Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και νέο κρούσμα άνθρακα στη Νέα Υόρκη.
  • [02] Χριστοδουλάκης για την πορεία της οικονομίας.
  • [03] Για λαϊκισμό κατηγόρησε ο Πρωτόπαπας τη ΝΔ.
  • [04] Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει την Τουρκία.
  • [05] Από 1 Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ.
  • [06] Ξαφνικός θάνατος 11χρονης σε σχολείο συγκλονίζει τη Δράμα.
  • [07] Ερχεται κακοκαιρία με μποφόρ, βροχές, καταιγίδες και χιόνια.
  • [08] Ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε 22χρονο.
  • [09] Δικάζεται ο Δ. Ρίζος - Ζημιές σε ΙΧ
  • [10] Στον Εισαγγελέα ο αστυφύλακας
  • [11] Οικονομία - Χριστοδουλάκης - Πάχτας
  • [12] Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη απο γενικό "μπλάκ άουτ"
  • [13] Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν-Χρησιμοποιήθηκαν βόμβες
  • [14] Σταδιακή επιδείνωση του καιρού-Μέτρα
  • [15] Πέραμα-Εργατικό ατύχημα-Συμπληρωματικές διώξεις
  • [16] ΜΕΤΡΟ-Απεργούν οι εργαζόμενοι
  • [17] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις

  • [01] Και νέο κρούσμα άνθρακα στη Νέα Υόρκη.

    25/10/2001 21:14:52

    Και νέο κρούσμα του άνθρακα παρουσιάσθηκε σε εργαζόμενο της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Ποστ", ο οποίος υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία. Επίσης, σπόρια της νόσου εμφανίσθηκαν και σε πέμπτο χώρο του Καπιτωλίου, σε σημείο όπου λειτουργεί ο ανελκυστήρας φορτίων. Αίσθηση όμως προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε το CNN, οτι φιαλίδιο με βακτηρίδια σαλμονέλας εστάλησαν ταχυδρομικώς στον Μπιλ Κλίντον, όπως όμως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν ήλθε ποτέ σε επαφή με το πακέτο. Στην Σουηδία, οι αρχές έκλεισαν σήμερα μια πτέρυγα του κτιρίου της Βουλης για λόγους ασφαλείας, όταν ένας ύποπτος φάκελλος βρέθηκε στο ταχυδρομικό τμήμα. Στο Αφγανιστάν, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν κανονικά τους βομβαρδισμούς βόρεια της Καμπούλ, καθώς και στο Κανταχάρ. Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν οτι για πρώτη φορά τα αμερικανικά βομβαρδιστικά χρησιμοποίησαν βόμβες διασποράς, ενώ βομβαρδίσθηκε λεωφορείο στο Κανταχάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άμαχοι. Από τις βόμβες διασποράς, σκοτώθηκαν 9 άμαχοι στο δυτικό Αφγανιστάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ, από το Ισλαμαμπάντ. Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, σε συνέντευξή του σε αμερικανική εφημερίδα, υποστηρίζει οτι ίσως οι αμερικανικές δυνάμεις να μήν κατορθώσουν να συλλάβουν ποτέ τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά οι Ταλιμπάν που τον φιλοξενούν στο Αφγανιστάν πιθανόν να ανατραπούν.

    [02] Χριστοδουλάκης για την πορεία της οικονομίας.

    25/10/2001 21:14:46

    Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, θα δώσει στη δημοσιότητα τους βασικούς άξονες ανάπτυξης και για την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν αποσταλλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση και χρηματοδότηση δαπάνες, συνολικού ύψους άνω των 750 δισ. δρχ, οι οποίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί. Από το ποσό αυτό η κοινοτική συμμετοχή ξεπερνάει τα 550 δισ. δραχμές, τα οποία θα εισρεύσουν στην Ελλάδα έως το τέλος Δεκεμβρίου 2001.

    [03] Για λαϊκισμό κατηγόρησε ο Πρωτόπαπας τη ΝΔ.

    25/10/2001 21:14:40

    Κίνηση ευκαιριακής πολιτικής, στο πλαίσιο της λαϊκιστικής τακτικής που ακολουθεί η ΝΔ, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, το αίτημα της ΝΔ να κατατεθούν στην Βουλή όλες οι πράξεις του υπουργικού συμβουλίου πριν τον ανασχηματισμό. Είπε οτι δεν έχει προγραμματισθεί καμμία συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου, ενώ για τις παραβιάσεις του εθνικού ελληνικού εναέριου χώρου χθες από τουρκικά μαχητικά, είπε οτι ελήφθησαν για το θέμα όλα τα αναγκαία μέτρα και πρόσθεσε ότι θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

    [04] Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει την Τουρκία.

