Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέτειος Πολυτεχνείου.
  • [02] Οικογενειακό επίδομα.
  • [03] Αγροτική πολιτική.
  • [04] Καταβολή συντάξεων.
  • [05] Συνάντηση Σημίτη με Οικονομικό Επιτελείο.
  • [06] Κυπριακό.
  • [07] ΕΟΦ-Απαγόρευση.

  • [01] Επέτειος Πολυτεχνείου.

    17/11/2001 10:29:04

    Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται

    το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την 28η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του Ιδρύματος. Από την τροχαία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ οι πρυτανικές αρχές και οι υπεύθυνοι για την περιφρούρηση βρίσκονται σε επαγρύπνιση για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Παράλληλα χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ φυλάσσονται διακριτικά και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

    [02] Οικογενειακό επίδομα.

    17/11/2001 10:28:57

    Από την 1η Ιουλίου 2002 θα αρχίσει να καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης. Πρόσθεσε ότι από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα χορηγείται και το επίδομα στους πολυτέκνους ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού επιδόματος.

    [03] Αγροτική πολιτική.

    17/11/2001 10:28:51

    Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί εγκατάλειψης της υπαίθρου δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ για την αγροτική πολιτική. Παραδέχθηκε την ανησυχία των αγροτών για το βαμβάκι και τον καπνό τονίζοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής. Πρόσθεσε ότι ως το 2006 οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα ανέρχονται στο ένα τρις το χρόνο, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα το 2000 κατατάχθηκε ως έκτη χώρα με κριτήριο την αύξηση των πραγματικών αγροτικών εισοδημάτων. Από την πλευρά του ο κ.Εβερτ επέκρινε την κυβέρνηση για την αγροτική και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα των αγροτών είναι υπαρκτό και γιαυτό όπως είπε κινητοποιούνται. Στο μεταξύ πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Γεωργίας προς τους αγρότες, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο για τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

    [04] Καταβολή συντάξεων.

    17/11/2001 10:28:44

    Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων προς τους συνταξιούχους το μήνα Δεκέμβριο δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας. Ανέφερε ότι το κράτος εγγυάται και τις συντάξεις και την καταβολή τους. Το μεσημέρι ο κ.Ρέππας θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό με αντικείμενο θέματα της αρμοδιότητάς του.

    [05] Συνάντηση Σημίτη με Οικονομικό Επιτελείο.

    17/11/2001 10:28:38

    Η πορεία υλοποίησης του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης εξετάστηκε κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Πάχτα. Στο μεταξύ, θετικές είναι οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων για το πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων ύψους 230 δισ.δρχ. που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    [06] Κυπριακό.

    17/11/2001 10:28:31

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς υπέβαλε χθες το βράδυ νέα πρόταση για συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη παρουσία και εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών. Πρότεινε μάλιστα η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η Λευκωσία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμη να συνομιλήσει απευθείας με τον Ντενκτάς εάν πράγματι είναι διατεθειμένος να παρακαθήσει σε συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ.

    [07] ΕΟΦ-Απαγόρευση.

    17/11/2001 10:28:25

    Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης όλων των παρτίδων του προϊόντος Τ4 που είχαν παραχθεί μετά την πρόσφατη τροποποίηση των εκδοχών του φαρμάκου, αποφάσισε το ΔΣ του ΕΟΦ. Η απόφαση στηρίχθηκε στο γεγονός ότι το φάρμακο αυτό για την θεραπεία του θυροειδή εμφανίζει μειωμένη θεραπευτική αποτελεσματικότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 November 2001 - 12:30:22 UTC