Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται οτι κατέρριψαν αμερικανικό ελικόπτερο.
  • [02] Διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ.
  • [03] Συνεδριάζει η ΚΕ του Συνασπισμού.
  • [04] Ολοκληρώθηκε η χερσαία επιχείρηση των Αμερικανών.
  • [05] Επιστολή με βακτήριο του άνθρακα στην Αργεντινή.

  • [01] Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται οτι κατέρριψαν αμερικανικό ελικόπτερο.

    20/10/2001 12:18:22

    Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν υπήρξαν θύματα απο τη χθεσινή επιχείρηση αστραπή ειδικής ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ωστόσο στελέχη του αφγανικού καθεστώτος, υποστήριξαν σήμερα, οτι οι Ταλιμπάν απέκρουσαν μία επίθεση των Αμερικανών κομμάντος δυτικά του Κανταχάρ, ενω κατέρριψαν και ένα αμερικανικό ελικόπτερο, που νωρίτερα είχε μεταφέρει άνδρες των ειδικών δυνάμεων σε όρος της περιοχής. Χθές το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε οτι δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν της ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, κατά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Ωστόσο οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής, αν η συντριβή του ελικοπτέρου οφείλεται σε δυστύχημα, η αν συνδέεται με τις χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε το πρωί, οτι στην επιχείρηση μετείχαν περισσότεροι απο 100 Αμερικανοί κομμάντος, ενω σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα, αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

    [02] Διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ.

    20/10/2001 08:17:17

    Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002 θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς τόσο στις διεθνείς εξελίξεις όσο και στα θέματα που κυριαρχούν στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα.

    [03] Συνεδριάζει η ΚΕ του Συνασπισμού.

    20/10/2001 08:17:11

    Οι θέσεις του ΣΥΝ στο πρόβλημα της τρομοκρατίας και στον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν, οι πολιτικές εξελίξεις και οι διαφοροποιήσεις της κυρίας Δαμανάκη από επιλογές της ηγεσίας του κόμματος

    αναμένεται να συζητηθούν στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν το πρωί, με ομιλία του προέδρου του κόμματος Νίκου Κωνσταντόπουλου.

    [04] Ολοκληρώθηκε η χερσαία επιχείρηση των Αμερικανών.

    20/10/2001 08:17:04

    Oλοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, η χερσαία επιχείρηση μικρής ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, χωρίς να διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, ποιά ήταν η φύση της αποστολής η αν υπάρχουν θύματα.

    Σύμφωνα πάντως με Αμερικανό αξιωματούχο, στην επιχείρηση αυτή μετείχαν περισσότεροι απο 100 Αμερικανοί κομμάντος, ενω σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

    Στο μεταξύ αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν εκ νέου τα μεσάνυχτα την Καμπούλ, ενω απο τις χθεσινές επιθέσεις στο Κανταχάρ, τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίσθηκαν.

    Οπως υποστηρίζουν οι Ταλιμπάν, από την αρχή των αμερικανικών επιδρομών, πάνω από 900 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ εκατοντάδες αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

    [05] Επιστολή με βακτήριο του άνθρακα στην Αργεντινή.

    20/10/2001 08:16:58

    Εντονη ανησυχία επικρατεί σε πολλές χώρες του κόσμου, μετά τα κρούσματα με το θανατηφόρο βάκιλο του άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Χθές η κυβέρνηση της Αργεντινής, επιβεβαίωσε οτι επιστολή που εστάλη στη διεύθυνση μίας ιδιωτικής κατοικίας στο Μπουένος Αιρες περιχείχε σπόρια του άνθρακα.

    Σύμφωνα με τις αρχές, το γράμμα εκτιμάται οτι είχε ταχυδρομηθεί απο το Μαϊάμι της Φλόριντα, ενω μία γυναίκα που ήρθε σε επαφή με την επιστολή, δεν έχει προσβληθεί μέχρι στιγμής απο την ασθένεια.

    Όι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθές οτι ένας εργαζόμενος στην εφημερίδα "Νιου Γιόρκ Ποστ" μολύνθηκε από την ασθένεια του δερματικού άνθρακα, όπως αποδείχτηκε από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

    Η ανακάλυψη έγινε μετά από την υποβολή των εργαζομένων και σε μια δεύτερη σειρά ιατρικών εξετάσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 October 2001 - 11:30:16 UTC