Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ", χαρακτηρίζει το στρατηγό Γρυλλάκη η Ντόρα
  • [02] Καραμανλής για σύνοδο κορυφής Λάακεν
  • [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο σήμερα-Στα "λευκά" πολλές περιοχές.
  • [04] Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία-Στάσεις εργασίας δασκάλων-

  • [01] "Δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ", χαρακτηρίζει το στρατηγό Γρυλλάκη η Ντόρα Μπακογιάννη.

    16/12/2001 12:12:44

    "Δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ", χαρακτήρισε το στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, με δήλωσή της στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για πόλωση και οξύτητα, που προσπαθεί να επιβάλει ο κ. Λαλιώτης στον κ. Σημίτη, που έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου απο τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και τις αποτυχίες της κυβέρνησης και την αραγή ενότητα της ΝΔ.

    Στη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑgazino η κυρία Μπακογιάννη δηλώνει οτι η ώρα της απόφασής της για το αν διεκδικήσει ή όχι το Δήμο Αθηναίων, θα είναι πολύ αργότερα και σημειώνει οτι "δεν θα κατέβω ή δεν θα κατέβαινα ποτέ για δήμαρχος εκβιάζοντας τη ΝΔ ή τον κ. Καραμανλή.

    [02] Καραμανλής για σύνοδο κορυφής Λάακεν

    16/12/2001 11:40:52

    Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής στο Λάακεν για τον ευρωστρατό, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής είπε σε δηλώσεις του το πρωί στη Ρηγίλλης, οτι η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την εφαρμογή συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα και σε διλλήματα.

    Μπόρεσε να επιβάλει, πρόσθεσε, το αυτονόητο και διερωτήθηκε "τι ευρωστρατός θα είναι αυτός αν αφήνει την Ελλάδα, μια χώρα μέλος της ΕΕ, ακάλυπτη και εκτεθειμένη, που δεν θα μπορεί αν χρειαστεί να δράσει στο Αιγαίο και την Κύπρο;".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η κυβέρνηση με την αδράνεια και την ολιγορία της επέτρεψε την ανάπτυξη ενός διαλόγου χωρίς να εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της και ο οποίος διάλογος συντελέστηκε ερήμην της Ελλάδας, που είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ, που έχει άμεση απειλή στην εδαφική της ακεραιότητα.

    [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο σήμερα-Στα "λευκά" πολλές περιοχές.

    16/12/2001 09:38:44

  • Κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές όλης της χώρας, καθως και ισχυρούς ανέμους προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Λόγω χιονοπτώσεων η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Αχαϊας. Αποκλεισμένα χωριά υπάρχουν στη Φθιώτιδα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Γιάννενα, την Αρτα και την Εύβοια. Τα δρομολόγια των πλοίων απο Πειραιά και Ραφήνα εκτελούνται κανονικά, ενω κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν πάρει ήδη μέτρα για να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα. Υποχώρηση των καιρικών φαινομένων αναμένεται απο το βράδυ της Δευτέρας.

    [04] Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία-Στάσεις εργασίας δασκάλων- καθηγητών

    16/12/2001 09:37:34

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    Στάσεις εργασίας στις 3 τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις 3 πρώτες της απογευματινής, έχουν εξαγγείλει για αύριο δάσκαλοι και καθηγητές, ενω θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

    Τέλος οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας του δήμου Αθηναίων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων.

    Λόγω της απεργίας λόφοι από σκουπίδια άρχισαν να κάνουν την εμφανισή τους σε όλη την πόλη, ενω ο δήμος κάλεσε τους κατοίκους να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στους δρόμους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 December 2001 - 12:30:15 UTC