με το παρελθόν. Νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση Αγροτικής Εστίας, στα πρότυπα της Εργατικής Εστίας, εξήγγειλε ο υπουργός Γεωργίας. Από την πλευρά τους, οι αγρότες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις και ήδη, αγρότες της Χαλκιδικής παρέταξαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, ενώ από τη Δευτέρα κατεβάζουν στην εθνική οδό τα γεωργικά τους μηχανήματα οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα προβλήματα των αγροτών ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης των τομεαρχών της ΝΔ, υπό τον Κώστα Καραμανλή.

    [03] Ελλείψεις καυσίμων στη βόρεια Ελλάδα από την απεργία ιδιοκτητών βυτιοφόρων

    23/01/2002 21:09:48

    Αρχίζουν να στερεύουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Βορείου Ελλάδος, καθώς παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων που μεταβλήθηκε σε αορίστου διαρκείας. Οι βυτιοφορείς αντιδρούν στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο -όπως υποστηρίζουν- οι βενζινοπώλες θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας καύσιμα από τα διϋλιστήρια. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία, είναι αποφασισμένος να εφοδιαστούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, έστω και με τη συνοδεία αστυνομικών.

    [04] Για τα συμπεράσματα των ελέγχων της ΔΟΕ ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

    23/01/2002 21:09:41

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενημέρωσαν διαδοχικά σήμερα η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου και ο υπουργός Πολιτισμού, για τα συμπεράσματα του ελέγχου που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΔΟΕ υπό τον Ντένις Οσβαλντ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ξεκινήσει έλεγχο για τις απευθείας αναθέσεις μελετών για τα Ολυμπιακά έργα, επικαλούμενο γραπτή απάντηση που απέστειλε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Σταύρο Ξαρχάκο ο Επίτροπος Φριτς Μπολκενστάιν. Το θέμα αφορά κυρίως τον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, ο οποίος έχει αναλάβει μελέτες συνολικού ύψους 4 δισ. δρχ.

    [05] Παραιτήθηκαν τρία στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004"

    23/01/2002 21:09:32

    Στο μεταξύ, την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα τρία στελέχη της

    Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004", επικαλούμενα "λόγους ευθιξίας", όπως ανέφεραν πηγές της εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι

    παραιτήσεις έχουν άμεση σχέση με τη διαρροή του εγγράφου που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αλλά και τη διαρροή ανάλογου πίνακα με την πορεία των έργων, που είχε παρουσιάσει πριν λίγους μήνες κυριακάτικη εφημερίδα, δημιουργώντας πονοκέφαλο στην Οργανωτική Επιτροπή και την κυβέρνηση.

    Οι παραιτηθέντες είναι ο Γενικός Διευθυντής Ολυμπιακών Εργων Θόδωρος Γιαννακόπουλος, ο σύμβουλος της κας Αγγελοπούλου για τα έργα Δημήτρης Λεωνιδόπουλος και η Διευθύντρια Υποδομών και Εγκαταστάσεων, Ελλη Παπακωνσταντίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2002 - 21:30:15 UTC