Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποπτος φάκελος με σκόνη βρέθηκε στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας
  • [02] Στη Γάνδη ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
  • [03] Παρέμβαση εισαγγελέα στις κατηγορίες Λαλιώτη κατά Μητσοτάκη
  • [04] Οδηγός δικύκλου τραυμάτισε και εγκατέλειψε 10χρονη
  • [05] Χορήγηση επιδόματος σε χαμηλόμισθους
  • [06] Πειθαρχικές ποινές ΔΣΑ σε δικηγόρους
  • [07] Δρυς-μείωση τελών στάθμευσης αεροσκαφών
  • [08] Βρέθηκε αρχαία μαρμάρινη κεφαλή στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Νέα φάση επιχείρησης Αμερικανών στο Αφγανιστάν
  • [10] Βιολογικός πόλεμος
  • [11] Ανθρακας-Ερευνα για τον φαρσέρ
  • [12] Συνέντευξη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
  • [13] Ελλάδα-Βάκιλος άνθρακα .
  • [14] ΝΔ-ΕΛΚ .
  • [15] Επίδομα-Χαμηλόμισθοι .
  • [16] ΗΠΑ-Ανθρακας .
  • [17] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .
  • [18] Μεσανατολικό .

  • [01] Υποπτος φάκελος με σκόνη βρέθηκε στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας

    19/10/2001 13:35:57

    Νέο κρούσμα με φάκελο που περιέχει σκόνη απασχολεί αυτή τη φορά τις αρχές στην Κέρκυρα. Υπάλληλοι του ταχυδρομείου της πόλης εντόπισαν επιστολή η οποία περιέχει μια κοκκινωπή σκόνη. Ειδοποιήθηκε αμέσως η διεύθυνση υγιεινής, η αστυνομία και η πυροσβεστική, ενώ αναμένονται περαιτέρω οδηγίες από τη γγ πολιτικής προστασίας. Στο μεταξύ δεν περιέχει το βάκιλο του άνθρακα ο φάκελος που εστάλη χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και περιείχε λευκή σκόνη.

    [02] Στη Γάνδη ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

    19/10/2001 13:35:51

    Στις Βρυξέλλες μετέβη ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης για να λάβει μέρος στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ της Γάνδης όπου θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Θα εξεταστούν οι επιπτώσεις από την επίθεση αυτή ενώ ο κ.Σημίτης θα καταθέσει τις ελληνικές απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά και για το παλαιστινιακό πρόβλημα. Εξάλλου στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής και συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [03] Παρέμβαση εισαγγελέα στις κατηγορίες Λαλιώτη κατά Μητσοτάκη

    19/10/2001 13:35:44

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κατά του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη σχετικά με τις συμβάσεις για το νέο αεροδρόμιο. Ο κ.Μητσοτάκης χθες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του εισαγγελέα και όπως υποστήριξε πως θα αποδειχθεί ότι ο κ. Λαλιώτης είναι ένας άθλιος κοινός συκοφάντης. Από την πλευρά του ο κ.Λαλιώτης ζήτησε το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού και τόνισε ότι θα γίνει πολιτικός σεισμός όταν ανοίξει αυτός ο λογαριασμός.

    [04] Οδηγός δικύκλου τραυμάτισε και εγκατέλειψε 10χρονη

    19/10/2001 13:35:37

    Καταζητείται οδηγός δικύκλου ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε 10χρονο κοριτσάκι, στα Εξάρχεια, στην Αθήνα. Το δίκυκλο με αριθμό κυκλοφορίας ΖΜΥ 416 που οδηγούσε άγνωστος νεαρός παρέσυρε και τραυμάτισε την Ενι Αλίου, η οποία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Η 10χρονη δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

    [05] Χορήγηση επιδόματος σε χαμηλόμισθους

    19/10/2001 13:35:29

    Τη χορήγηση επιδομάτων ύψους ως και 60.000 δραχμών σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλόμισθων υπαλλήλων, μετά τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε στη Βουλή από όλα τα κόμματα. Ειδικότερα, χορηγείται μηνιαίο ειδικό επίδομα ύψους 30.000 δραχμών από 1-1-2002 προσαυξανόμενο στις 60.000 από 1-7-2002.

