Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα σχεδίαζαν μέλη της "Αλ Κάϊντα".
  • [02] Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις για τη συγχώνευση
  • [03] Δεκαψήφιοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί απο την Κυριακή.
  • [04] Δεν γίνεται καμία μυστική διαπραγμάτευση για το Αιγαίο, δηλώνει το
  • [05] Και τις απογευματινές ώρες θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ
  • [06] Θέμα αναγνώρισης χωριστών οντοτήτων στην Κύπρο, θέτει ο Ντενκτάς
  • [07] Συνάντηση Παπανδρέου -Κωνσταντόπουλου
  • [08] Αρχισαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
  • [09] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο Ασκληπιείο
  • [10] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην κεντρική αγορά του Ρέντη
  • [11] Ετσεβίτ για προσφυγή στη Χάγη
  • [12] Γκ. Φερχόιγκεν-ΕΕ-Κυπριακό
  • [13] Συγχώνευση Εθνικής-Alpha
  • [14] Εργασίες Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
  • [15] Βουλή-Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
  • [16] ΙΚΑ-Ανανέωση βιβλιαρίων
  • [17] Αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων
  • [18] Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής

  • [01] Tρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα σχεδίαζαν μέλη της "Αλ Κάϊντα".

    18/01/2002 14:19:15

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε το μεσημέρι τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ περί μυστικών συζητήσεων για το Αιγαίο με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Ο κ.Παπανδρέου προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι είναι γνωστή και δημόσια η συζήτηση που γίνεται με την Τουρκία και είναι ενήμερα τα κόμματα και η Βουλή. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι δεν διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά δικαιώματα και η μόνη οδός για την Τουρκία είναι να προσφύγει στη Χάγη. Ο κ.Παπανδρέου επίσης ανέφερε ότι στο υπουργείο Εξωτερικών έχει σταλεί τηλεγράφημα σύμφωνα με το οποίο μέλη της Αλ Κάιντα, που έχουν συλληφθεί στο Λίβανο, ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα.

    [02] Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις για τη συγχώνευση Εθνικής-ALPHA.

    18/01/2002 13:49:34

    Αβεβαιότητα επικρατεί στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank καθώς οι εκτιμήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο απο στελέχη και εργαζομένους των δύο τραπεζών είναι μάλλον δυσοίωνες. Παραμένει άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του διοικητή της Εθνικής Θεόδωρου Καρατζά με τον πρόεδρο της Alpha Γιάννη Κωστόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των δύο τραπεζών αποφάσισαν να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου την επόμενη εβδομάδα και ως το τέλος αναμένεται να λάβουν οριστικές αποφάσεις αν θα προχωρήσει ή όχι η συγχώνευση των δύο τραπεζών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις φήμες για ενδεχόμενη παραίτηση του κ.Καρατζά. Το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πορεία της εισαγωγής του ευρώ, καθώς και το θέμα του πληθωρισμού.

    [03] Δεκαψήφιοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί απο την Κυριακή.

    18/01/2002 13:49:28

  • Δεκαψήφιοι γίνονται από την Κυριακή όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί της χώρας. Θα προστίθεται το μηδέν ανάμεσα στον κωδικό της κάθε περιοχής και το νούμερο του συνδρομητή. Δεν αλλάζει ο τρόπος κλήσης για τα τριψήφια και τετραψήφια νούμερα.

    [04] Δεν γίνεται καμία μυστική διαπραγμάτευση για το Αιγαίο, δηλώνει το ΥΠΕΞ.

