Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοκαιρία-Σκανδαλίδης-Εκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις
  • [02] Προβλήματα απο το κύμα κακοκαιρίας
  • [03] Ακαρπες οι έρευνες στην Πάτρα για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.
  • [04] Προϋπολογισμός 2002-Αρχίζει το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή
  • [05] Απο σήμερα στις τράπεζες το Ευρώ
  • [06] Απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία-Στάση εργασίας
  • [07] Πενήντα εκατομμύρια άρπαξε ένοπλος απο ιδιοκτήτες εταιρίας
  • [08] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τομέα
  • [09] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
  • [10] Πάτρα-Αγνοούνται δυο άτομα
  • [11] Βουλή-Προϋπολογισμός
  • [12] Λουκάς Παπαδήμος
  • [13] Ευρώ
  • [14] Γρυλλάκης-Νέες αποκαλύψεις
  • [15] Εκπαιδευτικοί-Στάσεις εργασίας
  • [16] Ληστεία σε βάρος ζευγαριού
  • [17] Εκκλησία-Χριστόδουλος
  • [18] Παπαντωνίου-Σύνοδος ΝΑΤΟ
  • [19] Κύπρος-Δημοτικές εκλογές

  • [01] Κακοκαιρία-Σκανδαλίδης-Εκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

    17/12/2001 14:26:17

  • Η χώρα συνολικά βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης μετά το τέλος της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση. Ο κ.Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι επικρατούν έντονα και σχεδόν πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ότι είναι απολύτως και ανθρώπινο δυνατό. Ο κ.Σκανδαλίδης ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα, είπε ότι μέχρι το μεσημέρι παραμένουν 500 αποκλεισμένα χωριά κυρίως στην περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας. Τόνισε ότι τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλεξανδρουπόλεως και άλλων νομών της βόρειας Ελλάδας δεν λειτουργούν. Δεν διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων μόνο προς τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και καταβάλλεται όπως είπε, υπεράνθρωπη προσπάθεια γιαυτό. Τόνισε ότι τα δρομολόγια των τρένων σε όλη τη χώρα διεξάγονται χωρίς προβλήματα και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κινήσεις τους τις επόμενες ημέρες και αναφέρθηκε στον κίνδυνο και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τον παγετό.

    [02] Προβλήματα απο το κύμα κακοκαιρίας

    17/12/2001 13:10:17

  • Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο πλήττει ολόκληρη σχεδον τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, όπου εκατοντάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην κεντρική και δυτική Μακεδονία ενώ κλειστό παραμένει και το αεροδρόμιο "Μακεδονία" λόγω περιορισμένης ορατότητας. Χιόνι έπεσε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται και τα αυτοκίνητα στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο των νομών της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Και στη Θεσσαλία έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, ενώ τα σχολεία στο νομό Λάρισας είναι σήμερα κλειστά. Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων δημιουργήθηκαν το πρωί στο 265-ο χιλιόμετρο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, κοντά στον Αλμυρό, όπου "δίπλωσαν" δύο νταλίκες. Η τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να μην μετακινούνται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί διαφορετικά θα τους επιβάλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο. Χιόνι πέφτει στα γύρω ορεινά της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται να χιονίσει το απόγευμα και στα βόρεια προάστεια. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Το μεσημέρι, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και εκτίμησε την κατάσταση.

    [03] Ακαρπες οι έρευνες στην Πάτρα για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

    17/12/2001 13:10:11

  • Παρά τις ολονύκτιες έρευνες συνεργείων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και δυτών, δεν έχει βρεθεί ίχνος από τον 53χρονο Αλέξιο Αντωνόπουλο και τον 9χρονο γιό του Γιάννη, οι οποίοι παρασύρθηκαν χθες το απόγευμα από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου Διακονιάρη στην Πάτρα. Ο νομός Αχαΐας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές από τη ραγδαία νεροποντή. Η πυροσβεστική υπηρεσία εξακολουθεί να δέχεται δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντληση νερών σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Στην Πάτρα, έχουν μεταβεί ενισχύσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αθήνα. Από το πρωί συνεργεία μηχανικών έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές για μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη, και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Παπανικολάου. Τέλος, στην Πάτρα βρίσκεται και αντιπροσωπεία της ΝΔ υπό τον βουλευτή του κόμματος Βύρωνα Πολύδωρα.

    [04] Προϋπολογισμός 2002-Αρχίζει το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή

    17/12/2001 13:10:04

  • Στην ολομέλεια της Βουλής αρχίζει το απόγευμα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002, τον πρώτο που έχει καταρτιστεί σε ευρώ. Οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν μέχρι την Παρασκευή με τοποθετήσεις εισηγητών των κομμάτων. Την Παρασκευή το βράδυ αναμένεται να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.