    [06] Πειθαρχικές ποινές ΔΣΑ σε δικηγόρους

    19/10/2001 13:35:22

    Από το πρωτοβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές παύσης από έναν εως πέντε μήνες σε τρεις δικηγόρους των Αθηνών λόγω των τηλεοπτικών εμφανίσεών τους σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Πρόκειται για τους δικηγόρους κυρίους Σάκη Κεχαγιόγλου,Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Γεωργία Θάνου. Επίσης για τον ίδιο λόγο παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό του ΔΣΑ και ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

    [07] Δρυς-μείωση τελών στάθμευσης αεροσκαφών

    19/10/2001 13:35:15

    Τη μείωση των τελών στάθμευσης αεροσκαφών στο νέο αεροδρόμιο Αθηνών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Αθανασίου Χειμάρα. Ο κ. Δρυς είπε ότι είναι προς έγκριση στο ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων προς αερομεταφορείς, με σκοπό τη μείωση των τελών προσγείωσης και στάθμευσης και την ενίσχυση των μεμονωμένων δρομολογίων. Σύντομα πρόσθεσε, θα υπάρξει μια νέα τιμολογιακή πολιτική που θα καταστήσει το «Ελ. Βενιζέλος πιο ανταγωνιστικό.

    [08] Βρέθηκε αρχαία μαρμάρινη κεφαλή στη Θεσσαλονίκη

    19/10/2001 13:35:08

    Γυναικεία μαρμάρινη κεφαλή βρέθηκε από ανήλικους σε κοίτη ρέματος, κοντά στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Η κεφαλή παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Επανομή και σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου αρχαιολόγου, το εύρημα είναι υστερορωμαϊκής περιόδου. Η μαρμάρινη κεφαλή παραδόθηκε στην αρμόδια Εφορεία αρχαιοτήτων.

    [09] Νέα φάση επιχείρησης Αμερικανών στο Αφγανιστάν

    19/10/2001 13:35:02

    Σε νέα φάση εισήλθε η στρατιωτική επιχείρηση των Αμερικανών κατά της τρομοκρατίας. Αμερικανοί των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στο έδαφος του Αφγανιστάν. Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Στο μεταξύ αμερικανικά αεροσκάφη αγνοώντας την ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων εναντίον της Καμπούλ και του Κανταχάρ, με αποτέλεσμα 7 άτομα να σκοτωθούν και 15 να τραυματιστούν.

    [10] Βιολογικός πόλεμος

    19/10/2001 13:34:54

    Η έκρηξη των κρουσμάτων μόλυνσης πολιτών από το βακτήριο του άνθρακα στις ΗΠΑ, μπορεί να είναι συνέπεια οργανωμένης συνωμοσίας, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης. Επισήμανε ωστόσο, ότι οι αρχές δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν οι επιθέσεις με άνθρακα σχετίζονται με τις επιθέσεις αυτοκτονίας με επιβατικά αεροσκάφη στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ ένας ακόμη Αμερικανός πολίτης, ο έκτος κατα σειρά, μολύνθηκε απο την ασθένεια του άνθρακα στην πολιτεία του Νιού Τζέρσει, όπου εργάζεται στο τοπικό ταχυδρομείο.

    [11] Ανθρακας-Ερευνα για τον φαρσέρ

    19/10/2001 09:07:03

    Η Ασφάλεια Αττικής ανέλαβε από σήμερα τις έρευνες για τον μέχρι στιγμής άγνωστο φαρσέρ, ο οποίος ταχυδρόμησε στο υπουργείο Υγείας φάκελο με άγνωστη ουσία και προκάλεσε πρωτοφανή κινητοποίηση οκτώ κρατικών υπηρεσιών. Οι χημικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο φάκελος δεν περιείχε τον βάκιλο του άνθρακα, όπως αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι, αλλά μια άγνωστη προς το παρόν ουσία με πιθανότερη τη σόδα πλυντηρίου.

    [12] Συνέντευξη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

    19/10/2001 09:06:57

    Την ικανοποιήση του για την παρέμβαση του εισαγγελέα που θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελίων του υπουργού περιβάλλοντος Κώστα Λαλιώτη εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ, γιατί όπως είπε θα αποδειχθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και κανένα μέλος της οικογένειας του δεν έχει σχέση με τον λογαριασμό της ΜAYO INVESTMENTS CORP. όπως υποστηρίζει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

    [13] Ελλάδα-Βάκιλος άνθρακα .

