Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
  • [02] ΗΠΑ-Επιστολή με άνθρακα σε γερουσιαστή.
  • [03] Ο ανασχημαστιμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
  • [04] Λαλιώτης:Το κτηματολόγιο έχει παρόν και μέλλον.
  • [05] Στο Λουξεμβούργο ο Σταθόπουλος για μέτρα κατά τρομοκρατίας.
  • [06] Εκρηξη σε ναρκοπέδιο-Δύο νεκροί στρατιωτικοί

  • [01] Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

    15/10/2001 21:28:20

    Στην δεύτερη εβδομάδα μπήκε η αμερικανοβρετανική επίθεση στο Αφγανιστάν, όπου επί 24ωρου βάσεως βομβαρδίζονται στόχοι των Ταλιμπάν. Στο βόρειο Ινδικό καταπλέει και τέταρτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται οτι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι, ενώ καλά στην υγεία τους είναι ο μουλάς Ομάρ και ο Μπιν Λάντεν. Από την πλευρά της, η βόρεια Συμμαχία υποστηρίζει οτι οι δυνάμεις προελαύνουν και σε τρίτη πόλη, η οποία ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, όπου φουντώνουν οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις φανατικών ισλαμιστών, καθώς και σε άλλες ισλαμικές χώρες. Στο Λονδίνο, ο παλαιστίνιος ηγέτης,συναντήθηκε με τον βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος υποστήριξε οτι η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους αποτελεί βασικό παράγοντα για την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή.

    [02] ΗΠΑ-Επιστολή με άνθρακα σε γερουσιαστή.

    15/10/2001 21:28:14

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, τόσο για το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, όσο και για το ενδεχόμενο να σημειωθούν νέα κρούσματα του βακτηριδίου του άνθρακα, μετά τα πρώτα που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Από τις 5 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 12 περιπτώσεις μόλυνσης από το βακτηρίδιο του άνθρακα, σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αμερικανός δημοκρατικός γερουσιαστής Τομ Ντάσλ, έλαβε στο γραφείο του μια επιστολή που περιείχε την ύποπτη σκόνη που με το βακτήριο του άνθρακα. Στην Ελλάδα, δεν προκύπτει από τις ιατρικές εξετάσεις που έγιναν στο Τζάνειο νοσοκομειο οτι η 40χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται, έχει προσβληθεί από τη νόσο του άνθρακα. Σημειώνεται ότι η γυναίκα αυτή που ήρθε από την Αμερική, προσέφυγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου θεωρώντας ότι κάποια από τα συμπτώματα που εμφάνισε, σχετιζόταν με τη νόσο του άνθρακα. Μετά όμως από μικροβιολογικές εξετάσεις και την αξονική τομογραφία, οι ιατρικές υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.

    [03] Ο ανασχημαστιμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    15/10/2001 21:28:07

    Στον αναμενόμενο, την επόμενη εβδομάδα ανασχηματισμό, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, μετά την

    πανηγυρική εκλογή του χθες, με ποσοστό 71%, ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι η καθαρή και δυνατή εντολή που έλαβε ο κ.Σημίτης αποτελεί πανηγυρική απόδειξη της αποδοχής και της στήριξης, πρόσθεσε, σε ευθεία αναλογία με την εντολή που έλαβε ο κ. Σημίτης από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσει τη χώρα. Την ερχόμενη Δευτέρα, θα συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με αντικείμενο την εκλογή του νέου Εκτελεστικού Γραφείου και του νέου γραμματέα.

    [04] Λαλιώτης:Το κτηματολόγιο έχει παρόν και μέλλον.

    15/10/2001 21:28:01

    Την διαβεβαίωση ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο θα συνεχιστεί γιατί έχει, όπως είπε, και παρόν και μέλλον, έδωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και αρμόδιους φορείς. Ο κ.Λαλιώτης υπογράμμισε ότι έχουν διασφαλιστεί εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, ύψους 85 δισ. δρχ. για την περίοδο 2001-2006, οι οποίοι θα διατεθούν για την εκπόνηση Εθνικού Κτηματολογίου σε νέους δήμους, με νέα προγράμματα, μετά την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών, η προεργασία για τους οποίους θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο.

    [05] Στο Λουξεμβούργο ο Σταθόπουλος για μέτρα κατά τρομοκρατίας.

    15/10/2001 21:27:55

    Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οπως δήλωσε ο κ.Σταθόπουλος, στην σύνοδο θα ορισθεί ο όρος της τρομοκρατίας και θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για την καθιέρωση του ενιαίου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Πρόσθεσε επίσης, οτι πιθανώς να συνταχθεί και κατάλογος εγκληματικών πράξεων, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει και «λίστα υπόπτων για πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις διάπραξης βαρέων εγκλημάτων, οι οποίες θα διαπιστώνονται από δικαστικά όργανα και θα είναι κάτω από δικαστικές εγγυήσεις. Πάντως, ο κ. Σταθόπουλος διέψευσε ότι σήμερα υπάρχουν ανάλογες λίστες.

    [06] Εκρηξη σε ναρκοπέδιο-Δύο νεκροί στρατιωτικοί

    15/10/2001 14:45:48

    Τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στρατιωτικούς πυροτεχνουργούς σημειώθηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης ναρκοπεδίου στο Πετρίτσιο Σερρών.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης ναρκών στην περιοχή. Από την έκρηξη νάρκης τραυματίστηκαν θανάσιμα ο λοχαγός πυροτεχνουργός Θεόδωρος Χαραλάμπους, 43 χρονών, παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 11 χρονών, και ο μόνιμος λοχίας Νικόλαος Χατζηνικολόπουλος, 30 ετών, επίσης παντρεμένος και πατέρας κοριτσιού 5 ετών.

    Μεταφέρθηκαν άμεσα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 October 2001 - 20:30:19 UTC