Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο-Σημαντική μείωση
  • [02] Εκθεση επιθεωρητών δημοσίων έργων
  • [03] Πλημμύρες-Απάντηση πρωθυπουργού στη βουλή
  • [04] Συνεδριάζει η ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [05] Υπουργείο Παιδείας-Ενισχυτική διδασκαλία-Αντιδράσεις.
  • [06] Βουλή - Γκεσούλης - καθαρίστριες σχολείων - Σκυλλάκος.
  • [07] Συνάντηση Καραμανλή με συνδικαλιστές
  • [08] Στη Λάρισα η Αλέκα Παπαρήγα
  • [09] Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο λόγω στάσης εργασίας των ναυτεργατών
  • [10] Πέθανε ο Τάκης Χαραλαμπίδης
  • [11] Εσωτερική ασφάλεια-Ομιλία Μπούς
  • [12] Κλιμακώνεται το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν.
  • [13] "Μπρένλερ"-Φυλάκιση δουλεμπόρων.
  • [14] Ομιλία Μπους στην Ατλάντα.
  • [15] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια.
  • [16] Πώληση Ολυμπιακής.
  • [17] Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων.
  • [18] Αλτσχάιμερ-Εμβόλιο.
  • [19] Στάση εργασίας Σωματείου Ναυτεργατών.

  • [01] Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο-Σημαντική μείωση

    09/11/2001 13:37:05

  • Σημαντική μείωση παρουσίασε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο και έπεσε στο 2,8% από 3,6% που ήταν το Σεπτέμβριο. Οπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού οφείλεται στη μείωση των τιμών των καυσίμων.

    [02] Εκθεση επιθεωρητών δημοσίων έργων

    09/11/2001 13:36:56

  • Στη δημοσιότητα έδωσε το πρωί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, την έκθεση επιθεωρητών δημοσίων έργων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα έργα στην Αττική μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Η κ.Παπανδρέου τόνισε ότι οι χείμαρροι, τα ρέματα και οι παρανομίες είναι αυτά που δημιούργησαν το πρόβλημα. Για την Αττική οδό η κ.Παπανδρέου είπε ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα ενώ για την εθνική οδό στη Μαλακάσα έστειλε επιστολή στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ, να διευθετήσουν τα φρεάτιά τους. Για το φράγμα της Ραπεντόσας στο Διόνυσο, έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο του φακέλου, του έργου αυτού.

    [03] Πλημμύρες-Απάντηση πρωθυπουργού στη βουλή

    09/11/2001 13:36:49

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απάντησε το πρωί στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και την αδυναμία στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Ο κ.Σημίτης κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει να θέτει τις φυσικές καταστροφές ως θέμα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Τόνισε ότι οι φυσικές καταστροφές έχουν πάντα θύματα και ζημιές και αυτό συμβαίνει και σε άλλες πολύ πιο προηγμένες χώρες. Για τα προβλήματα στη Μαλακάσα,είπε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα οδικά έργα, αλλά αυτά οφείλονται σε απόφραξη του αποχετευτικού δικτύου, από όγκους χωμάτων. Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλος, έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού και αδυναμία υποδομών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι μειωμένων προσδοκιών και λειτουργεί μόνο υπό ομαλές συνθήκες.

    [04] Συνεδριάζει η ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    09/11/2001 13:36:42

  • Συνεδριάζει από τη μία το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή γραμματέων των τομέων του κόμματος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας καθώς και στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

    [05] Υπουργείο Παιδείας-Ενισχυτική διδασκαλία-Αντιδράσεις.

    09/11/2001 13:36:36

  • Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ελέγχου διαφημίσεων σχετικά με τη διένεξη που προέκυψε ανάμεσα στους φροντιστές και στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη διαφήμιση του υπουργείου που προβάλλεται υπέρ της πρόσθετης διδακτικής στήριξης των μαθησιακά αδύναμων μαθητών. Ο κ.Ευθυμίου υπεραμύνθηκε της πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κανένα είδος ανταγωνισμού. Η πρόεδρος των Φροντιστηριούχων Εφη Παπαδέα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πόλεμος με το υπουργείο Παιδείας, αλλά απλώς διάσταση απόψεων.

