Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις
  • [02] Καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκάφων-Δεμένα τα πλοία
  • [03] Θάνατος 41χρονης από υγραέριο στα Μελίσσια
  • [04] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.
  • [05] ΟΕΚ-Δάνεια.
  • [06] Βαρθολομαίος-Καραμανλής.
  • [07] Εκκλησία-Αντιπαράθεση.
  • [08] Εκπαίδευση.

  • [01] Σοβαρά προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις

    04/01/2002 13:13:19

  • Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχουν δημιουργήσει οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Από τη νύχτα χιονίζει, μετά από πολλά χρόνια και στο κέντρο της Αθήνας όπου έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα. Και στις δύο εθνικές οδούς η κίνηση διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η τροχαία απαγορεύει από τα διόδια την κυκλοφορία όσων αυτοκινήτων δεν έχουν αλυσίδες. Κλειστοί είναι οι δρόμοι από την πλατεία της παλαιάς Πεντέλης μέχρι τη Νέα Μάκρη, από το Διόνυσο μέχρι τη Νέα Μάκρη, καθώς και η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω. Τα αυτοκίνητα στα βόρεια προάστεια της Αθήνας κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη και στη γέφυρα του Σταυρού Αγίας Παρασκευής. Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να έχουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί τα προβλήματα ενδέχεται να επεκταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και να είναι εντονότερα λόγω παγετού. Με απόφαση του περιφερειάρχη απαγορεύθηκε η είσοδος στην Αθήνα μέχρι τις 8.30 το βράδυ των φορτηγών που δεν διαθέτουν αλυσίδες.

    [02] Καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκάφων-Δεμένα τα πλοία

    04/01/2002 13:13:12

  • Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας ματαιώθηκαν οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας λόγω των αποπαγοποιήσεων που γίνονται στα αεροσκάφη. Το πρωί, ματαιώθηκε η πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη, με την οποία επρόκειτο να ταξιδέψει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Κανένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ δεν πραγματοποιείται προς την Ανατολική Αττική, ενώ τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων προς τα βόρεια προάστεια έχουν σταματήσει. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, ενώ δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Το ΕΚΑΒ, έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για παροχή πρώτων βοηθειών κυρίως σε άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης δεκάδες κλήσεις από οδηγούς που έχουν εγκλωβιστεί έχουν δεχθεί οι εταιρίες οδικής βοήθειας. Στο μεταξύ τσουχτερό κρύο και ηλιοφάνεια επικρατούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου και στην Καστοριά στους -13. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετές περιοχές του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου.

    [03] Θάνατος 41χρονης από υγραέριο στα Μελίσσια

    04/01/2002 13:13:04

  • Μία γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ ο σύζυγός της νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, λόγω εισπνοής υγραερίου από σόμπα, που είχαν ανάψει, στο ισόγειο διαμέρισμά τους στα Μελίσσια, στην Αθήνα. Νεκρή είναι η Ζαμπέτα Χατζηγεωργίου 41 χρόνων, τραπεζοκόμος στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο σύζυγός της Παναγιώτης Διονυσόπουλος 30 χρόνων. Το ζευγάρι βρήκε το πρωί ο γιος της Χατζηγεωργίου, ο οποίος κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο και ξύπνησε από τη μυρωδιά του υγραερίου. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η σόμπα είχε σβήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφυγή υγραερίου μέσα στο δωμάτιο που κοιμόταν το ζευγάρι.

    [04] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

    04/01/2002 10:51:41

    Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί από τη νέα κακοκαιρία και τις πυκνές χιονοπτώσεις που έχουμε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Εικοσιεννέα χωριά έχουν αποκλειστεί στα Τρίκαλα, επτά στη Φθιώτιδα, επτά στη νοτιοδυτική Λευκάδα, έξι στην Αρκαδία και τέσσερα στην Εύβοια, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης φθάνουν συνεχώς σήματα για διακοπές της κυκλοφορίας, ή κίνηση των αυτοκινήτων με δυσχέρεια από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 30ο μέχρι το 49ο χιλιόμετρο, στους δρόμους Βόλου - Ζαγοράς και Βόλου -Τσαγκαράδας και σε μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Αργολίδας, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας και Ρεθύμνης. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται επίσης στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τον κόμβο Κηφισιάς μέχρι το 52ο χιλιόμετρο, από το 106ο έως το 130ο , από το 140ο έως το 210ο και σχεδόν σε όλο το επαρχιακό δίκτυο των νομών της χώρας μέχρι και στη Χίο. Στην Αττική συνεχίζει να πέφτει πυκνό χιόνι και τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια.

    [05] ΟΕΚ-Δάνεια.

    04/01/2002 08:10:17

    Δεν θα πληρώνουν τόκο πλέον οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχουν πάρει από το 1996 και έπειτα έντοκο δάνειο επισκευής ή αποπεράτωσης κατοικίας, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν στο μέλλον τέτοιο δάνειο. Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας στο πλαίσιο προσπάθειας για περαιτέρω μείωση του κόστους του χρήματος στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον των μειωμένων επιτοκίων.

    [06] Βαρθολομαίος-Καραμανλής.

    04/01/2002 08:10:11

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει από σήμερα έως την Κυριακή επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα.

    [07] Εκκλησία-Αντιπαράθεση.

    04/01/2002 08:10:04

    Εντείνεται η αντιπαράθεση στους κόλπους της ιεραρχίας. Αυτό δείχνει, εκτός των άλλων, και το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος δεν προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, πνευματικό του τέκνο, όπως συνήθιζε να τελέσουν μαζί το μεγάλο αγιασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά.

    [08] Εκπαίδευση.

    04/01/2002 08:09:58

    Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας 2000-2004 ακολουθείται απαρέγκλιτα και αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο έως την Τριτοβάθια Εκπαίδευση, τις μεταπτυχιακές σπουδές και την επαγγελματική κατάρτιση, τονίζει ο Πέτρος Ευθυμίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2002 - 12:30:21 UTC