Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η εκστρατεία των διπλωματικών προσπαθειών.
  • [02] Προβλήματα στο Εθνικό Κτηματολόγιο εντόπισε ο Επίτροπος της ΕΕ
  • [03] Εκθεση της ΕΕ:Το 22% των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας.
  • [04] Καθημερινό δελτίο τιμών στα υγρά καύσιμα.
  • [05] Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Χατζηχρήστο.

  • [01] Ολοκληρώνεται η εκστρατεία των διπλωματικών προσπαθειών.

    05/10/2001 21:22:53

    Ολοκληρώνεται την Κυριακή, η αμερικανο-βρετανική διπλωματική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοδυτική Ασία, με τις επισκέψεις του αμερικανού υπουργού Αμύνης σε αραβικές χώρες και πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες που συνορεύουν με το Αφγανιστάν και του βρετανού πρωθυπουργού σε Πακιστάν και Ινδία. Οι τελευταίες στρατιωτικές κινήσεις, με την ανάπτυξη 1000 αμερικανών στρατιωτών στο Ουζμπεκιστάν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πλέον θέμα χρόνου το πρώτο κτύπημα στο Αφγανιστάν, γεγονός που τοποθετείται για την προσεχή εβδομάδα. Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν, οι οποίοι οδηγούνται σε απομόνωση, καθώς έχασαν έναν ακόμη σύμμαχο, το Πακιστάν, κήρυξαν ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ, ενώ το FBI και η CΙΑ δεν αποκλείουν ένα νέο τρομοκρατικό κτύπημα σε περίπτωση επίθεσης στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υπουργό Αμύνης, δήλωσε ότι η χώρα του θα επιτρέψει σε αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν ένα από τα αεροδρόμιά της, αλλά μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους ή έρευνες και επιχειρήσεις διάσωσης

    [02] Προβλήματα στο Εθνικό Κτηματολόγιο εντόπισε ο Επίτροπος της ΕΕ Μπαρνιέ.

    05/10/2001 21:22:47

    Δυσλειτουργίες, διοικητική ανεπάρκεια, έλλειψη προγραμματισμού και περιπτώσεις αδιαφάνειας, που έχουν ανεβάσει στο διπλάσιο, το κόστος των μέχρι τώρα εργασιών του Εθνικού Κτηματολογίου, διαπίστωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρνιέ, η υπέρβαση φτάνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα κληθεί να καλύψει η Ελλάδα από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ το έργο θα χρηματοδοτηθεί κανονικά από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για τα νέα προγράμματά του. Ως απολύτως θετική εξέλιξη και ως λυτρωτική λύση για το παρόν και το μέλλον του Εθνικού Κτηματολογίου, χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης τα αποτελέσματα των επαφών του κοινοτικού επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ στην Αθήνα. Για υπονόμευση του Εθνικού Κτηματολογίου και διεθνή δυσφήμιση της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κώστα Λαλιώτη ο πρόεδρος της ΝΔ, ύστερα από τη συνάντησή του με τον επίτροπο της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

    [03] Εκθεση της ΕΕ:Το 22% των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας.

    05/10/2001 21:22:40

    To 22% του ελληνικού πληθυσμού ζεί στα όρια της φτώχειας, ενώ οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα, είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της Κομισιόν που αναμένεται να υιοθετηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με την έκθεση ο ορισμός της φτώχειας, καθορίζεται από το ποσοστό του πληθυσμού, που εμφανίζει εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.

    [04] Καθημερινό δελτίο τιμών στα υγρά καύσιμα.

    05/10/2001 21:22:33

    Με καθημερινό δελτίο που θα αναφέρει τις ενδεικτικές τιμές των καυσίμων, θα προσπαθήσει το υπουργείο Ανάπτυξης να ομαλοποιήσει την αγορά στο πλαίσιο της πολιτικής για συγκράτηση των τιμών. Μέχρι τώρα το δελτίο αυτό εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση, αλλά έχουν παρατηρηθεί παρατυπίες και πολλές φορές, όταν πρόκειται για μειώσεις, σημαντική μερίδα βενζινοπωλών δεν τις πραγματοποιεί. Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης τη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων ανεφοδιασμών για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε περιόδους κρίσεων.

    [05] Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Χατζηχρήστο.

    05/10/2001 21:22:26

    Ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, συνόδευσε το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία, τον θρυλικό "Θύμιο", αλλά και "Ηλία του 16ου" και "Κύριο Πτέραρχο" και "Μπακαλόγατο" και "Σκληρό Ανδρα" και "Καζανόβα". Τον κορυφαίο εκπρόσωπο μίας γενιάς ηθοποιών που έφυγε για να τον καλύτερο θίασο του παραδείσου, με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Ορέστη Μακρή, τον Δημήτρη Κωνσταντάρα, τη Γεωργία Βασιλειάδου και όλους όσους ξεχωριστούς ηθοποιούς μας, που αν μη τι άλλο κατάφεραν να δώσουν μία γνήσια όσο και ευγενική έκφραση του νεοέλληνα, αλλά και να χαρίσουν το κέφι σε όλες τις γενιές ακόμη και αυτές τις νεότερες, που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εφιάλτη μίας τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Κώστας Χατζηχρήστος πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετά από αρκετές περιπέτειες που είχε με την υγεία του. Αφησε πίσω του δύο κόρες, 180 ταινίες, πολλούς ευεργεθέντες φίλους και μη και δέκα εκατομμύρια θαυμαστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 October 2001 - 20:30:20 UTC