Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυάγιο "Μεντ Τρέιτ"-Αγνοείται ένας ναυτικός.
  • [02] Επίσκεψη Πούτιν στη Βεργίνα.
  • [03] Πρωτόπαπας για επίσκεψη Πούτιν.
  • [04] Στη Λάρισα ανακοινώνει ο Δρυς τα μέτρα για το βαμβάκι.
  • [05] Αρχίζουν οι εργασίες της 4ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ.
  • [06] Πρωτόπαπας:Συγχωνεύονται ΑΠΕ και ΜΠΕ.

  • [01] Ναυάγιο "Μεντ Τρέιτ"-Αγνοείται ένας ναυτικός.

    08/12/2001 20:32:29

    Εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής χθες το βράδυ βυθίστηκε 25 μίλια ανατολικά της Σκύρου το φορτηγό πλοίο "Μεντ Τρέϊτ" με σημαία Γιουγκοσλαβίας. Τα έντεκα από τα 12 μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο και παρελήφθησαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο ΜΠΡΑΔΕΡΣ, που έσπευσε προς βοήθεια. Η τύχη του 12-ου ναυτικού αγνοείται. Το πλοίο είχε αποπλεύσει φορτωμένο με 2000 τόννους σίδηρο απο την Κωνστάντσα Ρουμανίας με προορισμό την Ιταλία, αλλά εξαιτίας της θαλασσοταραχής μετατοπίσθηκε το φορτίο του, με αποτέλεσμα να πάρει κλήση και να βυθιστεί.

    [02] Επίσκεψη Πούτιν στη Βεργίνα.

    08/12/2001 20:32:22

    Η κακοκαιρία όμως δεν επέτρεψε και στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της επίσκεψής του στην Ελλάδα, που περιελάμβανε μετάβασή του στο Άγιον Όρος. Τα ελικόπτερα σούπερ πούμα που τον ανένεμαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία δεν μπόρεσαν να απογειωθούν λόγω των θυελλωδών ανέμων. Ο ρώσος πρόεδρος μετέβη στη Βεργίνα, όπου ξεναγήθηκε στους βασιλικούς τάφους. Όταν ο κ. Πούτιν έφτασε μπροστά στη μεγάλη λάρνακα του Φιλίππου με το δεκαεξάκτινο αστέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Kωστής Στεφανόπουλος που μαζί με τον υπουργό Mακεδονίας-Θράκης τον συνόδευαν, ακούστηκε να λέει στον κ.Πούτιν:

    «Aυτό κ.πρόεδρε είναι το αστέρι της Bεργίνας το οποίο επιχείρησαν να πάρουν οι Σκοπιανοί για έμβλημα της σημαίας τους. Αύριο ο κ. Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Μόσχα.

    [03] Πρωτόπαπας για επίσκεψη Πούτιν.

    08/12/2001 20:32:16

    Iδαίτερα σημαντικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της επίσκεψης Πούτιν στην Eλλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, αναφερόμενος σε σχόλια που προκλήθηκαν γύρω απο τις συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα, δήλωσε πως ούτε υπάρχουν πιέσεις προς την Eλλάδα για προμήθειες όπλων ούτε δέχεται. Ο κ.Πρωτόπαπας τόνισε ότι κάθε χώρα θέλει να προωθήσει τα προϊόντα της στις συνθήκες της παγκόσμιας και ανοιχτής οικονομίας. Διευκρίνισε όμως πως η Eλλάδα εχει τα δικά της κριτήρια, τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος και τη συμβατότητα των εξοπλισμών σε σχέση με τις διεθνείς συμμετοχές της χώρας.

    [04] Στη Λάρισα ανακοινώνει ο Δρυς τα μέτρα για το βαμβάκι.

    08/12/2001 20:32:10

    Τα μέτρα του υπουργείου Γεωργίας εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου για το βαμβάκι, θα ανακοινώσει αύριο στη Λάρισα, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ο οποίος θα περιοδεύσει στο νομό συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Ευάγγελο Αργύρη και Φώτη Χατζημιχάλη. Τη Δευτέρα οι αγρότες έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των νομών Θεσσαλίας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Τα προβλήματα των αγροτών θα συζητήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της περιοδείας του στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

    [05] Αρχίζουν οι εργασίες της 4ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ.

    08/12/2001 20:32:03

    Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της 4ης παγκόσμιας συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Περίπου 800 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και 200 παρατηρητές απο τις ανά την υφήλιο εστίες της ελληνικής ομογένειας θα πάρουν μέρος στις τριήμερες εργασίες του συμβουλίου κατά τις οποίες θα χαραχθούν οι άξονες δράσης για την επόμενη τριετία και θα εκλεγεί το νέο προεδρείο. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    [06] Πρωτόπαπας:Συγχωνεύονται ΑΠΕ και ΜΠΕ.

    08/12/2001 20:31:56

    Προς συγχώνευση οδεύουν το Aθηναϊκό Πρακτορείο Eιδήσεων και το Mακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Tύπου Xρήστος Πρωτόπαπας. Eχουμε δύο πρακτορεία κρατικά, αλλά χρειαζόμαστε ενα μεγάλο και δυνατό εθνικό προκτορείο, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε ότι οι διοικήσεις των δύο πρακτορείων, έχουν προχωρήσει μια διαδικασία συνεργασίας, η οποία θα οδηγήσει από την 1-1-2003 στη συγχώνευσή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2001 - 21:30:21 UTC