Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΕ-ασφαλιστικό-φορολογικά
  • [02] Συνέντευξη Πάγκαλου
  • [03] Ανασχηματισμός-δημοσκόπηση
  • [04] Θεσσαλονίκη-εορταστικό τριήμερο
  • [05] Γ.Παπανδρέου-Πακιστάν-Ιράν
  • [06] Αλβανοί-χασίς
  • [07] Χειμερινή ώρα
  • [08] Σήματα τελών κυκλοφορίας

  • [01] ΓΣΕΕ-ασφαλιστικό-φορολογικά

    27/10/2001 13:39:35

    Την απόδοση των οφειλών του δημοσίου προς το ΙΚΑ ύψους 1,3 τρισ.δρχ. ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Ο κ.Πολυζωγόπουλος έθεσε στον υπουργό θέματα προϋπολογισμού για την αναδιανομή των πόρων υπέρ αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ενίσχυση των κονδυλίων για την κοινωνική πολιτική. Ζήτησε ακόμη, να εφαρμοστεί η τριμερής χρηματοδότηση για το ασφαλιστικό και επίσπευση των φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε χθες και ο υπ.Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

    [02] Συνέντευξη Πάγκαλου

    27/10/2001 13:39:28

    Αποφασισμένος όχι μόνο να μη σιωπήσει, αλλά να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, σε κάθε ευκαιρία, εμφανίζεται ο Θ.Πάγκαλος, στα ΝΕΑ μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Προειδοποιεί ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς για την κυβερνητική πλειοψηφία. Ξεκαθαρίζει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει δραστηριότητα στη Βουλή και, όπως λέει, το ίδιο θα κάνουν και άλλοι που συμφωνούν με αυτές τις απόψεις, διότι δεν τους ταιριάζει "ο ρόλος του χειροκροτητή". Ο κ.Πάγκαλος δηλώνει ότι το θεωρεί "κατάλληλο" τον Γ.Παπανδρέου για πρωθυπουργό.

    [03] Ανασχηματισμός-δημοσκόπηση

    27/10/2001 13:39:22

    Η κοινή γνώμη αντιμετωπίζει με δυσπιστία τη νεα κυβέρνηση, όσον αφορά την ικανότητά της να βελτιώσει την παραγωγή κυβερνητικού έργου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για την ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Κατά τη δημοσκόπηση ο ένας στους δύο στο σύνολο των ψηφοφόρων εμφανίζεται μάλλον μη ικανοποιημένος από τον ανασχηματισμό, ενώ μάλλον ικανοποιημένος εμφανίζεται μόνο ο ένας στους τρεις. Ωστόσο,ικανοποιημένη εμφανίζεται η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ 51,9%, αντιθέτως, από τη ΝΔ το 68,3% των ψηφοφόρων της δηλώνει μη ικανοποιημένο.

    [04] Θεσσαλονίκη-εορταστικό τριήμερο

    27/10/2001 13:39:14

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλου, άρχισαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αγιο Δημήτριο, την Απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την αυριανή μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση. Ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του επισημαίνει ότι η ιστορική μνήμη λειτουργεί ως εφαλτήριο για την ανάδειξη και εμπέδωση των αξιών εκείνων που θα μας οδηγούν και θα μας εμπνέουν. Ανάλογα ήταν και τα μηνύματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [05] Γ.Παπανδρέου-Πακιστάν-Ιράν

    27/10/2001 13:39:07

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Ισλαμαμπάντ όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πακιστάν στρατηγό Μουσάραφ, ενώ στις 2 και 3 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το Ιράν. Κατά τις επαφές του κ.Παπανδρέου, θα συζητηθεί η πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο κ.Παπανδρέου προήδρευσε χθες στο Ευρωμεσογειακό Φόρουμ που συγκλήθηκε εκτάκτως στο Αγκατίρ του Μαρόκου, με θέμα την άμεση έναρξη ενός διαπολιτισμικού και θρησκευτικού διαλόγου με θέμα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    [06] Αλβανοί-χασίς

    27/10/2001 13:39:01

    Συνελήφθη τα ξημερώματα σε δασώδη περιοχή στο Ράγιο Θεσπρωτίας, συμμορία πέντε Αλβανών που είχαν στην κατοχή τους 102 κιλά χασίς, δύο όπλα Καλάζνικοφ, τρεις γεμιστήρες και 87 φυσίγγια, καθώς και δύο πλάκες της ισχυρής εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βραδύκαυστο φυτίλι και πέντε πυροκροτητές. Αξιωματικοί της Θεσπρωτίας που έκαναν την επιχείρηση θεωρούν βέβαιο ότι η σπείρα έχει διακινήσει μέχρι να ανακαλυφθεί, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών προς την Αθήνα και αυτό βασίζεται στα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης των εμπόρων ναρκωτικών.

    [07] Χειμερινή ώρα

    27/10/2001 13:38:54

    Σε ισχύ τίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η χειμερινή ώρα. Στις 4 το πρωί οι δείκτες το ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3.

    [08] Σήματα τελών κυκλοφορίας

    27/10/2001 13:38:48

    Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα μπορούν να προμηθεύονται οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών τα ειδικά σήματα των τελών κυκλοφορίας για το 2002. Τα σήματα θα διατίθενται από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, ALPHA BANK και Κύπρου. Οσοι δεν προμηθευθούν εμπρόθεσμα το σήμα θα πρέπει να απευθύνονται στη συνέχεια μόνο στις εφορίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 October 2001 - 11:30:22 UTC