Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγούδια στην Καμπούλ-Οπου φύγει-φύγει οι Ταλιμπάν.
  • [02] Τα μαύρα κουτιά θα λύσουν το μυστήριο.
  • [03] Μπρατισλάβα-Σημίτης:Η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία.
  • [04] Συνάντηση Λαλιώτη-Κωνσταντόπουλου.
  • [05] Με το ισχύον σύστημα οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
  • [06] Προτάσεις εφοριακών για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
  • [07] Σύσκεψη στη ΝΔ για τα προβλήματα των αγροτών.

  • [01] Τραγούδια στην Καμπούλ-Οπου φύγει-φύγει οι Ταλιμπάν.

    13/11/2001 21:14:34

    Νέα τροπή παίρνει πλέον ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, καθώς το ένα μετά το άλλο τα προπύργια των Ταλιμπάν, πέφτουν στα χέρια των μαχητών της Βόρειας Συμμαχίας. Ήδη έχουν καταληφθεί η Καμπούλ και περιοχές γύρω από την Κανταχάρ, ενώ οι Ταλιμπάν φαίνεται ότι εγκατέλειψαν και το Τζαλαλαμπάντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους μαχητές της Βόρειας Συμμαχίας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην προβαίνουν σε ακρότητες. Εκπρόσωπος της Βόρειας Συμμαχίας ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις εργασίες τους και οι νέες κοπέλλες στα σχολεία τους, αφού καταργήθηκαν οι αυστηρές απαγορεύσεις που είχε επιβάλει το καθεστώς των Ταλιμπάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ακούστηκαν από το ραδιόφωνο τραγούδια, κάτι που απαγορευόταν αυστηρά από το θεοκρατικό καθεστώς των Ταλιμπάν.

    [02] Τα μαύρα κουτιά θα λύσουν το μυστήριο.

    13/11/2001 21:14:27

    Απαντήσεις στα μαύρα κουτιά του μοιραίου Αιρπάς της Αμέρικαν Αιρλάϊνς, που συνετρίβη στον περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης,αναζητούν οι αμερικανικές αρχές,αν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν την εκτίμηση ότι η πτώση οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Από την πρώτη ανάλυση των στοιχείων του ενός από τα δύο μαύρα κουτιά, στο οποίο καταγράφονται οι συνομιλίες στο πιλοτήριο, προκύπτει ότι δεν καταγράφηκαν άγνωστες φωνές ή κάτι το ασυνήθιστο. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 266 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, έξι έως εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έδαφος και τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν.

    [03] Μπρατισλάβα-Σημίτης:Η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία.

    13/11/2001 21:14:20

    Η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία, διαμήνυσε από την Μπρατισλάβα ο Κώστας Σημίτης, με αφορμή προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, κυρίως σε ότι αφορά το Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε περιοδεία στις βαλκανικές χώρες στην αρχή του χρόνου, ενώ για θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποκάλυψε ότι πρίν από τα γεγονότα στη γειτονική χώρα υπήρχε μια διάθεση επίλυσης του προβλήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί.

    [04] Συνάντηση Λαλιώτη-Κωνσταντόπουλου.

    13/11/2001 21:14:14

    Πρόταση διαλόγου χωρίς προαπαιτούμενα, αποκλεισμούς και αλαζονεία και με σεβασμό στην αυτονομία, κατέθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης κατά τη συνάντησή του με το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Από τις δηλώσεις τόσο του κ.Λαλιώτη, όσο και του κ.Κωνσταντόπουλου, προκύπτει ότι δεν έγινε συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία των δύο κομμάτων, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ευχήθηκε να αποκατασταθεί ένας αξιόπιστος πολιτικός διάλογος ιδιαίτερα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού.

    [05] Με το ισχύον σύστημα οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

    13/11/2001 21:14:08

    Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, διευκρίνισε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, απαντώντας σε ερωτήσεις με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών

    Κώστα Σκανδαλίδη. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος ο κ. Σκανδαλίδης ανοίγει διάλογο με τα κόμματα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του εκλογικού συστήματος, αλλά οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα ισχύσουν από τις μεθεπόμενες εκλογές.

    [06] Προτάσεις εφοριακών για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    13/11/2001 21:14:00

    Τις δικές της προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση παρουσίασε η Ομοσπονδία των Εφοριακών. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται,αύξηση του αφορολόγητου στα 4 εκατ. δρχ., κατάργηση του τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ μέχρι 1.600 κυβικά, επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, επέκταση του ΦΠΑ στα ακίνητα και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, επιβολή περιβαλλοντικού φόρου στα κέρδη των βιομηχανιών και φορολόγηση των ρέπος.

    [07] Σύσκεψη στη ΝΔ για τα προβλήματα των αγροτών.

    13/11/2001 21:13:52

    Αμέριστη στήριξη στα αιτήματα των αγροτών, παρείχε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και το νέο κύμα αγροτικών κινητοποιήσεων. Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον Κώστα Καραμανλή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει δώσει μάχες στις Βρυξέλλες, για να υπερασπιστεί τα ελληνικά προϊόντα και τα συμφέροντα των αγροτών και πρόσθεσε ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει προοπτικη στον αγροτικό κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2001 - 21:32:13 UTC