Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας-Alpha Bank- Νέο όνομα.
  • [02] Διάρρηξη στην ΑΤΕ Κυψέλης.
  • [03] Αυτόφωρο-Δίκη Αντωνίας Ζήκου.
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Μίλερ.
  • [05] Αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • [06] ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.
  • [07] Πρωθυπουργός για διεθνείς εξελίξεις.
  • [08] Μπους για Μπιν Λάντεν.
  • [09] ΗΠΑ-Επιθέσεις-Κανταχάρ.
  • [10] ΟΗΕ-Αφγανιστάν-Ανοικοδόμηση.
  • [11] Παπαντωνίου-Ευρωστρατός
  • [12] Καραμανλής-Συνάντηση με Τ. Μίλερ
  • [13] Τσοχατζόπουλος-ΧΑΑ-ΔΕΗ
  • [14] Συγχώνευση Εθνικής-Alpha-Νέο όνομα

  • [01] Συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας-Alpha Bank- Νέο όνομα.

    20/11/2001 13:39:21

    "Εθνική Τράπεζα" θα είναι το όνομα της νέας τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Εθνικής Θεόδωρος Καρατζάς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος. Η νέα Τράπεζα θα έχει το λογότυπο της Alpha Bank. Η σχέση ανταλλαγής που προτάθηκε είναι επτά μετοχές της ενιαίας τράπεζας προς εννέα μετοχές της Alpha Bank.

    [02] Διάρρηξη στην ΑΤΕ Κυψέλης.

    20/11/2001 13:36:55

    Δάρρηξη έγινε χθες βράδυ στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κυψέλη, στην Αθήνα. Οπως δήλωσε η διευθύντρια του υποκαταστήματος, άγνωστος ή άγνωστοι, έκοψαν κιγκλίδωμα παραθύρου και πέρασαν στο εσωτερικό της τράπεζας. Απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού, κατέστρεψαν την κρυφή κάμερα και στη συνέχεια με φιάλη οξυγόνου παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και το Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης.

    [03] Αυτόφωρο-Δίκη Αντωνίας Ζήκου.

    20/11/2001 13:35:42

    Στο αυτόφωρο δικάζεται σήμερα η Αντωνία Ζήκου 51 ετών, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της σωματικής βλάβης κατά συρροή. Η κατηγορούμενη που συνελήφθη στο Χαλάνδρι, φέρεται ότι κακοποιούσε τα δύο ανήλικα παιδιά της. Σε δηλώσεις της αρνείται τις κατηγορίες, και αποδίδει την υπόθεση σε σκευωρία του συζύγου της.

    [04] Συνάντηση Καραμανλή-Μίλερ.

    20/11/2001 13:34:45

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το πρωί με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, με τον οποίο συζήτησε τις διεθνείς εξελίξεις, και την κατάσταση τόσο στο Αφγανιστάν όσο και σε άλλες περιοχές. Ο κ.Μίλερ, δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις επαφές που πρέπει να έχει ο εκάστοτε Αμερικανός πρεσβευτής, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ως υπεύθυνο κόμμα που παίρνει υπεύθυνες θέσεις, επισημαίνοντας ότι ενδιαφέρεται να ακούσει τις απόψεις και τις συμβουλές του κ.Καραμανλή.

    [05] Αγροτικές κινητοποιήσεις.

    20/11/2001 13:34:10

    Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στα διόδια των Μαλγάρων στα "Πράσινα Φανάρια" και στη Χαλκηδόνα, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά του δρόμου χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Στη Λάρισα πραγματοποιείται σύσκεψη της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για το θέμα του βαμβακιού. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας των "15" και ο υπουργός Γιώργος Δρυς αναμένεται να θέσει το θέμα της προστασίας των αγροτικών μας προϊόντων.

    [06] ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

    20/11/2001 13:32:49

    Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν είναι απλώς μια σφυγμομέτρηση, αλλά εκλογές που επηρεάζουν αποφασιστικά την οικοδόμηση της Ελλάδας, τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι πρέπει να επιλεγούν νέα πρόσωπα ικανά να συσπειρώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις. Επιτέθηκε στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι παραμένει στο παρελθόν, χωρίς προγράμματα, θέσεις και αξιοπιστία. Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, είπε ότι αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2002, ο οποίος έχει ως στόχος τη διασφάλιση της ταχύρρυθμης ανάπτυξης, τη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και την οικονομική σταθερότητα.

    [07] Πρωθυπουργός για διεθνείς εξελίξεις.

    20/11/2001 08:00:07

    Απρόβλεπτες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις διεθνείς εξελίξεις, αν και δεν παρέλειψε να τονίσει τις αισιόδοξες προοπτικές που προκύπτουν στις διεθνείς χρηματαγορές από τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και τη γρήγορη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στο Αφγανιστάν. Ο κ. Σημίτης ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, με αιχμή τις εξελίξεις στην οικονομία, ενόψει και της κατάθεσης του προϋπολογισμού, αύριο Τετάρτη. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει το πρωί στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενω το απόγευμα θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [08] Μπους για Μπιν Λάντεν.