    [06] Βουλή - Γκεσούλης - καθαρίστριες σχολείων - Σκυλλάκος.

    09/11/2001 13:36:30

  • Αύξηση κατά 10% στις αποδοχές των καθαριστριών των δημοσίων σχολείων προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης απαντώντας στο βουλευτή της δεύτερης περιφέρειας Αθηνών του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς το εργασιακό καθεστώς και την ασφάλιση των καθαριστριών.

    [07] Συνάντηση Καραμανλή με συνδικαλιστές

    09/11/2001 13:36:23

  • Τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών, τον οποίο ενημέρωσαν για τις κινητοποιήσεις τους και τα αιτήματά τους, ενώ διαμαρτυρήθηκαν γιατί η κυβέρνηση όπως είπαν δεν δέχεται να τους ακούσει. Ο κ.Καραμανλής εξέφρασε τη συμπαράστασή του, ενώ οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας δήλωσαν ότι θα διαμαρτυρηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πως αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών για να ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Νωρίτερα ο κ.Καραμανλής, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο κ.Καραμανλής μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ο κ.Αναστάσιος με τη γενικότερη στάση του, με το διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο που προωθεί, δίνει το παράδειγμα, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής μας. Αύριο ο κ.Καραμανλής θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, Κρήτης.

    [08] Στη Λάρισα η Αλέκα Παπαρήγα

    09/11/2001 13:36:15

  • Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έχει συνεργασία με φορείς και παράγοντες του νομού, ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματός της. Στο μεταξύ, με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Λεωνίδας Κύρκος.

    [09] Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο λόγω στάσης εργασίας των ναυτεργατών

    09/11/2001 13:36:09

  • Κλειστό θα παραμείνει από τη μία μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου, λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το σωματείο ναυτεργατών διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Ως εκ τούτου τις ώρες αυτές δεν θα κινηθούν τα φέρυ μπόουτ.

    [10] Πέθανε ο Τάκης Χαραλαμπίδης

    09/11/2001 13:36:02

  • Ενα εξέχον μέλλος έχασε η δημοσιογραφική οικογένεια. Ο Τάκης Χαραλαμπίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών, μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο. Ηταν παντρεμένος, είχε δύο παιδιά, και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στο συγκρότημα Λαμπράκη, ως αθλητικός συντάκτης. Από το 1984 μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στα ΝΕΑ, ενώ ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΠ. Η κηδεία του θα γίνει στις 3.30 μετά το μεσημέρι από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι, στην Αθήνα.

    [11] Εσωτερική ασφάλεια-Ομιλία Μπούς

    09/11/2001 13:35:56

  • Τη δημιουργία μίας εθελοντικής υπηρεσίας πολιτικής άμυνας, που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο μέλλον, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς. Σε ομιλία του, με θέμα την εσωτερική ασφάλεια, ο Μπούς κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιήσουν απο εδώ και στο εξής "τα μάτια και τα αυτιά τους" προκειμένου να βοηθήσουν να αποτραπούν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενω ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μίας προεδρικής δύναμης που θα βοηθήσει στην προετοιμασία των πολιτών, απέναντι σε νέες καταστάσεις. Στο μεταξύ οι υγιεινομικές αρχές των ΗΠΑ, απηύθυναν έκκληση στους Αμερικανούς, να παραμείνουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων με άνθρακα, αν και όπως ανακοινώθηκε κανένα νέο κρούσμα δεν αναφέρθηκε εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα. Την ίδια ώρα στα Σκόπια, έξι στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής δύναμης υποβάλλονται σε θεραπεία, μετά από ύποπτη επιστολή με "λευκή σκόνη" που έφθασε από την Κίνα και η οποία εξετάζεται αν περιέχει θανατηφόρο βάκιλο του άνθρακα.

