Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα ασφαλείας-Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπο τον Κώστα Σημίτη.
  • [02] Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
  • [03] Θεσσαλονίκη-Τέσσερις σεισμικές δονήσεις.
  • [04] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Την Πέμπτη αρχίζουν οι εργασίες.
  • [05] Οικογενειακή τραγωδία στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα.
  • [06] Γιατροί-Στάση εργασίας.
  • [07] Αντιδράσεις-Ελλάδα-Επίθεση .
  • [08] Κτηματολόγιο .
  • [09] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ .
  • [10] Συνέντευξη Κακλαμάνη .
  • [11] Συνεδριάζει η ΝΔ .
  • [12] Πατροκτόνος .
  • [13] ΗΠΑ-Αφγανιστάν - Επίθεση .
  • [14] Επίθεση-Αντιδράσεις .
  • [15] Πακιστάν-Επίθεση-Αντιδράσεις .

  • [01] Μέτρα ασφαλείας-Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπο τον Κώστα Σημίτη.

    08/10/2001 12:03:18

  • Οι εξελίξεις μετά την αμερικανική απάντηση στο Αφγανιστάν καθώς και τα μέτρα ασφαλείας, θα εξεταστούν σε σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Χθες ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναπόφευκτη την απάντηση των ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση να μην υπάρξουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό. Τόνισε πως η κατάσταση ελέγχεται και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία. Η χώρα μας είπε ο κ.Σημίτης παρέχει τις διευκολύνσεις στα πλαίσια των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και τις Ευρωπαικής Ενωσης. Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αντικείμενο τις εξελίξεις μετά την αμερικανική επίθεση.

    [02] Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    08/10/2001 12:03:11

  • Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας. Δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στις ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις στην Κρήτη και στη Λάρισα και σε άλλους ενδεχόμενους στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων. Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών έχουν απαγορευθεί όλες οι πτήσεις των μικρών ιδιωτικών αεροσκαφών καθώς και των ψεκαστικών. Στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής είχε το πρωί σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας του κόμματος με θέμα την επίθεση στο Αφγανιστάν. Στο μεταξύ το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα, δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αμερικανική επίθεση, από την ΚΝΕ και την επιτροπή της Γένοβας.

    [03] Θεσσαλονίκη-Τέσσερις σεισμικές δονήσεις.

    08/10/2001 12:03:04

  • Τέσσερις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο το Ασβεστοχώρι. Είχαν μέγεθος 4,2, 4,1, 3,8 και 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Από τους σεισμούς ανησύχησαν οι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου ενώ οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλο το νομό. Οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

    [04] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Την Πέμπτη αρχίζουν οι εργασίες.

    08/10/2001 12:02:57

  • Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του έκτου συνεδρίου του κόμματος, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν την Πέμπτη με ομιλία του πρωθυπουργού στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Αύριο θα συνεδριάσει για το θέμα αυτό το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, ενώ πρόεδρος του συνεδρίου θα προταθεί η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Το πρωί, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε στους δημοσιογράφους τους χώρους του σταδίου.

    [05] Οικογενειακή τραγωδία στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα.

    08/10/2001 12:02:50

  • Οικογενειακή τραγωδία τα ξημερώματα στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα. Ο Βασίλειος Πολέμης 31 ετών, σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του Σταμάτη 70 ετών και στη συνέχεια κλειδώθηκε στο διαμέρισμά του. Αστυνομικοί με τη βοήθεια κλειδαρά, άνοιξαν το σπίτι και συνέλαβαν το δράστη, ο οποίος είναι ψυχοπαθής. Πατέρας και γιος εργάζονταν ως ρακοσυλλέκτες.

    [06] Γιατροί-Στάση εργασίας.

    08/10/2001 12:02:44

  • Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ως τις 2 το μεσημέρι τα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω στάσης εργασίας των γιατρών. Ο κλάδος πραγματοποιεί γενικές συνελεύσεις και εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    [07] Αντιδράσεις-Ελλάδα-Επίθεση .

    08/10/2001 08:49:09

    Δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα στην Αθήνα από την ΚΝΕ και την Επιτροπή της Γένοβας. Η ΝΔ εξέφρασε την αλληλεγγύη της

    στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ ο ΣΥΝ επικρίνει τις ΗΠΑ ότι επέλεξαν την ανακύκλωση του τρόμου και της αιματοχυσίας.

    [08] Κτηματολόγιο .

