Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου
  • [02] Υπο κακές καιρικές συνθήκες η έξοδος των εκδρομέων
  • [03] Τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
  • [04] Οληκληρώνεται στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002
  • [05] ΕΕ- Επιτροπή-Ενέργεια.
  • [06] Προς εκτόνωση η λαϊκή εξέγερση στην Αργεντινή
  • [07] Πόρισμα εισαγγελέα για ελληνοποιήσεις.
  • [08] Κακοκαιρία-Επιδείνωση
  • [09] Τροχαία-Μέτρα
  • [10] Κώστας Σημίτης-Γ'ΚΠΣ
  • [11] Ανοικτές οι Τράπεζες στις γιορτές
  • [12] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Κτηματολόγιο
  • [13] Γ. Παπαντωνίου-ΚΕΠΠΑ-ΝΑΤΟ
  • [14] Συμβασιούχοι Δήμου Αθηναίων
  • [15] Βουλή-Ελληνοποιήσεις
  • [16] Απογευματινά ιατρεία
  • [17] Λαλιώτης-Λογαριασμός λιβεριανής εταιρίας

  • [01] Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων.

    21/12/2001 12:31:25

    Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, μετά τη δέσμευση του υφυπουργού Εσωτερικών Λάμπρου Παπαδήμα, ότι θα μονιμοποιηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και όλοι όσοι ανήκουν στον δημόσιο τομέα, με ειδική ρύθμιση που θα παρουσιαστεί στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ηδη, οι εργαζόμενοι άρχισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στην Αθήνα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τα Χριστούγεννα.

    [02] Υπο κακές καιρικές συνθήκες η έξοδος των εκδρομέων

    21/12/2001 12:31:18

  • Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό οι εκδρομείς των Χριστουγέννων, οι οποίοι απο σήμερα άρχισαν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι βροχοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα και τα χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Απο σήμερα η τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα λόγω της εξόδου, ενώ απο τις 3 το μεσημέρι αναμένεται να παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και στην Αθηνών-Λαμίας. Παράλληλα θα γίνονται και έλεγχοι στους οδηγούς για υπερκατανάλωση οινοπνεύματος. Στους οδηγούς συνιστάται να έχουν ιδιαίτερη προσοχή λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί απο τον άσχημο καιρό σε ολόκληρο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο της χώρας. Αυξημένα μέτρα για την εξυπηρέτηση του κοινού έχουν ληφθεί και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στο μεταξύ, απο το πρωί παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο "Μακεδονία¨" στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πυκνής ομίχλης, με αποτέλεσμα να μην εκτελείται καμμία πτήση. Στο αεροδρόμιο βρίσκονται εκατοντάδες επιβάτες, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα πετάξουν για τον προορισμό τους.

    [03] Τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    21/12/2001 12:31:11

  • Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε το πρωί τη Βαρβάκειο Αγορά, προκειμένου να σχηματίσει μια εικόνα απο τις τιμές που επικρατούν στα καταναλωτικά αγαθά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξημένες τιμές στα οπωροκηπευτικά και τόνισε ότι θα γίνουν εισαγωγές σε πολλά προϊόντα, ενώ ανέφερε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, τόνισε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα αισχοκέρδιας απο τη στρογγυλοποίηση των τιμών λόγω του ευρώ.

    [04] Οληκληρώνεται στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002

    21/12/2001 12:31:03

    Με ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002. Το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Το πρωί ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Τάξης και Αποκέντρωσης για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    [05] ΕΕ- Επιτροπή-Ενέργεια.

    21/12/2001 12:17:21

    Πρόγραμμα δράσης για βελτίωση της χρήση των ενεργειακών υποδομών σε φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υιοθέτησε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Στο πρόγραμμα επισημαίνεται για τη χώρα μας ότι με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Εσσεν το 1994, στα έργα πρώτης προτεραιότητας στον τομέα της ενέργειας, περιλαμβάνονται το πρόγραμμα εισαγωγής του φυσικού αερίου και η υπόγεια σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας. Επίσης ζητείται η "επίσπευση της διαδικασίας απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας" αφού διασφαλιστεί πρώτα η διαφάνεια στην πρόσβαση αλλά και στον καθορισμό των τιμών.

