Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδοχικές συσκέψεις για τη μετάβαση στο Ευρώ
  • [02] Τελευταία ημέρα για ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων με εφορίες και
  • [03] Δημοσκόπηση για Ευρώ
  • [04] Συλλήψεις λαθρομεταναστών σε νησίδα της Σκοπέλου
  • [05] Απο 1ης Φεβρουαρίου οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων.
  • [06] Καραμανλής-Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
  • [07] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων
  • [08] Εξοδος-Εκτακτα μέτρα της τροχαίας απο το μεσημέρι
  • [09] Εγκλημα στα Γιαννιτσά με θύμα 67χρονο
  • [10] Σημίτης-Σύσκεψη για ευρώ.
  • [11] Ευρώ-Υπηρεσίες- Πολίτες
  • [12] Αντικειμενικές τιμές ακινήτων
  • [13] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας-Σεισμόπληκτοι
  • [14] Εορταστικό ωράριο

  • [01] Διαδοχικές συσκέψεις για τη μετάβαση στο Ευρώ

    28/12/2001 14:04:14

  • Διαδοχικές συσκέψεις έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία για τη μετάβαση στο ευρώ. Το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τραπεζίτες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερες δυσκολίες στα θέματα προσαρμογής και γίνεται τώρα προετοιμασία και για το πρώτο δίμηνο του 2002. Υπομονή και κατανόηση ενόψει της εισαγωγής του ευρώ συνέστησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Το θέμα της μετάβασης στο ευρώ απασχολεί απο τη μία μετά το μεσημέρι και δεύτερη σύσκεψη του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τις διοικήσεις των εργοδοτικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    [02] Τελευταία ημέρα για ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων με εφορίες και τράπεζες.

    28/12/2001 14:04:07

  • Τελευταία μέρα σήμερα για να ρυθμίσουν οι πολίτες οικονομικές εκκρεμότητες του 2001 σε εφορίες, τράπεζες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Οι εφορίες θα λειτουργήσουν μέχρι αργά το απόγευμα προς εξυπηρέτηση του κοινού. Την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι τράπεζες και οι άλλοι φορείς δεν θα εξυπηρετούν το κοινό, λόγω της προετοιμασίας για τη μετάβαση στο ευρώ. Από την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, που οι τράπεζες θα ανοίξουν για το κοινό θα διοχετεύουν στην αγορά μόνο το νέο νόμισμα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα δίνουν ρέστα στους πελάτες τους μόνο σε ευρώ. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2002 οι τιμές των προϊόντων θα αναγράφονται σε ευρώ και σε δραχμές. Τα πρώτα χαρτονομίσματα σε ευρώ θα διατίθενται, απο τα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών, απο τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς. Στο μεταξύ, παρατείνεται ως τις 2 Ιανουραρίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, που έληγε σήμερα.

    [03] Δημοσκόπηση για Ευρώ

    28/12/2001 14:04:00

  • Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζει ως ιστορική αλλαγή τη μετάβαση στο ευρώ, αν και δεν λείπει η ανησυχία για τις πρώτες ημέρες εισαγωγής του νέου νομίσματος. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "ΚΑΠΑ Ρισέρτς" για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Βήμα", το 72% των ερωτηθέντων συνδέει το ευρώ με αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Ελλάδας και το 71,6% θεωρεί οτι με την κατάργηση της δραχμής χάνεται και ένα κομμάτι απο την ιστορία της χώρας. Το 48,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο απο την επερχόμενη αλλαγή, ενώ το 46% δεν νιώθει πολύ ικανοποιημένο απο την κατάργηση της δραχμής. Επίσης, το 41% των ανδρών και το 59,1% των γυναικών δεν αισθάνονται προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν το ευρώ στις καθημερινές τους συναλλαγές. Ακόμη το 46,3% των ανδρών και το 64,1% των γυναικών φοβούνται οτι μπορεί να εξαπατηθούν κατά το πρώτο διάστημα εισαγωγής του ευρώ.

    [04] Συλλήψεις λαθρομεταναστών σε νησίδα της Σκοπέλου

    28/12/2001 14:03:54

  • Εκατόν ενενήντα τρείς είναι μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες, οι οποίοι χθες το βράδυ αποβιβάσθηκαν στην ακατοίκητη νησίδα "Γιούρα" της Σκοπέλου. Ο αριθμός τους που χθες το βράδυ ήταν 168 αυξήθηκε, όταν σύμφωνα με το πρώτο φως της ημέρας οι Λιμενικοί εντόπισαν και συνέλαβαν επάνω στη νησίδα άλλους 25 λαθρομετανάστες τους οποίους επιβίβασαν στο επιβατηγό "Κασάνδρα 2" με προορισμό το λιμάνι του Βόλου. Σύμφωνα με την καταμέτρηση οι λαθρομετανάστες είναι 183 άνδρες, 7 γυναίκες και 3 παιδιά, ενώ η καταγωγή τους είναι κυρίως Κούρδοι. Ωστόσο, υπάρχουν και 17 Κινέζοι.

    [05] Απο 1ης Φεβρουαρίου οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων.