    08/10/2001 08:49:03

    Φάκελλο με στοιχεία για τις σχέσεις στελεχών της ΝΔ με τον εισαγγελέα Γεράκη, για το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου, αποστέλλει σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης στη Βουλή και τις δικαστικές αρχές της χώρας. Ο κ.Λαλιώτης κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης του Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ κατηγορεί και τον κ.Γεράκη οτι με τις πράξεις του εκθέτει την ελληνική Δικαιοσύνη. Για θεατρική παράσταση κατηγόρησε τον κ.Λαλιώτη η ΝΔ και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη να πράξει το καθήκον της η Δικαιοσύνη.

    [09] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ .

    08/10/2001 08:48:57

    Στην τελική ευθεία εισήλθε το ΠΑΣΟΚ για το 6ο συνέδριό του οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με ομιλία του πρωθυπουργού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Για πρόεδρος του συνεδρίου θα προταθεί η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Το Σαββατοκύριακο υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιόδευσαν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου μίλησαν σε συγκεντρώσεις.

    [10] Συνέντευξη Κακλαμάνη .

    08/10/2001 08:48:51

    Ξεκάθαρη και δεδομένη είναι η ευθύνη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στην αμερικανική επίθεση, υποστηρίζει οτι "ο ιδιότυπος αυτός πόλεμος θα κριθεί τελικά απο τη μορφή και την έκταση των αναμενόμενων αντιδράσεων των Ισλαμιστών".

    [11] Συνεδριάζει η ΝΔ .

    08/10/2001 08:48:45

    Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις αλλά και στα εσωτερικά θέματα με προεξέχοντα την υπόθεση του Εθνικού Κτηματολογίου και της ΔΕΚΑ.

    [12] Πατροκτόνος .

    08/10/2001 08:48:38

    Ανθρωποκτονία με δράστη τον Βασίλη Πολέμη, 31 ετών και θύμα τον πατέρα του Σταμάτη, 70 ετών, έγινε στις 02.50 στους Αμπελοκήπους. Ο δράστης κατέσφαξε με μαχαίρι τον πατέρα του και στη συνέχεια κλειδώθηκε στο διαμέρισμά του. Αστυνομικοί με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν το σπίτι και συνέλαβαν το δράστη που είναι ψυχοπαθής. Πατέρας και γιος εργάζονταν ως ρακοσυλλέκτες και ζούσαν χωρίς ρεύμα.

    [13] ΗΠΑ-Αφγανιστάν - Επίθεση .

    08/10/2001 08:48:32

    Σε εξέλιξη είναι η επίθεση των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν με τη χρησιμοποίηση των πλέον σύγχρονων όπλων που διαθέτει η υπερδύναμη. Οι ΗΠΑ έπληξαν με δεκάδες πυραύλους στρατιωτικούς στόχους στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις. Την ίδια ώρα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν και οι δυνάμεις της αφγανικής αντιπολίτευσης, στελέχη της οποίας υποστήριζαν ότι η πτώση της Καμπούλ είναι ζήτημα ημερών. Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, από την αμερικανική επίθεση έχουν σκοτωθεί δύο άτομα στην πόλη Καταχάρ. Επίσης, ο Κόλιν Πάουελ σπεύδει σε Πακιστάν και Ινδία.

    [14] Επίθεση-Αντιδράσεις .

    08/10/2001 08:48:26

    Διαδηλώσεις κατά της επίθεσης των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν ήδη σε Ρώμη και Βερολίνο, ενώ την ίδια στιγμή η σκέψη όλων είναι στραμμένη στην αναμενόμενη απάντηση των εξτρεμιστών ισλαμιστών, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση του Μπιν Λάντεν για ιερό πόλεμο. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως θα υπάρξει σε απάντηση της επίθεσης νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Στην Ινδονησία ισλαμική οργάνωση προειδοποίησε για επιθέσεις. Οι Γάλλοι και Βρετανοί, που διαμένουν στη χώρα αυτή κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    [15] Πακιστάν-Επίθεση-Αντιδράσεις .

    08/10/2001 08:48:18

    Αρκετές εκατοντάδες άνδρες βγήκαν σήμερα στην πόλη Κουέτα έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετροβόλησαν αστυνομικούς διαμαρτυρόμενοι για τις αεροπορικές επιθέσεις στο γειτονικό Αφγανιστάν. Επίσης, σε ανασχηματισμό της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν

    Σε σημαντικό ανασχηματισμό στελεχών στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν προχώρησε διακριτικά ο πρόεδρος της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2001 - 11:30:41 UTC