Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλά στην υγεία τους οι 116 επιβάτες τρένου, που είχε εγκλωβιστεί απο
  • [02] Συνεχίζονται τα προβλήματα απο την κακοκαιρία.
  • [03] Πάτρα-Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.
  • [04] Τράπεζες-Συνεχίζεται η διάθεση του Ευρώ
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου.
  • [06] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
  • [07] Σημίτης-Στεφανόπουλος-Σύνοδος Λάακεν
  • [08] Βουλή-Προϋπολογισμός
  • [09] Συνέντευξη Μητσοτάκη
  • [10] Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ

  • [01] Καλά στην υγεία τους οι 116 επιβάτες τρένου, που είχε εγκλωβιστεί απο τα χιόνια

    18/12/2001 12:54:49

  • Αίσιο τέλος είχε τελικά το μεσημέρι, η περιπέτεια 116 επιβατών αμαξοστοιχίας, που είχε εγκλωβιστεί από χιόνια ύψους 3 μέτρων κοντά στην κοινότητα Πετράδες Εβρου απο χθές το βράδυ. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στρατιωτών με ερπιστριοφόρα οχήματα έγινε δυνατή η προσέγγιση των εγκλωβισθέντων, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι στρατιώτες τους προσέφεραν κουβέρτες, τρόφιμα κι άλλα θερμαντικά μέσα. Η επιχείρηση συντονίζεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, ενώ είναι έτοιμη μια διμοιρία χιονοδρόμων προκειμένου να παραλάβει τους εγκλωβισμένους και να τους μεταφέρει στο χωριό Πετράδες, όπου θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και καφενεία, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί. Στην περιοχή επικρατεί τσουχτερό κρύο, και φθάνει τους -10 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Συνεχίζονται τα προβλήματα απο την κακοκαιρία.

    18/12/2001 12:54:42

  • Περίπου 500 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ κλειστά είναι πέντε αεροδρόμια. Επίσης και σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, εκτός από το νομό Μαγνησίας. Η συγκοινωνία των αυτοκινήτων διεξάγεται στις περιοχές αυτές με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ λίγο πριν το μεσημέρι, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο Σχηματάρι στο ρεύμα εξόδου όπου λόγω του χιονιού δίπλωσαν δύο νταλίκες. Η τροχαία από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, δεν επιτρέπει τη διέλευση αυτοκινήτων χωρίς αλυσίδες. Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές ενώ χιονίζει και στην Αττική. Νιφάδες χιονιού πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ύφεση των καιρικών φαινομένων από το βράδυ, ενώ αισθητή βελτίωση θα σημειώσει ο καιρός από αύριο, θα παραμείνουν όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες. Στο μεταξύ σε κατάσταση ανάγκης έχει κηρυχθεί και ο νομός Φθιώτιδας.

    [03] Πάτρα-Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

    18/12/2001 12:54:35

  • Εξανεμίζονται οι ελπίδες στην Πάτρα για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενους, τον Αλέξιο Αντωνόπουλο, 53 ετών, και το γιό του Ιωάννη, 9 ετών, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά του χειμάρρου Διακονιάρη. Στην Πάτρα βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο ενώ ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιάννης Τσακλίδης, μετέφερε τη σαφή εντολή του πρωθυπουργού για την άμεση κατασκευή του έργου, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών μηνών. Στο νομό Αχαΐας άρχισε ήδη η καταγραφή των ζημιών ενώ στους πλημμυροπαθείς θα δοθεί άμεση ενίσχυση 200.000 δραχμών για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών. Τέλος τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ το απαγορευτικό ισχύει για τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου ανέστειλαν τις στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο.

    [04] Τράπεζες-Συνεχίζεται η διάθεση του Ευρώ

    18/12/2001 12:54:26

  • Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται σήμερα η διάθεση από τις τράπεζες και τα ταχυδρομικά ταμιευτήρια η διανομή συσκευασιών εξοικείωσης με κέρματα ευρώ. Επίσης οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το ευρώ σε 24ωρη βάση, από τον τηλεφωνικό αριθμό 198, ενώ στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας θα βρίσκονται περίπου 400 περίπτερα για ενημέρωση του κοινού σχετικά με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Τέλος στην αγορά εντείνονται και ενόψει των εορτών οι έλεγχοι από συνεργεία του ΣΔΟΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου.

    18/12/2001 12:54:18

  • Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος τον ενημερώσε για θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στο Λάακεν, την πορεία της οικονομίας καθώς και την εισαγωγή του ευρώ. Οπως δήλωσε ο κ.Σημίτης η Σύνοδος του Λάακεν είχε θετικές πλευρές όπως η απόφαση να προωθηθούν μερικές ιδέες ενοποίησης, αλλά και αρνητικές όπως η αδυναμία του συμβουλίου να συμφωνήσει στην κατανομή των εδρών των ευρωπαϊκών χωρών. Ο κ.Στεφανόπουλος ανέφερε πως στο θέμα αυτό, ελέχθησαν τα αστειότερα ενώ ο κ.Σημίτης πρόσθεσε ότι η σύνοδος έδειξε πως δεν έχει ωριμάσει η ανάγκη διαμόρφωσης αυτόνομης ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής. Από την πλευρά του ο κ.Στεφανόπουλος παρατήρησε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν δείχνει διάθεση να αυτονομηθεί. Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ευρώ, δήλωσε ότι η χθεσινή εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί. Τόνισε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά στη συνέχεια θα έχουμε περισσότερες οικονομικές δυνατότητες και ανάπτυξη.

    [06] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

    18/12/2001 09:25:44

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα, ενω αποκλεισμένα παραμένουν περίπου 500 χωριά, εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων και των καταιγίδων. Στη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απο τα καιρικά φαινόμενα ρίχνονται και οι Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν λειτουργούν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλεξανδρουπόλεως και άλλων νομών της βόρειας Ελλάδας, ενω κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στη Μακεδονία. Απαγορευτικό ισχύει απο τον Πειραιά και τη Ραφήνα για Χίο και Μυτιλήνη, ενω κανονικά εκτελούνται τα υπόλοιπα δρομολόγια των πλοίων.

    [07] Σημίτης-Στεφανόπουλος-Σύνοδος Λάακεν

    18/12/2001 09:25:38

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα έχει το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο προεδρικό μέγαρο, τον οποίο θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Λάακεν.

    [08] Βουλή-Προϋπολογισμός

    18/12/2001 09:25:31

    Παρουσία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης άρχισε χθες στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002.

    [09] Συνέντευξη Μητσοτάκη

    18/12/2001 09:25:25

    Επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ εξάπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ στο ΜΕΓΚΑ. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Κώστα Λαλιώτη οτι ακολουθεί την πολιτική ανακύκλωσης της παλιάς λάσπης χαρακτηρίζοντας ως ηθικό αυτουργό της τακτικής αυτής τον πρωθυπουργό. Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του στρατηγού Γρυλλάκη για τις σχέσεις της ΝΔ με τη CIA τις χαρακτήρισε γελοίες και τερατώδεις και εκτίμησε οτι πρώτος στόχος είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

    [10] Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ

    18/12/2001 09:25:18

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει το πρωί το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με θέμα τις εξελίξεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2001 - 12:30:51 UTC