    25/10/2001 21:14:33

    Να δεσμευθεί μέσα στο 2002 για την υλοποίηση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, ζητάει από την Τουρκία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημερινό ψήφισμα που ενέκρινε στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με το ψήφισμα, το Κοινοβούλιο ζητά επειγόντως από την Τουρκία να προτείνει μέσα στο 2002, ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα γιά την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, η οποία έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

    [05] Από 1 Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ.

    25/10/2001 21:14:25

    Από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 14 Δεκεμβρίου 2001, οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά σήματα των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το 2002. Τα σήματα των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων θα διατίθενται από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Alpha Bank και Κύπρου. Αυτό ισχύει για όσους προμηθευτούν εμπρόθεσμα το σήμα. Μετά τις 14 Δεκεμβρίου η προμήθεια του σήματος θα γίνεται μόνο από τις ΔΟΥ.

    [06] Ξαφνικός θάνατος 11χρονης σε σχολείο συγκλονίζει τη Δράμα.

    25/10/2001 21:14:18

    Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Δράμας από τον ξαφνικό θάνατο 11χρονης μαθήτριας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου την ώρα που έκανε γυμναστική. Από την νεκροψία και την νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής, προέκυψε οτι ο θάνατός της προήλθε από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα. Η μαθήτρια έπασχε από μορφή μυοκαρδίτιδας και οι δικοί της δεν το γνώριζαν, καθώς η 11χρονη δεν είχε παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα υγείας.

    [07] Ερχεται κακοκαιρία με μποφόρ, βροχές, καταιγίδες και χιόνια.

    25/10/2001 21:14:08

    Αλλάζει δραματικά ο καιρός από απόψε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση. Λόγω των θυελλωδών ανέμων από τη μία το μεσημέρι απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων για Χίο και Μυτιλήνη. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και το Σάββατο, οπότε από τα δυτικά θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή ύφεση. Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Η ΕΥΔΑΠ από τους δήμους της Αθήνας να καθαρίσουν τους δρόμους για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα φρεάτια και να μην προκληθούν πλημμύρες.

    [08] Ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε 22χρονο.

    25/10/2001 21:13:58

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού, μοτοσυκλετιστή της Αμεσης Δράσης Γιώργου Τυλιανάκη, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο Μαρίνο Χριστόπουλος χθές στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, πλήρωμα περιπολικού έκανε σήμα για έλεγχο στο Χριστόπουλο ο οποίος δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη στην οποία μετείχε και ο μοτοσυκλετιστής αστυνομικός.

    [09] Δικάζεται ο Δ. Ρίζος - Ζημιές σε ΙΧ

    25/10/2001 14:30:58

  • Εν αναμονή της δίκης του, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, βρίσκεται ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος, ο οποίος το πρωί στην οδό Καποδιστρίου στην Αθήνα με το όχημά του και βρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ, προσέκρουσε πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σε βάρος του κ. Ρίζου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο εκδότης δήλωσε πως ο ίδιος ειδοποίησε την Τροχαία και ζήτησε να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

    [10] Στον Εισαγγελέα ο αστυφύλακας

    25/10/2001 14:30:49

  • Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο αστυφύλακας Γεώργιος Τυλιανάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια επεισοδίου με τσιγγάνους χθες βράδυ στο Ζεφύρι, πυροβόλισε και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι το Μαρίνο Χριστόπουλο του Δημητρίου, 21 χρόνων. Οπως προκύπτει απο τις καταθέσεις αστυνομικών, ο Χριστόπουλος που οδηγούσε ΙΧ φορτηγό και δεν σταμάτησε σε έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε εναντίον των αστυνομικών με κίνδυνο να τους παρασύρει. Τότε ο Τυλιανάκης πυροβόλησε ενστικτωδώς εναντίον του μια φορά. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό απο την Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση, η σφαίρα έχει τρυπήσει το πίσω τζάμι του φορτηγού και έχει πλήξει τον νεαρό τσιγγάνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, γεγονός που σημαίνει οτι το αυτοκίνητο είχε προσπεράσει το μπλόκο όταν πυροβόλησε ο αστυνομικός.