    18/01/2002 13:49:21

  • Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, περί μυστικών συνομιλιών Παπανδρέου-Τζεμ, για το Αιγαίο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πάνος Μπεγλίτης τόνισε οτι δεν διεξάγεται μυστική διαπραγμάτευση και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν μυστικά αποτελέσματα ούτε στοχεύουμε σε μυστικά αποτελέσματα. Στόχος, μας είπε, είναι μέσα απο τη διαδικασία διαλόγου των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, να δούμε τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις. Εχουμε, τόνισε, ένα στέρεο νομικό πλαίσιο και στη βάση αυτή γίνονται οι συζητήσεις. Σημειώνεται οτι ο κ.Ετσεβίτ είχε δηλώσει απο την Ουάσιγκτον οτι οι κύριοι Παπανδρέου και Τζέμ συζητούν μερικές φορές και ιδιωτικά. Ανέφερε, μάλιστα, οτι είναι βέβαιος πως μία λύση που δεν θα δημοσιοποιηθεί, μπορεί να προκύψει ως απόρροια του διαλόγου των δύο χωρών. Εξάλλου, ο Τούρκος πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση των όποιων διαφορών θεωρεί η Τουρκία οτι έχει με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας οτι το ζήτημα του Αιγαίου δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό.

    [05] Και τις απογευματινές ώρες θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

    18/01/2002 13:49:15

    Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ μπορούν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους και τις απογευματινές ώρες από τις 3.30 εως τις 6.30. Υπενθυμίζεται ότι τα βιβλιάρια των συνταξιούχων δεν χρειάζονται ανανέωση. Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος ταλαιπωρούνται για τελευταία χρονιά, αφού από το Σεπτέμβριο εκσυγχρονίζεται και τίθεται σε λειτουργία το μηχανογραφικό σύστημα και από το 2003 η ανανέωση των βιβλιαρίων θα γίνεται αυτόματα με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα που θα αποστέλλεται στους ασφαλισμένους με το ταχυδρομείο.

    [06] Θέμα αναγνώρισης χωριστών οντοτήτων στην Κύπρο, θέτει ο Ντενκτάς

    18/01/2002 13:49:07

  • Θέμα αναγνώρισης χωριστών οντοτήτων στην Κύπρο, έθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Ραούφ Ντενκτάς κατά την πρώτη συνάντηση την περασμένη Τετάρτη, με τον πρόεδρο Κληρίδη, στο πλαίσιο των απ'ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υποστήριξε οτι η πραγματικότητα που επικρατεί στο νησί θα αποτελέσει τη βάση για την επίλυση του Κυπριακού. Εξάλλου, ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόιγκεν δήλωσε οτι οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς αφήνουν υποσχέσεις για ένωση της Κύπρου. Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος Κληρίδης. Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΡΙΚ, είπε οτι αν ο Ντενκτάς επιμείνει στις πάγιες θέσεις του θα καταρρεύσει πίσω απο το τείχος του και οτι το μέλλον του διαλόγου για το Κυπριακό περνά μέσα απο την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    [07] Συνάντηση Παπανδρέου -Κωνσταντόπουλου

    18/01/2002 13:48:59

  • Με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Χθες ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τη Δευτέρα θα συναντηθεί διαδοχικά με τους κυρίους Τσοβόλα και Σαμαρά. Ο κ.Παπανδρέου έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [08] Αρχισαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

    18/01/2002 13:48:51

  • Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη άρχισαν λίγο πριν τη μία, οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με κεντρικό θέμα τις επικείμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Ο κ.Σημίτης στην ομιλία του εκτός από το θέμα αυτό αναμένεται να αναφερθεί και σε όλα τα τρέχοντα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

    [09] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο Ασκληπιείο

    18/01/2002 13:48:43

  • Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ασκληπιείο της Βούλας πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Επισκέφθηκε χώρους υποδομών του νοσοκομείου και εργαστήρια καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία, όπου ενημερώθηκε από γιατρούς και ασθενείς για τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι η εικόνα στα εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια είναι άθλια και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πειραματισμούς, τονίζοντας ότι καλές είναι οι σουίτες αλλά προέχει η αξιοπρέπεια των πολιτών και η εξυπηρέτησή τους από το κράτος.