    [05] Απο σήμερα στις τράπεζες το Ευρώ

    17/12/2001 13:09:58

  • Την πρώτη τους γνωριμία με το ευρώ έχουν σήμερα οι πολίτες καθώς, έναντι 5.000 δραχμών, μπορούν να προμηθεύονται από τις τράπεζες και τα ταχυδρομικά ταμιευτήρια κέρματα του ευρωνομίσματος, ισόποσης αξίας, προκειμένου να εξοικειωθούν με την κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος από την 1η Ιανουαρίου. Από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές στις τράπεζες, από τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται μόνο ένα πακέτο εξοικείωσης με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και τον αριθμό φορολογικού μητρώου. Στο μεταξύ, από σήμερα τέθηκε σε ισχύ σε 24ωρη βάση και ο τηλεφωνικός αριθμός 198 μέσω του οποίου παρέχεται κάθε πληροφορία για το ευρώ. Παράλληλα, σε όλες τις λαϊκές αγορές της χώρας θα εγκατασταθούν περίπτερα για να δίνουν τις σχετικές πληροφορίες. Τέλος στην αγορά εντείνονται και ενόψει των εορτών οι έλεγχοι από συνεργεία του ΣΔΟΕ για περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

    [06] Απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία-Στάση εργασίας δασκάλων-καθηγητών.

    17/12/2001 13:09:51

  • Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. Το νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια καθώς και την πρόσληψη 6.000 ατόμων μονίμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών. Τρίωρες στάσεις εργασίας, τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας, πραγματοποιούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές. Το μεσημέρι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

    [07] Πενήντα εκατομμύρια άρπαξε ένοπλος απο ιδιοκτήτες εταιρίας πετρελαιοειδών

    17/12/2001 13:09:44

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 50.000.000 δραχμές έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών στην Αθήνα. Οπως κατήγγειλαν η Ραφαέλα και ο Επαμεινώνδας Φλερύ 67 ετών και οι δύο, άγνωστος ηλικίας περίπου 30 ετών, τους επιτέθηκε και τους άρπαξε την τσάντα που περιείχε τα χρήματα, τα οποία προοριζόταν για υποχρεώσεις της εταιρείας τους πετρελαιοειδών. Στο μεταξύ ληστεία έγινε το πρωί στο μπαρ Γκαλέα στη Γλυφάδα. Πέντε άγνωστοι, μάλλον αλλοδαποί, χτύπησαν τους δύο υπαλλήλους, πήραν από το ταμείο 13.000.000 δραχμές και εξαφανίστηκαν.

    [08] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας.

    17/12/2001 13:09:37

  • Ορατός είναι ο κίνδυνος να κάνουμε γιορτές με σκουπίδια. Στους δρόμους της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί τόνοι σκουπιδιών, μετά τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο τους προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο δήμος της Αθήνας καλεί τους κατοίκους να μην βγάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

    [09] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

    17/12/2001 09:18:57

    Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία με κύρια χαρκατηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις στη κεντρική και βόρεια χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές και ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών απαγορεύθηκε απο χθες το βράδυ ο απόπλους όλων των επιβατηγών και οχηματαγωγών σκαφών απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [10] Πάτρα-Αγνοούνται δυο άτομα

    17/12/2001 09:18:51

    Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη του Αλέξη Αντωνόπουλου, 53 ετών και του γιού του Γιάννη, 9 ετών, κάτοικοι Πατρών, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε χθες από ορμητικά νερά και κατέληξε στο χείμμαρο Διακονιάρη. Συνεργεία της τοπικής Πυροσβεστικής, αλλά και κλιμάκιο απο την Αθήνα συνεχίζουν τις έρευνες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε απο χθες το βράδυ ο νομός Αχαϊας μετά τη νεροποντή και τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή προξενώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές. Στην Πάτρα μεταβαίνουν σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, καθώς και κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ για να διαπιστώσουν το εύρος των ζημιών.

    [11] Βουλή-Προϋπολογισμός

    17/12/2001 09:18:45

    Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002, του πρώτου σε ευρώ. Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τους εισηγητές των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οπότε και αναμένεται η ψήφιση του προϋπολογισμού. Εξω απο τη Βουλή έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΑΔΕΔΥ και ταυτόχρονα στάση εργασίας απο τις 12 μέχρι τις 3 διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.