    19/10/2001 09:06:51

    Η Ασφάλεια Αττικής ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου φαρσέρ, ο οποίος ταχυδρόμησε στο υπουργείο Υγείας φάκελο με άγνωστη ουσία και προκάλεσε πρωτοφανή κινητοποίηση οκτώ κρατικών υπηρεσιών. Οι χημικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο φάκελος δεν περιείχε τον βάκιλο του άνθρακα, όπως αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι, αλλά μια άγνωστη προς το παρόν ουσία με πιθανότερη τη σόδα πλυντηρίου. Οι δύο υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με το φάκελο πήραν φαρμακευτική αγωγή με αντιβιοτικά και πήγαν στο σπίτι τους.

    [14] ΝΔ-ΕΛΚ .

    19/10/2001 09:06:45

    Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο χθες των συνομιλιών που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής με τον αρμόδιο για θέματα δικαιοσύνης επίτροπο της ΕΕ Αντόνιο Βιτορίνο στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ΕΕ, είπε ο κ. Καραμανλής, έχει υποχρέωση να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων πολιτών και ταυτόχρονα την ελευθερία τους και τη Δημοκρατία.

    [15] Επίδομα-Χαμηλόμισθοι .

    19/10/2001 09:06:39

    Τη χορήγηση επιδομάτων ύψους ως και 60.000 δραχμών σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλόμισθων υπαλλήλων, μετά τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε στη Βουλή από όλα τα κόμματα. Συγκεκριμένα, χορηγείται μηνιαίο ειδικό επίδομα ύψους 30.000 δραχμών από 1-1-2002 προσαυξανόμενο στις 60.000 από 1-7-2002.

    [16] ΗΠΑ-Ανθρακας .

    19/10/2001 09:06:32

    Η έκρηξη των κρουσμάτων μόλυνσης πολιτών από το βακτήριο του άνθρακα στις ΗΠΑ μπορεί να είναι συνέπεια οργανωμένης συνομωσίας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζόν Ασκρόφτ. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι αρχές δεν μπορούν να πουν εάν οι επιθέσεις με άνθρακα είναι έργο εκείνων που εκτέλεσαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας με τις αεροπειρατείας της 11ης Σεπτεμβρίου. Ενας ακόμη αμερικανός πολίτης, ο έκτος κατά σειρά, μολύνθηκε από την ασθένεια του άνθρακα στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, που εργάζεται στο τοπικό ταχυδρομείο.

    [17] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .

    19/10/2001 09:06:26

    Ομάδα ανδρών των αμερικανών ειδικών δυνάμεων επιχειρεί ήδη στο έδαφος του Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ομάδα αυτή μπορεί να είναι το προγεφύρωμα για μεγαλύτερη αποστολή, πρόσθεσε ο ίδιος. Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν το βράδυ, νέα επιδρομή πάνω από την Καμπούλ. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε τηλεσυνέντευξη στο κανάλι "Αλ Τζαζίρα"είπε ότι 600 έως 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής ή αγνοείται η τύχη τους από τις αμερικανικές επιδρομές του Αφγανιστάν.

    [18] Μεσανατολικό .

    19/10/2001 09:06:19

    "Καζάνι που βράζει" είναι και η Μέση Ανατολή. Τρεις Παλαιστίνιοι μέλη της "Φατάχ" σκοτώθηκαν χθες απο έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό τους, κοντά στη Βηθλεέμ στη δυτική Οχθη. Η έκρηξη έγινε μια μέρα μετά την απειλή του Ισραήλ ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για τη δολοφονία του ισραηλινού υπουργού Τουρισμού από Παλαιστίνιους. Ο Γιασέρ Αραφάτ υποστήριξε χθες ότι το Ισραήλ ετοίμαζε μια συνωμοσία για τη δολοφονία του, αναφέρει ανακοίνωσε που αναγνώστηκε παρουσία Ευρωπαίων και Αράβων διπλωματών και κοινοποίησε στο γαλλικό πρακτορείο .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2001 - 11:30:47 UTC