Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται το εγχείρημα της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank.
  • [02] Κύπρος-Αύριο η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.
  • [03] Αρχίζει στη Βρετανία εκστρατεία για επιστροφή των Μαρμάρων.
  • [04] Ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Πρόεδρο για το ταξίδι στις ΗΠΑ.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Σύσκεψη στο Μαξίμου για Προϋπολογισμό.
  • [06] Νέες διώξεις για το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ.
  • [07] Εθνική-ALPHA-Ανακοίνωση.

  • [01] Συνεχίζεται το εγχείρημα της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank.

    15/01/2002 21:18:11

    Ζωντανό παραμένει το εγχείρημα της συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων τραπεζών, Εθνικής και Alpha Bank, που κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα, λόγω διαφορών των διευθυντικών στελέχών για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στο ενιαίο σχήμα. Καθοριστική, για να μη διαλυθεί ο αρραβώνας, ήταν η πρωϊνή συνάντηση των επικεφαλής των δύο τραπεζών κυρίων Καρατζά και Κωστόπουλο, οι οποίοι συμφώνησαν να συνεχιστεί η διαδικασία συγχώνευσης με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοικήσεις των δύο τραπεζών αναγνωρίζεται πως υπάρχουν προβλήματα, για τα οποία γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν και τονίζεται ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας, με ευρωπαϊκή δομή που θα λειτουργεί με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της σύγχρονης τραπεζικής αγοράς.

    [02] Κύπρος-Αύριο η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

    15/01/2002 21:18:03

    Η ώρα μηδέν για το Κυπριακό έφτασε, καθώς αύριο αρχίζουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του αεροδρομίου της Λευκωσίας, οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του ηγέτη των τουρκοκυπρίων ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Οι συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να περιστραφούν γύρω από την ουσία του προβλήματος θα γίνουν παρουσία του απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο.

    [03] Αρχίζει στη Βρετανία εκστρατεία για επιστροφή των Μαρμάρων.

    15/01/2002 21:17:56

    Αρχίζει αύριο στη Βρετανία, εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Την προσπάθεια υποστηρίζουν όλα τα βρετανικά κόμματα και συμμετέχουν περισσότεροι από 90 βρετανοί βουλευτές και προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων. Κατηγορηματικά αντίθετος όμως στην επιστροφή των Μαρμάρων, τάχθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Ρόμπερτ Αντερσον.

    [04] Ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Πρόεδρο για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

    15/01/2002 21:17:46

    Απόλυτα επιτυχημένο, χαρακτήρισε το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον πρόεδρο Μπούς. Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι οι βάσεις συνεργασίας είναι σήμερα καλύτερες από πριν, υπήρξε αμοιβαία κατανόηση και αναλυτική πληροφόρηση για τις θέσεις της Ελλάδας και παρατήρησε ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, έκλεισε το κεφάλαιο της οικονομικής σταθερότητας της χώρας, διότι πλέον η ελληνική οικονομία λειτουργεί με τους κανόνες των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Σύσκεψη στο Μαξίμου για Προϋπολογισμό.

    15/01/2002 21:17:32

    Στο 1,5 τρισεκατομμύρια δραχμές θα παραμείνει τελικά ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών αγώνων, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Όπως έγινε γνωστό σε περίπτωση που για κάποια έργα χρειαστούν μεγαλύτερα κονδύλια, τότε θα γίνει ανακατανομή των δαπανών, ώστε ο προϋπολογισμός να παραμείνει στο ύψος που έχει καθοριστεί.

    [06] Νέες διώξεις για το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ.

    15/01/2002 21:17:20

    Τρεις νέες κατηγορίες εκ των οποίων η μία σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε σήμερα ο ειδικός εφέτης-ανακριτής Αιγαίου που ερευνά το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου "Εξπρές Σαμίνα", τον Σεπτέμβριο του 2000 έξω από το λιμάνι της Πάρου, εναντίον του υποπλοιάρχου Τάσου Ψυχογιού, που το μοιραίο βράδυ ήταν βάρδια στη γέφυρα του πλοίου. Οι νέες κατηγορίες είναι διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, πρόκληση κινδύνου σε ανθρώπους και πράγματα σε βαθμό πλημελήμματος και πρόκληση ρύπανσης της θάλασσας επίσης σε πλημέλημμα. Μετά τις νέες συμπληρωματικές διώξεις οι δύο αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού θα μεταφερθούν και πάλι στις φυλακές της Χίου, όπου κρατούνται με απόφαση του εφέτη-ανακριτή Αιγαίου.

    [07] Εθνική-ALPHA-Ανακοίνωση.

    15/01/2002 14:47:20

    Με κοινή τους ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 2.00 μετά το μεσημέρι η Εθνική Τράπεζα και η ALPHA BANK αναφέρουν οτι "όπως σε κάθε μεγάλο εγχείρημα έτσι και σε συγχώνευση μεταξύ ισοτίμων μεγάλων τραπεζών ανακύπτουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς. Οι δυσκολίες αυτές με πνεύμα κατανοήσεως και καλής πίστης γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν. Στόχος μας συνεχίζει να είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ελληνικής τραπέζης με ευρωπαϊκή δομή που θα λειτουργεί με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της σύγχρονης τραπεζικής αγοράς. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το συμφέρον της Εθνικής Οικονομίας, των Μετόχων μας και των Εργαζομένων και στις δύο τράπεζες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 January 2002 - 21:30:20 UTC