Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυστύχημα για τον Πάουελ η συντριβή του αεροπλάνου στη Ν.Υόρκη.
  • [02] Δέκα χλμ έξω από την Καμπούλ η Βόρεια Συμμαχία.
  • [03] Εγγραφα παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Λαλιώτης.
  • [04] Στις ΗΠΑ ο Γ.Παπανδρέου.Επαφές για ονομασία ΠΓΔΜ.
  • [05] Ετοιμα προς αποστολή τα τελευταία εκκαθαριστικά της εφορίας.
  • [06] Ισόβια για την Κάτια Γιαννακοπούλου.
  • [07] Τις προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ περιέγραψε η Β.Παπανδρέου.
  • [08] ΗΠΑ-Συνετρίβη αεροπλάνο στο Κουίνς της Ν.Υόρκης.
  • [09] Σλοβακία- Επίσκεψη Σημίτη.

  • [01] Δυστύχημα για τον Πάουελ η συντριβή του αεροπλάνου στη Ν.Υόρκη.

    12/11/2001 21:33:01

    Σε δυστύχημα απέδωσε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Κόλιν Πάουελ τη συντριβή του Αιρμπάς Α-300 της Αμέρικαν Ερλάινς, σε κατοικημένη περιοχή της Νέας Υόρκης, κοντά στο Κουίνς. Οι πληροφορίες που έχω μέχρι στιγμής αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται, προφανώς, για δυστύχημα, δήλωσε ο κ. Πάουελ κατά την έναρξη ομιλίας του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν 246 άτομα και 9μελές πλήρωμα και από την πτώση του, τυλίχθηκαν στις φλόγες 4 κτιριακά συγκροτήματα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πριν απο την πτώση του Αιρμπάς ακούστηκε μια έκρηξη και αποκολήθηκε ο ένας κινητήρας. Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους βρέθηκε και στάλθηκε για ανάλυση. Η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έκλεισαν και τα τρία αεροδρόμια της πόλης, οι γέφυρες, οι σήραγγες, καθώς και όλοι οι είσοδοι του κτιρίου του ΟΗΕ, όπου ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων παίρνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

    [02] Δέκα χλμ έξω από την Καμπούλ η Βόρεια Συμμαχία.

    12/11/2001 21:32:54

    Δέκα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν, βρίσκονται οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίος υποστηρίζουν οτι κατέλαβαν και την πόλη Χεράτ, είδηση την οποία διαψεύδουν οι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, οχήματα μαχητών των Ταλιμπάν γεμάτα με αντικείμενά τους, εθεάθηκαν να αναχωρούν από την Καμπούλ αργά σήμερα, ενώ στα κτίρια των υπουργείων σε διάφορα σημεία της πόλης ο αριθμός των φρουρών έχει μειωθεί σημαντικά. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, απέκλεισε κατηγορηματικά την αποστολή ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

    [03] Εγγραφα παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Λαλιώτης.

    12/11/2001 21:32:48

    Δύο ογκώδεις φακέλλους με έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι άνθρωποι της ΝΔ είχαν σχέση την περίοδο 1989 έως 1993 με τη λιβεριανή εταιρία Μάγιο και τον τροφοδότη λογαριασμό σε τράπεζα της Σκoτίας, προσκόμισε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, η οποία θα ρίξει άπλετο φώς στην υπόθεση, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ.

    [04] Στις ΗΠΑ ο Γ.Παπανδρέου.Επαφές για ονομασία ΠΓΔΜ.

    12/11/2001 21:32:41

    Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα συζητήσει απόψε σε διαδοχικές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Γκρόσμαν, τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και με την υπουργό εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ιλίνγκα Νίτρεβα. Ο υφυπουργός τύπου διέψευσε πληροφορίες ότι υφίσταται σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπεται επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η οποία μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα που η ίδια επιθυμεί και από την πλευρά της η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει διαφορετική ονομασία.

    [05] Ετοιμα προς αποστολή τα τελευταία εκκαθαριστικά της εφορίας.

    12/11/2001 21:32:35

    Νέα παρτίδα με περίπου 150 χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες στους φορολογούμενους. Πρόκειται για την τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων, αφού με αυτά ολοκληρώνεται σχεδόν η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος. Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 4.766.712 φορολογικές δηλώσεις. Από αυτές οι περίπου 1.375.000 ήταν χρεωστικές, οι 1.730.000 πιστωτικές και 1.665.000 μηδενικές.

    [06] Ισόβια για την Κάτια Γιαννακοπούλου.

    12/11/2001 21:32:28

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης, επέβαλε το εφετείο στη 46χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου, τον Ιούλιο του 1997. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ζητήσει να αναγνωριστούν στην κατηγορούμενη τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, καθώς και ότι η πράξη τελέστηκε σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Πρωτοδίκως, η Γιαννακοπούλου είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 ετών με την αναγνώριση των δύο πρώτων ελαφρυντικών.

    [07] Τις προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ περιέγραψε η Β.Παπανδρέου.

    12/11/2001 21:32:22

    Τους άμεσους στόχους και τις προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ, περιέγραψε η υπουργός Βάσω Παπανδρέου, δίνοντας για άλλη μια φορά έμφαση στα θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε οτι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα δώσει προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν την προστασία και την οριοθέτηση των ρεμάτων,καθώς και στην προώθηση των παρεμβάσεων που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως είναι εν προκειμένω τα πολεοδομικά σχέδια, οι χωροθετήσεις, βιομηχανικά και βιοτεχνικά πάρκα και άλλα που θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα.

    [08] ΗΠΑ-Συνετρίβη αεροπλάνο στο Κουίνς της Ν.Υόρκης.

    12/11/2001 16:55:10

    Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, συνετρίβη στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα Μπόινγκ 767 της εταιρίας Αμέρικαν Ερλάινς. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμμία συγκεκριμένη πληροφόρηση για την ύπαρξη και τον αριθμό των νεκρών, καθώς και τα αίτια της συντριβής. Προληπτικά, έκλεισε το αεροδρόμιο Κέννεντι της Νέας Υόρκης, ενώ κλείνουν και άλλα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Η περιοχή Κουίνς είναι μία πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, κοντά στην Αστόρια.

    [09] Σλοβακία- Επίσκεψη Σημίτη.

    12/11/2001 14:43:45

    Η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδίσει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά το τέλος των επίσημων συνομιλιών που είχε με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Μίκουλας Τζουρίντα. Απο την Μπρατισλάβα, ο κ.Σημίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν βλέπω γιατί να συζητάμε για ένα πρόβλημα που κάποιοι θέτουν. Εμείς πιστεύουμε ότι η Κύπρος θα ενταχθεί χωρίς προβλήματα". Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν νομίζει πως τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην διεύρυνση, αντίθετα είπε ότι νομίζει πως η διεύρυνση της ΕΕ λόγω ακριβώς των γεγονότων αυτών, θα πρέπει να προχωρήσει πιο εντατικά. Ο κ. Σημίτης είπε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ πρέπει και αυτό να διερυνθεί μετασχηματιζόμενο σε έναν ευρύτερο οργανισμό ασφάλειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2001 - 21:30:27 UTC