Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανικός σε όλο τον πλανήτη από τον άνθρακα.
  • [02] Ανελέητο το σφυροκόπημα του Αφγανιστάν.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Μίλερ.
  • [04] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός.
  • [05] Λουξεμβούργο-ΕΕ-Παπαντωνίου.
  • [06] Συνάντηση Καραμανλή με πρεσβευτές ΕΕ.
  • [07] Λοζάνη-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ζ.Ρογκ-Ολυμπιακή Εκεχειρία.

  • [01] Πανικός σε όλο τον πλανήτη από τον άνθρακα.

    16/10/2001 21:55:24

    Στα πρόθυρα πανικού βρίσκεται ο πλανήτης από το φαινόμενο της αποστολής ύποπτων επιστολών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης, με το βακτήριο του άνθρακα, καθώς και με το τελευταίο κρούσμα της νόσου στις ΗΠΑ, με θύμα ένα βρέφος 7 μηνών, το οποίο μολύνθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του δικτύου ABC, όπου εργάζεται ο πατέρας του. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ 14 κρούσματα, ενώ εκφράζονται φόβοι οτι για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει πιθανότατα ένας βιοχημικός πόλεμος. Το Κογκρέσο αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στο προληπτικό κλείσιμο μιας πτέρυγας της Γερουσίας, προκειμένου να ελεγχθούν τα συστήματα εξαερισμού, μετά την ανίχνευση βακτηριδίων άνθρακα σε επιστολή που εστάλη στον ηγέτη της πλειοψηφίας, γερουσιαστή Τομ Ντάσλι. Ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης πιθανόν εκτάκτων καταστάσεων, όπως για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης επίθεσης με τον βάκιλο του άνθρακα ή με άλλο επικίνδυνο βακτήριο. Ο κ.Παπαδόπουλος συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται ο κόσμος για ένα θέμα το οποίο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να απασχολεί άμεσα την Ελλάδα, όπως αυτό της μόλυνσης απο το βάκιλο του άνθρακα. Το βράδυ, έγινε γνωστό, ότι φάκελος που περιείχε ποσότητα άσπρης σκόνης έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα". Το περιεχόμενο του φακέλου θα σταλεί για εξέταση σε εργαστήριο της Αθήνας, ενώ για προοληπτικούς λόγους κρίθηκε απαραίτητη η εξέταση των εργαζομένων στην εφημερίδα.

    [02] Ανελέητο το σφυροκόπημα του Αφγανιστάν.

    16/10/2001 21:55:18

    Την ίδια ώρα, σε 24ωρη βάση συνεχίζονται οι ανελέητοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν, στα περίχωρα της Καμπούλ και του Κανταχάρ και σύμφωνα με δηλώσεις των Ταλιμπάν, τα θύματα ανέρχονται σε δεκάδες. Ο Λευκός Οϊκος αρνήθηκε σήμερα κατηγορηματικά κάθε ιδέα διακοπής των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν, απαντώντας σε μια προσφορά συμβιβασμού που παρουσιάστηκε στο Πακιστάν από τον υπουργό των Εξωτερικών του καθεστώτος των Τλαιμπάν, Αμπτούλ Ουακίλ Μουταουάκελ. Η βόρεια Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα οτι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν και οτι επίκειται η κατάληψη και τρίτης πόλης, η οποία τελούσε υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, έφθασε σήμερα στην Ινδία, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του μετά το Πακιστάν και τελικό προορισμό την Σαγκάη. Στο Ισλαμαμπάντ, ο Πάουελ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πακιστάν στρατηγό Μουσάραφ, ο οποίος ανέλαβε την δέσμευση της χώρας του να καταπολεμήσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό, μέσω ενός περισσότερο ισορροπημένου εκπαιδευτικού συστήματος.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Μίλερ.

    16/10/2001 21:55:12

    Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, εξέφρασε ο αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Τόνισε ότι η ασφάλεια στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ο κ.Μίλερ εμανίστηκε ανήσυχος για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον βάκιλο του άνθρακα και συνέστησε προσοχή για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

    [04] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός.

    16/10/2001 21:55:05

    Για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, ενημέρωσε το πρωί ο πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κ.Σημίτης, τόνισε ότι πάντα υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα από τη διεθνή κρίση που επηρεάζει όλους τους τομείς, όπως την οικονομία. Συνέστησε ηρεμία και ψυχραιμία και ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις στη χώρα μας, οι οποίες όπως είπε, είναι ελέγξιμες.

    [05] Λουξεμβούργο-ΕΕ-Παπαντωνίου.

    16/10/2001 21:54:58

    Υπέρ της αυστηρής τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στα 15 κράτη - μέλη, παρά την επιβεβαιωμένη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών, τάχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα στο Λουξεμβούργο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα είναι το 2001 της τάξης του 1,5% έναντι 3,2% που ήταν η πρόβλεψη στην αρχή του χρόνου. Ο κ. Παπαντωνίου επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αναπτυχθεί με 1,5% το 2001, εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω απρόβλεπτες καταστάσεις.

    [06] Συνάντηση Καραμανλή με πρεσβευτές ΕΕ.

    16/10/2001 21:54:50

    Τις διεθνείς εξελίξεις και την μελλοντική πορεία της ΕΕ, συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε γεύμα που είχε το μεσημέρι με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για την απόλυτη αντίθεσή του προς τις τρομοκρατικές δράσεις, την ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ του ελεύθερου πολιτισμένου κόσμου ενάντια στην τρομοκρατία και σημείωσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία ή πρόσχημα ιδεολογικού, θρησκευτικού ή πολιτισμικού χαρακτήρα για την δράση παρανοϊκών τρομοκρατών και εγκληματιών.

    [07] Λοζάνη-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ζ.Ρογκ-Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    16/10/2001 21:54:40

    Με βασικό αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τις δραστηριότητες και τις προοπτικές του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στην έδρα της ΔΟΕ, στη Λοζάνη, με τον Ζακ Ρογκ. Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ.Ρογκ επαίνεσε την ιδέα του κ.Παπανδρέου και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Ολυμπιακές δραστηριότητες όχι μόνο δεν θα ανασταλούν, αλλά και θα ενταθούν. Ο κ.Παπανδρέου, από την πλευρά του, χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία για την προσπάθεια αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 October 2001 - 20:30:21 UTC