    [12] Λουκάς Παπαδήμος

    17/12/2001 09:18:39

    Στην ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας μας ενόψει και της εισαγωγής του ευρώ, αναφέρεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λ. Παπαδήμος, στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής". "Είναι σαφές ότι η χώρα μας πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αν θέλει πραγματικά να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο σε περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού",

    επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ.

    [13] Ευρώ

    17/12/2001 09:18:32

    Απο σήμερα μπαίνει στη ζωή μας το ευρώ, καθώς οι πολίτες θα μπορούν έναντι αντιτίμου 5.000 δρχ να προμηθεύονται απο τις Τράπεζες κέρματα ευρώ ισόποσης αξίας, προκειμένου να εξοικειωθούν ενόψει της κανονικής κυκλοφορίας του ενιαίου νομίσματος από την 1η Ιανουαρίου 2002. Υπενθυμίζεται οτι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρχει δυνατότητα να γίνονται οι συναλλαγές με ευρώ και δραχμές, ενώ από την ημερομηνία αυτή και μετά οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο με ευρώ.

    [14] Γρυλλάκης-Νέες αποκαλύψεις

    17/12/2001 09:18:26

    Νέες αποκαλύψεις για την περίοδο 1988-1993 προαναγγέλλει μέσω της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ο Νίκος Γρυλλάκης και μάλιστα καλεί τους επικριτές του να κάνουν υπομονή λίγες μέρες μέχρι να εκδοθεί το βιβλίο του. Ο άλλοτε έμπιστος σύμβουλος του Κώστα Μητσοτάκη επιμένει πως ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν ενήμερος για τις επαφές που είχε με τη CIA και ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη την έριξε ο Μιλτιάδης Έβερτ και όχι ο Αντωνης Σαμαράς. Αρνείται κατηγορηματικά ότι υποκινείται από το ΠΑΣΟΚ και διαψεύδει ότι πίσω από το χρόνο που επέλεξε να εκδόσει το βιβλίο του, υπάρχει οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

    [15] Εκπαιδευτικοί-Στάσεις εργασίας

    17/12/2001 09:18:19

    Στάσεις εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις 3 πρώτες της απογευματινής, έχουν εξαγγείλει για σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές, ενω θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

    [16] Ληστεία σε βάρος ζευγαριού

    17/12/2001 09:18:13

    Θύματα ληστείας απο ένοπλο νεαρό ηλικίας περίπου 25-30 ετών, έπεσαν τα ξημερώματα στις 5.30 η Ραφαέλα και ο Επαμεινώνδας Φλερύ, ηλικίας 67 ετών και οι δυο. Το ζευγάρι ακινητοποιήθηκε απο τον δράστη στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων - Αντιοχείας στο τέρμα Αχαρνών. Ακολούθως ο δράστης τους άρπαξε τσάντα που περιείχε 50 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία προορίζονταν για υποχρεώσεις της εταιρίας τους πετρελαιοειδών.

    [17] Εκκλησία-Χριστόδουλος

    17/12/2001 09:18:07

    Ο νέος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος Φιλοθέου, χειροτονήθηκε χθες στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, παρουσία δεκάδων μητροπολιτών και προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου. Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται όχι μόνο για τα πνευματικά ζητήματα αλλά και για τα εθνικά και τα κοινωνικά που αφορούν το λαό, ενω απευθυνόμενος στο νεοεκλεγέντα μητροπολίτη εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα τα καταφέρει και από τη νέα θέση που τον καλεί η Εκκλησία. Η χειροτονία του νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου Τριανταφύλλου θα γίνει σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό.

    [18] Παπαντωνίου-Σύνοδος ΝΑΤΟ

    17/12/2001 09:18:00

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στην τακτική φθινοπωρινή σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Αμυνας θα μεταβεί κατευθείαν απο τις Βρυξέλλες την Τετάρτη στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα διεξαχθεί η ετήσια σύνοδος των υπουργών Αμυνας των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    [19] Κύπρος-Δημοτικές εκλογές

    17/12/2001 09:17:54

    Με απόλυτη τάξη διεξήχθησαν χθες οι δημοτικές εκλογές στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας είναι ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας σε διαδοχή του Ρένου Δημητριάδη που υπηρέτησε ως δήμαρχος για 30 χρόνια. Ο κ.Ζαμπέλας κατήλθε ως ανεξάρτητος και υποστηρίχθηκε απο τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τους Ενωμένους Δημοκράτες. Ο συνυποψήφιος του Κύπρος Χρυσοστομίδης είχε υποστηριχθεί απο το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και το ΚΙΣΣΟΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2001 - 12:30:43 UTC