    [10] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην κεντρική αγορά του Ρέντη

    18/01/2002 13:48:35

  • Συνεχίζονται οι αστυκτηνιατρικοί έλεγχοι στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, ενώ η εικόνα τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς καλύτερη από αυτή που επικρατούσε πριν τους ελέγχους που πραγματοποίησαν αρμόδιοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί είναι λειτουργικά. Για τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των αρμόδιων παραγόντων προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στην αγορά του Ρέντη.

    [11] Ετσεβίτ για προσφυγή στη Χάγη

    18/01/2002 08:32:56

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των όποιων διαφορών θεωρεί η Τουρκία ότι έχει με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας οτι το ζήτημα του Αιγαίου δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό.

    [12] Γκ. Φερχόιγκεν-ΕΕ-Κυπριακό

    18/01/2002 08:32:50

    Η ΕΕ έχει δώσει κάποια ώθηση στο Κυπριακό με την σχεδιαζόμενη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ειδάλως δεν θα εκινείτο τίποτα, δήλωσε ο επίτροπος υπεύθυνος για θέματα διεύρυνσης της Ενωσης Γκίντερ Φερχόιγκεν. Μπορούμε να συμπεράνουμε οτι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τάση για την ένωση της Κύπρου, για πρώτη φορά, επισήμανε ο κ. Φερχόιγκεν και οτι πρέπει να αφήσουμε τους διαπραγματευτές να συνομιλήσουν ειρηνικά.

    [13] Συγχώνευση Εθνικής-Alpha

    18/01/2002 08:32:43

    Γκρίζα σύννεφα συσσωρεύονται στον ορίζοντα σχετικά με την προοπτική συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής-Alpha, καθώς το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο, μετά και τη νέα αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των συλλόγων των εργαζομένων των δύο ομίλων. Η αναμενόμενη για χθες συνάντηση των προέδρων των δύο τραπεζών Θεόδωρου Καρατζά και Γιάννη Κωστόπουλου δεν έγινε και είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί.

    [14] Εργασίες Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

    18/01/2002 08:32:37

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, αρχίζουν το μεσημέρι οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, με κεντρικό θεμα τις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

    [15] Βουλή-Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

    18/01/2002 08:32:31

    Με οριακή διαφορά 7 ψήφων, 137 υπέρ και 130 κατά, ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής τα άρθρα που αφορούν στην αξιολόγηση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Τη συζήτηση στη συνεδρίαση, επισκίασε ωστόσο, η ρύθμιση που επιφέρει περιορισμούς σε σχέση με το παρελθόν, στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το άρθρο θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τρίτη.

    [16] ΙΚΑ-Ανανέωση βιβλιαρίων

    18/01/2002 08:32:24

    Απο το ΙΚΑ ανακοινώθηκε οτι οι ασφαλισμένοι μπορούν να προσέρχονται τα υποκαταστήματα του ιδρύματος και τις απογευματινές ώρες απο τις 3.30 εως τις 6.30 για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους. Παράλληλα η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει οτι τα βιβλιάρια των συνταξιούχων δεν χρειάζονται ανανέωση.

    [17] Αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων

    18/01/2002 08:32:17

    Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2002 θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η ετήσια αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων των δήμων και κοινοτήτων της χώρας. Στην τωρινή αναθεώρηση θα αναγραφούν τα άτομα που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν μέσα στο 1984 ή όσοι γεννήθηκαν πριν απο αυτό το χρονικό διάστημα και είχαν παραλείψει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

    [18] Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής

    18/01/2002 08:32:10

    Tους βομβαρδισμούς της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα στην κατοχή επανέφεραν στη μνήμη του Aρχιεπισκόπου Aμερικής Δημητρίου, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Nεα Yόρκη και την Oυάσιγκτον, οπως εξομολογήθηκε κατά την παρουσία του στην πόλη, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές. Ο Aρχιεπίσκοπος Aμερικής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, που είναι η ιδιαιτέρα του πατρίδα, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Eλλάδα. Ο Aρχιεπίσκοπος Aμερικής αναχωρει σήμερα για τις HΠA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2002 - 12:31:19 UTC