    28/12/2001 14:03:47

  • Από 1ης Φεβρουαρίου του 2002 και όχι από σήμερα, θα ισχύσουν τελικά οι νέες αυξημένες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στους 28 δήμους, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Οι αυξήσεις κυμαίνονται σε μέσα επίπεδα γύρω στο 10% ενώ φθάνουν και το 57%. Κατ'ανώτερο όριο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τους δήμους Νέας Μάκρης, Διδυμοτείχου και Δράμας, ενώ οι μικρότερες τους δήμους Στυλίδας, Ελλομένου και Ψυχικού. Σημειώνεται επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τις τιμές ζώνης των αγροτεμαχίων σε ευρώ, καθώς και πίνακα με τιμές ζώνης σε δραχμές, εκφρασμένες σε ευρώ, με τις οποίες θα γίνονται οι γονικές παροχές, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, οι κληρονομιές και οι δωρεές, απο την πρώτη του νέου χρόνου.

    [06] Καραμανλής-Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

    28/12/2001 14:03:40

  • Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία απέδωσε καθεστωτική νοοτροπία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί απο τους πολίτες και ότι εκτρέφει φαινόμενα αναξιοκρατίας, διαφθοράς και κοινωνικής αναλγησίας. Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του είναι πανέτοιμο για εκλογές, απέφυγε να σχολιάσει το βιβλίο του Νίκου Γρυλλάκη και σημείωσε ότι υπάρχουν συνταρακτικά στοιχεία για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε αόριστες και ασαφείς τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η ΝΔ προσθέτοντας ότι αυτές δεν στοιχειοθετούν ουσιαστική πολιτική ευθύνη σε βάρος υπουργών.

    [07] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

    28/12/2001 14:03:28

  • Εορταστικό ωράριο λειτουργίας ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, τα οποία σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 8 το βράδυ. Αύριο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και τα σούπερ μάρκετ από τις 8 το πρωί εως τις 4 το απόγευμα. Την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά. Εξάλλου, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, τα δρομολόγια του Μετρό στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν μία ώρα νωρίτερα σε σχέση με το σύνηθες καθημερινό πρόγραμμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Ετσι τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 11.00 το βράδυ.

    [08] Εξοδος-Εκτακτα μέτρα της τροχαίας απο το μεσημέρι

    28/12/2001 14:03:15

  • Σειρά μέτρων θα εφαρμόσει μετά τις 3 το απόγευμα η Τροχαία για τη διευκόλυνση εξόδου των κατοίκων από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία για την αργία του νέου έτους. Για διευκόλυνση μετακίνησης των οχημάτων θα παραχωρηθούν από μία ακόμα λωρίδα στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας. Παράλληλα, θα υπάρχει συνεχής αστυνόμευση με στόχο την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα ίδια μέτρα θα ληφθούν και κατά τις ημέρες των Θεοφανείων.

    [09] Εγκλημα στα Γιαννιτσά με θύμα 67χρονο

    28/12/2001 14:03:06

  • Νεκρός βρέθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα ένας 67χρονος στο καφεπαντοπωλείο του, στο χωριό Παραλίμνη Γιαννιτσών και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο οτι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πολατσίδη ο οποίος έφερε πολλαπλές μαχαιριές στο σώμα και συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα διενεργεί έρευνες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

    [10] Σημίτης-Σύσκεψη για ευρώ.

    28/12/2001 07:48:13

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιείται το πρωί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τραπεζίτες ενόψει της μετάβασης στο κοινό νόμισμα. Το θέμα θα απασχολήσει και δεύτερη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τις διοικήσεις των εργοδοτικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    [11] Ευρώ-Υπηρεσίες- Πολίτες

    28/12/2001 07:48:06

    Τελευταία μέρα σήμερα για να ρυθμίσουν οι πολίτες οικονομικές εκκρεμότητες του 2001 σε εφορίες, τράπεζες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ειδικά για τις εφορίες, αυτές θα λειτουργήσουν μέχρι αργά το βράδυ προς εξυπηρέτηση του κοινού. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι παραπάνω φορείς δεν θα εξυπηρετούν το κοινό, λόγω μετάβασης στο ευρώ.

    [12] Αντικειμενικές τιμές ακινήτων

    28/12/2001 07:48:00

    Από 1ης Φεβρουαρίου του 2002 και όχι από σήμερα, θα ισχύσουν τελικά οι νέες αυξημένες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στους 28 δήμους, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Οι αυξήσεις κυμαίνονται σε μέσα επίπεδα γύρω στο 10% ενώ φθάνουν και το 57%.

    [13] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας-Σεισμόπληκτοι

    28/12/2001 07:47:54

    Μέχρι το τέλος Απριλίου του 2002 θα μπορούν οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που επλήγησαν από το σεισμό της Πάρνηθας το 1999, να υποβάλουν αιτήσεις προς τον ΟΕΚ για να τους χορηγηθεί δάνειο αγοράς ή ανέγερση κατοικίας. Εκτιμάται, ότι περισσότεροι από 1.500 δικαιούχοι θα λάβουν αυτά τα δάνεια άτοκα.

    [14] Εορταστικό ωράριο

    28/12/2001 07:47:46

    Συνεχίζεται το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 8 το βράδυ, καθώς και τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Αύριο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και τα σούπερ μάρκετ από τις 8 το πρωί εως τις 4 το απόγευμα. Την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2001 - 12:30:37 UTC