    [06] Προς εκτόνωση η λαϊκή εξέγερση στην Αργεντινή

    21/12/2001 12:17:13

    Εκατοντάδες πολίτες της Αργεντινής, μετά απο 24ωρο βίαιων αιματηρών συγκρούσεων με την αστυνομία, ξεχύθηκαν το πρωί στο κέντρο του Μπουένος Αιρες και σε άλλες πόλεις, πανηγυρίζοντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας Φερνάντο Ντε λα Ρούα, η πολιτική του οποίου, προκάλεσε τη διεύρυνση του δημοσίου χρέους και την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

    Ο Ντε λα Ρούα, εγκατέλειψε το βράδυ με ελικόπτερο το προεδρικό μέγαρο προς άγνωστη κατεύθυνση, ενω θεωρητικά την εξουσία στη χώρα θα αναλάβει τώρα ο επικεφαλής της Γερουσίας, Ραμόν Πουέρτα, ο οποίος είναι δεύτερος στον κατάλογο της διαδοχής. Ωστόσο ο Πουέρτα είναι μέλος του κόμματος της αντιπολίτευσης και το πιθανότερο είναι να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

    Στο μεταξύ απο νοσοκομειακές πηγές έγινε σήμερα γνωστό, οτι άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 22. Επίσης ομάδες διαδηλωτών στη διάρκεια των ταραχών, πυρπόλησαν τράπεζες εστιατόρια και μαγαζιά, ενω άλλοι επιδόθηκαν σε λεηλασίες δεκάδων καταστημάτων. Στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπους "παρακολουθεί τα γεγονότα στην Αργεντινή".

    [07] Πόρισμα εισαγγελέα για ελληνοποιήσεις.

    21/12/2001 12:14:48

    Ευθύνες στους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης της περιόδου 1996-2001 επιρρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, που διενήργησε έρευνα για την υπόθεση παράνομων ελληνοποίησεων.

    Ο εισαγγελέας φέρεται να εντοπίζει την ευθύνη πολιτικών προσώπων στο γεγονός ότι δεν μερίμνησαν για την εφαρμογή μέτρων ώστε να αποτραπούν παράνομες ελληνοποιήσεις αν και γνώριζαν ότι το ισχύον νομοθετικό καθεστώς διευκόλυνε τις διαδικασίες απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας.

    Η έρευνα ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια και αντικείμενό της αποτέλεσαν και οι καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

    [08] Κακοκαιρία-Επιδείνωση

    21/12/2001 09:31:24

    Βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά, προβλέπει η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα και ως αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Απο την κακοκαιρία που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες η συγκοινωνία στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο συνεχίζει να διεξάγεται σε πολλές περιοχές με αλυσίδες, λόγω του παγετού, ενω εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα δεκάδες χωριά. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

    [09] Τροχαία-Μέτρα

    21/12/2001 09:31:17

    Εκτακτα μέτρα λόγω της εορταστικής εξόδου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχει προγραμματίσει η Τροχαία. Απο το μεσημέρι θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας απο το Δαφνί εως τα διόδια της Ελευσίνας στην Κακιά Σκάλα, ενω ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας. Κάθε 15 χλμ θα υπάρχει περιπολικό, κάθε 20 χλμ συνεργεία ελέγχου για τον εντοπισμό παραβάσεων, ενω ενδιάμεσα θα κινούνται αυτοκίνητα με συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας.

    [10] Κώστας Σημίτης-Γ'ΚΠΣ

    21/12/2001 09:31:11

    Η αναπτυξιακή πορεία της χώρας συνδέεται άρρικτα με την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συστήνοντας περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δουλειά, καθώς και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αποπεράτωσης των έργων. Οπως είπε χαρακτηριστικά "τα έργα που έχουμε εξαγγείλει και τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο κόσμος τα περιμένει και θα τα ολοκληρώσουμε".