    20/11/2001 08:00:00

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε οτι "ο κλοιός στενεύει" γύρω απο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκε ομως οτι η σύλληψή του είναι δύσκολη υπόθεση. Παράλληλα ο Τζορτζ Μπους εξέφρασε την ικανοποίησή του με την πρόοδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε χθες το βράδυ παραδοσιακό δείπνο του Ραμαζανιού με περίπου 50 πρεσβευτές απο ισλαμικές χώρες και δικαιολόγησε τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής νηστείας με την επιθυμία του να επιταχύνει την επιστροφή στην ειρήνη.

    [09] ΗΠΑ-Επιθέσεις-Κανταχάρ.

    20/11/2001 07:59:54

    Αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν χθες επιθέσεις εναντίον της Κανταχάρ και της Κουντούζ σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να καταστρέψουν πιθανά κρησφύγετα του Λάντεν. Αντίθετα οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας σταμάτησαν τις χερσαίες επιθέσεις τους εναντίον της πόλης Κουντούζ καλώντας τους υπερασπιστές της να παραδοθούν. Την οργή τους για τη χθεσινή δολοφονία τεσσάρων δημοσιογράφων στο Αφγανιστάν ενω μετέβαιναν με αυτοκινητοπομπή απο το Τζαλαλαμπάντ προς την Καμπούλ, εξέφρασαν η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, καθώς και η Παγκόσμια Ενωση Εφημερίδων.

    [10] ΟΗΕ-Αφγανιστάν-Ανοικοδόμηση.

    20/11/2001 07:59:48

    Για ένα πενταετές πρόγραμμα ανασυγκρότησης ύψους 6,5 δισ. δολαρίων ενδεχομένως να έχει ανάγκη το Αφγανιστάν για ανόρθωση του κράτους του, τόνισε ο διευθυντής του προγράμματος του ΟΗΕ για την ανάπτυξη Μαρκ Μάλοτς-Μπράουν. Την περασμένη Παρασκευή ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, ανέθεσε στον κ. Μπράουν την ευθύνη για να συντονίσει τις πρώτες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν. Οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων αποφάσισαν το διορισμό ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για το Αφγανιστάν, χωρίς ομως να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει αυτή τη θέση.

    [11] Παπαντωνίου-Ευρωστρατός

    20/11/2001 07:59:41

    Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, περιλαμβάνοντας στους στόχους της και την τρομοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στη συγκρότηση του "ευρωστρατού" με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα, μέχρι το 2003 που καλείται πλέον να καλύψει και τις πρόσθετες ανάγκες, εκτός ΕΕ. Η Ελλάδα συμμετέχει σ΄αυτή τη δύναμη της "Ευρωαστυνομίας" με 180 αστυνομικούς.

    [12] Καραμανλής-Συνάντηση με Τ. Μίλερ

    20/11/2001 07:59:32

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί το πρωί με τον Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ. Ακολούθως ο κ. Καραμανλής θα προεδρεύσει συνεδρίασης με τους επικεφαλής των τομέων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του κόμματος.

    [13] Τσοχατζόπουλος-ΧΑΑ-ΔΕΗ

    20/11/2001 07:59:22

    Στα τέλη Δεκεμβρίου 2001 με αρχές του 2002 τοποθετεί τη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της ΔΕΗ στο ΧΑΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, όπως δήλωσε χθες από το Λονδίνο στο πρακτορείο Ρόιτερ, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου όπου συμμετέχει μαζί με τον κ. Χριστοδουλάκη. Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, καμιά τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα για το ποσοστό που θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση αλλά εκτιμάται πως θα είναι τουλάχιστον 10% της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας.

    [14] Συγχώνευση Εθνικής-Alpha-Νέο όνομα

    20/11/2001 07:59:12

    Το όνομα της νέας τράπεζας που θα προκύψει από την συγχώνευση Εθνικής-Alpha Bank, η σχέση των μετοχών τους και το χρονοδιάγραμμα της νομικής και λειτουργικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών και των θυγατρικών τους, ανακοινώνονται σήμερα από το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Καρατζά και τον πρόεδρο της Alpha Bank κ. Κωστόπουλο. Η νέα Τράπεζα στην προσπάθειά της για διεθνή επέκταση έχει συγκριτικό πλεονέκτημα την μεγάλη "προίκα" της Εθνικής Τράπεζας, που έχει παρουσία σε 18 χώρες του κόσμου με 330 καταστήματα, που θα ενισχυθεί και με το δίκτυο 35 περίπου καταστημάτων, που διαθέτει σε χώρες του εξωτερικού η Alpha Bank.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2001 - 12:30:58 UTC