    [12] Κλιμακώνεται το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν.

    09/11/2001 13:35:49

  • Σε μία νύχτα, που συνοδεύτηκε απο τους πιό πυκνούς αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Αφγανιστάν, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εκ νέου τα ξημερώματα θέσεις των Ταλιμπάν. Απο τις επιθέσεις επλήγη το κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ και τα περίχωρά της, ενω αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφοριών των Ταλιμπάν, δήλωσε οτι οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο και πόλεις κατα πλάτος του Αφγανιστάν. Ο ίδιος δήλωσε επίσης οτι απο τις επιθέσεις στο νότιο Κανταχάρ, σκοτώθηκαν αρκετοί πολίτες. Στο μεταξύ τρία άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ισλαμιστών διαδηλωτών στο κεντρικό Πακιστάν, που αντιδρούσαν στην αμερικανική επιχείρηση στο Αφγανιστάν.

    [13] "Μπρένλερ"-Φυλάκιση δουλεμπόρων.

    09/11/2001 08:12:22

    Με συνολική φυλάκιση 713 χρόνων με δεκαετή έκτιση, καθώς και χρηματική ποινή 718 εκατομμυρίων δραχμών, καταδικάστηκαν αργά χθες το βράδυ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου οι επτά συνολικά Τούρκοι υπήκοοι που ως πλήρωμα του μικρού φορτηγού πλοίου "Μπρένλερ" μετέφεραν παράνομα 714 λαθρομετανάστες.

    [14] Ομιλία Μπους στην Ατλάντα.

    09/11/2001 08:12:15

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους απευθυνόμενος από την Ατλάντα στον αμερικανικό λαό είπε πως η Αμερική έχει αποδείξει στον κόσμο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ότι είναι ένα μεγάλο έθνος. Η χώρα, είπε ο πρόεδρος Μπους, είναι τώρα αντιμέτωπη με έναν εχθρό που θέλει "να σκοτώσει όλους τους Αμερικανούς, να σκοτώσει όλους τους Εβραίους και να σκοτώσει όλους τους Χριστιανούς".

    [15] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια.

    09/11/2001 08:12:09

    Αντιπολεμικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με πορείες έξω από την αμερικανική πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ στη συμπρωτεύουσα. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσει ο πόλεμος και να μην σταλούν Ελληνες στρατιώτες στο μέτωπο.

    [16] Πώληση Ολυμπιακής.

    09/11/2001 08:12:02

    Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται η πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής δήλωσε ότι οι παρούσες συνθήκες δεν ευνοούν τέτοιου είδους εγχειρήματα με δεδομένη την απροθυμία των τραπεζών να στηρίξουν τον κλάδο των αερομεταφορών.

    [17] Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων.

    09/11/2001 08:11:56

    Η προοπτική σύστασης του ενιαίου ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων θα εξεταστεί στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για τη συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που συναντήθηκε χθες με τα μέλη του προεδρείου της ΟΤΟΕ.

    [18] Αλτσχάιμερ-Εμβόλιο.

    09/11/2001 08:11:50

    Το εμβόλιο κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ, από την οποία πάσχουν χιλιάδες άτομα τρίτης ηλικίας σε όλο τον κόσμο και το οποίο μέχρι τώρα χορηγούνταν σε πειραματικό στάδιο και σε εθελοντές, θα χορηγείται κανονικά σε άτομα, που παρουσιάζουν τη νόσο σε αρχικό στάδιο. Η χορήγηση θα αρχίσει από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

    [19] Στάση εργασίας Σωματείου Ναυτεργατών.

    09/11/2001 08:11:43

    Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας ανακοίνωσε ότι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν θα κινηθούν τα φέρυ μπότ μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου λόγω στάσης εργασίας του Σωματείου Ναυτεργατών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 November 2001 - 12:30:57 UTC