    [11] Ανοικτές οι Τράπεζες στις γιορτές

    21/12/2001 09:31:05

    Ανοικτές θα παραμείνουν οι Τράπεζες στις γιορτές μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ τραπεζοϋπαλλήλων και Ενωσης Τραπεζών στο υπουργείο Εργασίας για την καταβολή έκτακτης αμοιβής στους τραπεζοϋπαλλήλους την περίοδο της προσαρμογής των Τραπεζών στο ευρώ. Ειδικότερα συμφωνήθηκε η καταβολή στους εργαζόμενους ποσό 450 ευρώ για την επιπλέον απασχόλησή τους ενόψει της κυκλοφορίας του νέου νομίσματος. Η συμφωνία προβλέπει ακόμη επέκταση του ωραρίου εργασίας στις Τράπεζες κατά μια ώρα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

    [12] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Κτηματολόγιο

    21/12/2001 09:30:59

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκτηση περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ απο το σύνολο των 100 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν μέχρι σήμερα στη χώρα μας για την σύνταξη του Κτηματολογίου. Το ποσό καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν απο τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να επιτευχθεί το 2003 μόνο το 30% των στόχων που καθορίστηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επεσήμανε οτι η απόφαση δεν αναφέρεται σε ατασθαλίες, η υποχρέωσή μας είναι να επιστρέψουμε 17 δισ. δρχ απο τα οποία τα 11 δισ. είναι η πρώτη δόση.

    [13] Γ. Παπαντωνίου-ΚΕΠΠΑ-ΝΑΤΟ

    21/12/2001 09:30:53

    "Από μηδενική βάση θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των σχέσεων ΚΕΠΠΑ-ΝΑΤΟ". Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είπε, επίσης, ότι "κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της στον τομέα της άμυνας, η ΕΕ δεν είναι νοητό να περιορίζει την άσκηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων". Ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι το θέμα των σχέσεων της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής & Πολιτικής Άμυνας με το ΝΑΤΟ δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, αλλά αποκλειστικά θέμα της ΕΕ.

    [14] Συμβασιούχοι Δήμου Αθηναίων

    21/12/2001 09:30:46

    Σήμερα στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του κλάδου τους, θα αποφασίσουν οι 500 περίπου συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, στον χώρο της καθαριότητας, την στάση που θα κρατήσουν μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους. Στο σκεπτικό της απόφασης, η οποία εκδόθηκε μετά από προσφυγή του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κήρυξη της απεργίας δεν ελήφθη με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων, αποφάσισε το δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

    [15] Βουλή-Ελληνοποιήσεις

    21/12/2001 09:30:40

    Την κατάθεση στη Βουλή του πορίσματος του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για τις ελληνοποιήσεις, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης. Πληροφορίες αναφέρουν οτι το περιεχόμενο του πορίσματος θα δημοσιοποιηθεί σήμερα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε οτι η ΝΔ έγκαιρα είχε επισημάνει το θέμα. Θα μελετήσουμε το περιεχόμενο του φακέλου και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θα πράξουμε αυτό που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

    [16] Απογευματινά ιατρεία

    21/12/2001 09:30:33

    Νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων προωθούν απο κοινού τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων μέσα στα ιδιωτικά τους ιατρεία λόγω ελλείψεων χώρου στα κρατικά νοσοκομεία.

    [17] Λαλιώτης-Λογαριασμός λιβεριανής εταιρίας

    21/12/2001 09:30:26

    Παραστατικά από 5 εντολές της λιβεριανής εταιρίας ΜΑΥΟ, μέσω των οποίων μεταφέρθηκε το ποσό του 1.658.000 δολαρίων σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Κολωνακίου με αποδέκτη τη ΝΔ, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι διαχειριστής αυτού του λογαριασμού ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και άλλοι συνεργάτες του. Ο κ. Λαλιώτης έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα τους αριθμούς πέντε "ειδικών λογαριασμών" ελληνικών τραπεζών, όπου επίσης μεταφέρονταν χρήματα από τη λιβεριανή εταιρία ΜΑΥΟ και οι οποίοι, όπως τόνισε, δεν άνοιξαν το '94.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2001 - 12:30:47 UTC