    [11] Οικονομία - Χριστοδουλάκης - Πάχτας

    25/10/2001 14:30:42

  • Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, θα δώσει στη δημοσιότητα τους βασικούς άξονες ανάπτυξης και για την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό προκύπτει απο την "εθιμοτυπική" συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο και ειδικότερα στο γραφείο του υφυπουργού κ. Χρήστου Πάχτα. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Πάχτα, ο οποίος μεταξύ άλλων, αφού δέχθηκε τις ευχές είπε ότι έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση και χρηματοδότηση δαπάντες συνολικού ύψους άνω των 750 δισεκατομμυρίων, οι οποίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί. Απο το ποσό αυτό η κοινοτική συμμετοχή ξεπερνάει τα 550 δισ. δραχμές, τα οποία θα εισρεύσουν στην Ελλάδα έως το τέλος Δεκεμβρίου 2001.

    [12] Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη απο γενικό "μπλάκ άουτ"

    25/10/2001 14:30:35

  • Γενικό ?μπλάκ άουτ? πιθανόν από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο, σημειώθηκε το πρωί σε ολόκληρη την Κρήτη, για δύο και πλέον ώρες. Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος στο νησί, δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα, καθώς πολλά φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενω η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ασανσέρ. Πάντως τα νοσοκομεία δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, επειδή τέθηκαν σε λειτουργία οι γεννήτριες. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο απο πλευράς της ΔΕΗ, για το τί ηταν αυτό που προκάλεσε το "μπλάκ άουτ". Η ολική αποκατάσταση του ρεύματος, αναμένεται να γίνει σε μια περίπου ώρα.

    [13] Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν-Χρησιμοποιήθηκαν βόμβες θραυσμάτων.

    25/10/2001 14:30:29

  • Βόμβες θραυσμάτων, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά αμερικανικά αεροσκάφη, στη διάρκεια νυχτερινών επιδρομών τους, εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις με τη Βόρεια Συμμαχία. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε οτι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν και σε περιοχές κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Μαζάρ -ι- Σαρίφ όπου τουλάχιστον 33 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους ενω επλήγησαν επίσης οι πόλεις Χεράτ και Κανταχάρ. Την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία των αμερικανικών αρχών, μετά και το νέο κρούσμα άνθρακα που παρουσιάστηκε σε εργαζόμενο της εφημερίδας Νιού Γιόρκ Πόστ και ο οποίος υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία. Σπόρια της νόσου εμφανίστηκαν και σε πέμπτο χώρο του Καπιτωλίου, σε σημείο όπου λειτουργεί ο ανελκυστήρα φορτίων. Εκπρόσωπος των αρχών δήλωσε οτι οι εργασίες καθαρισμού ορισμένων απο τα σημεία, όπου εντοπίστηκε ο άνθρακας, επρόκειτο να ξεκινήσουν σήμερα τα ξημερώματα. Στο μεταξύ η φαρμακοβιομηχανία «Μπάγερ συμφώνησε να προμηθεύσει την αμερικανική κυβέρνηση με χάπια του αντιοβιοτικού «Σίπρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα άνθρακα.

    [14] Σταδιακή επιδείνωση του καιρού-Μέτρα

    25/10/2001 14:30:22

  • Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει από το πρωί ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση. Λόγω των θυελλωδών ανέμων από τη μία το μεσημέρι απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων για Χίο και Μυτιλήνη. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και το Σάββατο, οπότε από τα δυτικά θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή ύφεση. Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Η ΕΥΔΑΠ από τους δήμους της Αθήνας να καθαρίσουν τους δρόμους για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα φρεάτια και να μην προκληθούν πλημμύρες.

    [15] Πέραμα-Εργατικό ατύχημα-Συμπληρωματικές διώξεις

    25/10/2001 14:30:14

  • Συμπληρωματικές διώξεις άσκησε το πρωί ο εισαγγελέας Πειραιά μετά τη μελέτη του φακέλου και την κατάθεση του ειδικού πραγματογνώμονα για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα. Σημειώνεται ότι ο πλοίαρχος και άλλοι τέσσερεις υπευθύνοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για ανθρωποκτονία σε βαθμό κακουργήματος. Λίγο πριν το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

    [16] ΜΕΤΡΟ-Απεργούν οι εργαζόμενοι

    25/10/2001 14:30:07

  • Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των Αθηναίων λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το σωματείο εργαζομένων στο Μετρό. Η διοίκηση του Αττικό Μετρό έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα ή μη της απεργίας.

    [17] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις

    25/10/2001 14:29:58

  • Στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και την επέτειο του ΟΧΙ. Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, για να παραστεί στις εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή το πρωί με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 October 2001 - 20:30:52 UTC