Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες λαού στην κηδεία του Στέλιου Καζαντζίδη.
  • [02] Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Μπιν Λάντεν.
  • [03] Απειλούν οι Ταλιμπάν-Το Πακιστάν με το μέρος των ΗΠΑ.
  • [04] Ιεροσόλυμα-Ενθρόνιση νέου Πατριάρχη.
  • [05] Ασφαλιστικό-Εκκληση Γιαννίτση για διάλογο.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ στην 66η ΔΕΘ.

  • [01] Χιλιάδες λαού στην κηδεία του Στέλιου Καζαντζίδη.

    15/09/2001 20:14:32

    Σιγοτραγουδώντας αγαπημένα του τραγούδια χιλιάδες κόσμου απο όλα τα μέρη της Ελλάδας συνόδευσαν το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία τον Στέλιο Καζαντζίδη, που έφυγε στα εβδομήντα του, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο της Ελευσίνας και η σορός του ενταφιάστηκε δίπλα στη μητέρα του Γεσθημανή. Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου είχε εκτεθεί από χθες η σορός του σε λαϊκό προσκήνυμα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από πλήθος κόσμου που έσπευσε με ένα λουλούδι να αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στο μεγάλο βάρδο,τον τελευταίο αυθεντικό λαϊκό ερμηνευτή, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν. Παρά το γεγονός οτι η οικογένεια του Στέλιου Καζαντζίδη ζήτησε αντί στεφάνων τα λεφτά να δοθούν στο ίδρυμα φροντίδας παιδιών με σύνδρομο Ντάουν, "Ηλιακτίδα", ο περίβολος της μητρόπολης έχει γεμίσει απο δεκάδες στεφάνια.

    [02] Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Μπιν Λάντεν.

    15/09/2001 19:36:46

    Αέρας πολέμου φαίνεται να φυσάει στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται πλέον θέμα χρόνου το πρώτο κτύπημα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, στο Αφγανιστάν, όπου βρίσκεται το επιτελείο του υπαριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη Οσάμα Μπίν Λάντεν. Στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις πολεμικές προετοιμασίες. Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων εξουσιοδότησε τον αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει «κάθε αναγκαία δύναμη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Βρισκόμαστε σε πόλεμο δήλωσε ο Τζορτζ Μπούς, λίγο πριν τη σύσκεψη στο Κάμπ Ντέηβιντ με τους συμβούλους του και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης, ενώ κλήθηκαν 35.000 έφεδροι. Η αεροπορία και το ναυτικό βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας, ενώ ενισχύεται ο αμερικανικός στόλος στον Περσικό.

    [03] Απειλούν οι Ταλιμπάν-Το Πακιστάν με το μέρος των ΗΠΑ.

    15/09/2001 19:36:40

    Το καθεστώς των Ταλιμπάν κάλεσε όλους τους αλλοδαπούς να εγκαταλείψουν το έδαφος του Αφγανιστάν, ενόψει της αναμενόμενης αμερικανικής επίθεσης και προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί σε οποιονδήποτε γείτονά του βοηθήσει την Ουάσιγκτον σε ενδεχόμενο χτύπημα εναντίον της Καμπούλ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστησε σήμερα σαφές ότι αντιτίθεται στην αδιάκριτη χρήση βίας για την τιμωρία των τρομοκρατών, εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει εξονυχιστική διερεύνηση της κατάστασης πριν αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση. Το Πακιστάν διαβεβαίωσε την Ουάσινγκτον για την ανεπιφύλακτη υποστήριξή στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη λιγοστεύουν πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζόντων κάτω από τα ερείπια των δύο ουρανοξυστών που κατέρρευσαν. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων, που πιθανώς βοήθησαν τους τρομοκράτες.

    [04] Ιεροσόλυμα-Ενθρόνιση νέου Πατριάρχη.

    15/09/2001 19:36:33

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του υπουργού εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, έγινε το μεσημέρι στον ιστορικό ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ. Ειρηναίου. Στο χαιρετισμό του ο κ.Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που τρέφει η ελληνική πολιτεία στην αγιοταφική κοινότητα και χαρακτήρισε σπουδαία την αποστολή του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους. Από την πλευρά του ο κ. Χριστόδουλος ανήγγειλε ότι η εκκλησία της Ελλάδος θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα σταθεί ανάχωμα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

    [05] Ασφαλιστικό-Εκκληση Γιαννίτση για διάλογο.

    15/09/2001 19:36:27

    Έκκληση στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό, απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σε ημερίδα, που οργάνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο κ.Γιαννίτσης τόνισε οτι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πρόσθετους πόρους στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, για το οποίο, όπως είπε, η κοινωνία περιμένει απο όλους μας στάσεις που θα ανοίξουν προοπτικές και όχι να κλείσουν ή να δημιουργούν αδιέξοδα.

    [06] Θεσσαλονίκη-Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ στην 66η ΔΕΘ.

    15/09/2001 19:36:20

    Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ αποτελούμενο από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους συντονιστές των ομάδων διαρκών επιτροπών, κ.κ. Αλογοσκούφη, Σαλαγκούδη, Μπακογιάννη και Κακλαμάνη, επισκέφθηκαν τα γραφεία διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν για τα μεγέθη και τις καινοτομίες της έκθεσης. Ο κ. Μεϊμαράκης μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την Έκθεση, καθώς είναι ακόμη αποκλεισμένος στις ΗΠΑ και αναγκάστηκε να μεταβεί στον Καναδά για να επιστρέψει στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 September 2001 - 20:30:20 UTC