Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μυστήριο καλύπτει τις κινήσεις των αμερικανών.
  • [02] Σημίτης:Οι κοινωνικές δαπάνες δεν θα θιγούν.
  • [03] Αύριο η εθνική συνδιάσκεψη για το ασφαλιστικό.
  • [04] Τριγμοί στους κόλπους της εκκλησίας.
  • [05] Στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πόρισμα για τη Σάμινα.
  • [06] Ολυμπιακοί 2004-Στην Αθήνα ο Ρογκ και κλιμάκιο της ΔΟΕ.

  • [01] Μυστήριο καλύπτει τις κινήσεις των αμερικανών.

    25/09/2001 21:26:06

    Μυστήριο καλύπτει τις κινήσεις των αμερικανών και πολλά είναι τα σενάρια για το χρόνο, τη μορφή και τους ακριβείς στόχους ενδεχόμενης επίθεσης στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για διπλωματική απομόνωση των Ταλιμπάν και για την εξασφάλιση στρατιωτικών διευκολύνσεων απο γειτονικά προς το Αφγανιστάν κράτη. Μετά τα Ενωμένα Αραβικά Αμιράτα και η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς των Ταλιμπάν.

    Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου τα στρατεύματα των αντιπάλων του καθεστώτος των Ταλιμπάν, ενισχυμένα και από δυτικές δυνάμεις, κατέλαβαν πολλά χωριά της περιοχής. Την ίδια ώρα πάνω από 1,5 εκατομμύρια αφγανοί πρόσφυγες συνοστίζονται στα σύνορα με Πακιστάν, Ιράν και Τατζικιστάν. Στην Ινδονησία η ανώτατη θρησκευτική αρχή της χώρας με τους περισσότερους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, απείλησε με ιερό πόλεμο, αν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν επίθεση στο Αφγανιστάν. Σοκ έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη οι πληροφορίες ότι ενδέχεται οι τρομοκράτες να έχουν στα χέρια τους βιολογικά, χημικά ή και πυρηνικά όπλα. Ηδη, στις ΗΠΑ απαγορεύτηκαν οι πτήσεις ψεκαστικών αεροσκαφών, ενώ λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε χώρους που πιθανόν να εκδηλωθεί μια τέτοια επίθεση. Στις βρυξέλλες συνέρχονται αύριο οι υπουργοί αμύνης του ΝΑΤΟ για να καθορίσουν τη στάση της Συμμαχίας.

    [02] Σημίτης:Οι κοινωνικές δαπάνες δεν θα θιγούν.

    25/09/2001 21:26:00

    Οι κοινωνικές δαπάνες δεν πρόκειται να θιγούν, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε πως αν παραστεί ανάγκη να γίνουν περικοπές, αυτές θα αφορούν κυρίως στις καταναλωτικές δαπάνες. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο γεωργίας και αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την ανάπτυξη της υπαίθρου και κυρίως των ορεινών και προβληματικών περιοχών.

    [03] Αύριο η εθνική συνδιάσκεψη για το ασφαλιστικό.

    25/09/2001 21:25:54

    Οι θέσεις των συνδικάτων αλλά και της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων για τις πιθανές αλλαγές στο Ασφαλιστικό αναμένεται ότι θα διασταυρωθούν αύριο κατά την εθνική συνδιάσκεψη για το Ασφαλιστικό που οργανώνει η ΓΣΕΕ στο Ζάππειο Μέγαρο. Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί η συζήτηση με συγκεκριμένο τρόπο η ΓΣΕΕ θα ζητήσει απαντησεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως οι πόροι χρηματοδότησης, τα όρια συνταξιοδότησης το ύψος των συντάξεων η 35ετία, τα αποθεματικά, οι ομαδοποιήσεις των ταμείων και άλλα.

    [04] Τριγμοί στους κόλπους της εκκλησίας.

    25/09/2001 21:25:47

    Τριγμούς στους κόλπους της εκκλησίας προκαλούν οι επιστολές του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του Φαναρίου. Ο κ. Χριστόδουλος αρνήθηκε να δώσει τις επιστολές στον μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, που τις ζήτησε, παραπέμποντάς τον στο περιοδικό της εκκλησίας. Ο κ. κ. Θεόκλητος κατηγόρησε τον κ. Χριστόδουλο ότι εισάγει την αρχή του ενός ανδρός, πράγματα άγνωστα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και προέβλεψε περίοδο έντασης.

    [05] Στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πόρισμα για τη Σάμινα.

    25/09/2001 21:25:41

    Στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή Νίκου Καραδημητρίου, βρίσκεται το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας με το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ, πριν από ένα ακριβώς χρόνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 80 άτομα. Η ΝΔ χαρακτηρίζει το ναυάγιο ως οδυνηρό αποτέλεσμα μιας διαπλεκόμενης πολιτικής και διαπιστώνει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

    [06] Ολυμπιακοί 2004-Στην Αθήνα ο Ρογκ και κλιμάκιο της ΔΟΕ.

    25/09/2001 21:25:34

    Στην Αθήνα βρίσκεται πολυμελές κλιμάκιο της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ζακ Ρογκ και το νέο πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για το 2004 Ντένις Οσβαλντ. Το κλιμάκιο της ΔΟΕ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και την ηγεσία του Αθήνα 2004, θα ενημερωθεί για την πορεία των έργων που αφορούν την Ολυμπιάδα και θα επισκεφθεί συγκεκριμένους χώρους. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί και το θέμα της ασφάλειας των αγώνων, κυρίως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2001 - 20:30:20 UTC