Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριών λεπτών σιγή στην Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής
  • [02] Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [03] Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο Στέλιος Καζαντζίδης
  • [04] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
  • [05] Ελληνική αλληλεγγύη.
  • [06] Βιομηχανία-Ενισχύσεις
  • [07] Βάσεις-Υποψήφιοι

  • [01] Τριών λεπτών σιγή στην Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

    14/09/2001 13:29:06

  • Ημέρα πένθους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ κηρύχθηκε η σημερινή τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες στις 13:00 τήρησαν τριών λεπτών σιγή, στη μνήμη των θυμάτων. Το μεσημέρι παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας εψάλη δέηση στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα στα δημόσια, δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα καθώς και στις διπλωματικές μας αντιπροσωπείες. Στο μεταξύ αναβάλλεται η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένη γιαυτό το Σαββατοκύριακο. Σημειώνεται ότι ο κ.Καραμανλής εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένος στη Βοστώνη λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων των αεροσκαφών στις ΗΠΑ. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου

    [02] Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    14/09/2001 12:52:09

  • Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Δίνοντας στη δημοσιότητα της βάσεις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Τσουροπλής τόνισε ότι φέτος δεν παρατηρούνται τα ακραία φαινόμενα να μην εισάγονται για παράδειγμα αριστούχοι σε σχολές που επιθυμούσαν, είναι πιο εξισορροπημένα. Επίσης βασικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο τελευταίος εισαγόμενος στα πανεπιστήμια απο 13,2 που ήταν πέρισυ εισάγεται φέτος με 10,7, ενώ στα ΤΕΙ από 5,8 πέρισυ εισάγεται φέτος με 8. Ο κ.Τσουροπλής τόνισε ότι η πτώση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, αλλά μόνο 35 σχολές σημείωσαν άνοδο εκ των οποίων 25 είναι στρατιωτικές και οι υπόλοιπες αστυνομικές. Μικρή ήταν η πτώση και στις βάσεις των περσινών αποφοίτων που διεκδικούν το 10% των θέσεων και έχουν διαφορετικές βαθμολογικές βάσεις. Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια τα ονόματα των επιτυχόντων ενώ μέχρι την Τρίτη θα έχουν φθάσει και στα πιο απομακρυσμένα σχολεία. Οι πίνακες με τις βάσεις των σχολών αναρτώνται σήμερα στα Λύκεια. Ο κ.Τσουροπλής τόνισε ότι φέτος εισάγονται στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές και Πανεπιστήμια Κύπρου 71.905 εκ των οποίων 8.332 με το 10% των θέσεων, δηλαδή είναι οι περσινοί απόφοιτοι και 63.142 εισάγονται οι υποψήφιοι που διεκδικούν το 90% των θέσεων.

    [03] Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο Στέλιος Καζαντζίδης

    14/09/2001 11:21:10

    Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε ηλικία 70 ετών, ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο πριν από το Πάσχα. Η περιπέτεια με την υγεία του ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, οταν εισήχθη για πρώτη φορά στο Ιατρικό Κέντρο με πρόβλημα στον αριστερό πνεύμονα. Στη συνέχεια νοσηλεύθηκε σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της επάρετης νόσου και από τον Ιούλιο νοσηλευόταν στην Αθήνα.

    [04] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

    14/09/2001 08:39:29

    Η συνεργασία των Γαλλικών πανεπιστημίων με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που λειτουργούν στην Ελλάδα, υποβιβάζει το επίπεδο των ανώτατων ιδρυμάτων της Γαλλίας και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσει. Την άποψη αυτή εξέφρασαν οι Γάλλοι πρυτάνεις και την επικύρωσε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Τζακ Λανγκ στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι.

    [05] Ελληνική αλληλεγγύη.

    14/09/2001 08:39:22

    Ημέρα πένθους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ, κηρύχθηκε η σημερινή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Δύο ομάδες της ΕΜΑΚ των 25 ανδρών, αναμένουν το πράσινο φως για να μεταβούν στις ΗΠΑ. Στη Βοστώνη εξακολουθεί να παραμένει «εγκλωβισμένος ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής είχε χθες συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των επιθέσεων στη Θεολογική Σχολή του Ελληνικου Κολλεγίου στη Βοστώνη.

    [06] Βιομηχανία-Ενισχύσεις

    14/09/2001 08:39:15

    Περισσότερα από 750 δισ. δρχ. θα απορροφήσει ο τομέας της βιομηχανίας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ?Ανταγωνιστικότητα? του υπουργείου Ανάπτυξης και μέσω του προγράμματος αναμένεται να ενισχυθούν 50.000 επιχειρήσεις έως το 2004, και να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

    [07] Βάσεις-Υποψήφιοι

    14/09/2001 08:39:09

    Τέλος στην αγωνία 80.000 υποψηφίων και των οικογενειών τους, αναμένεται να δοθεί σήμερα καθώς το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει, στις 11 το πρωί τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα τελευταία βαθμολογικά στοιχεία, προβλέπεται πτώση των βάσεων σε όλα τα πεδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2001 - 11:30:26 UTC