Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Βαριά ήττα για την εθνική Ελλάδας από Φιλανδία.
  • [02] Δηλώσεις Ρέππα για δημοσκόπηση.
  • [03] Προσωρινό καταφύγιο το Μαντούδι για 215 λαθρομετανάστες.
  • [04] Δηλώσεις Λαλιώτη για ΠΑΣΟΚ.
  • [05] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αποκατάσταση ζημιών από σεισμό Πάρνηθας.
  • [06] Συμφωνία για σύναψη συλλογικών συμβάσεων στο Δημόσιο.
  • [07] Προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα περί παράνομων ελληνοποίησεων.
  • [08] Απέρριψε ο Ντενκτάς την πρόσκληση του Ανάν για διάλογο.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Βαριά ήττα για την εθνική Ελλάδας από Φιλανδία.

    05/09/2001 21:29:51

    Με μία από τις πιό «βαριές ήττες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνοδεύθηκε το ντεμπούτο του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας. Για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού, η εθνική μας ομάδα συνετρίβη στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι από την Φιλανδία με 5-1, σ΄ ένα παιχνίδι για τον 9ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2002. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 17.000 θεατές και τα τέρματα των Φιλανδών πέτυχαν οι Φορσέλ (13, 44), Ριχιλάχτι (21), Κόλκα (38), Λιτμάνεν (53-πεν) ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε στο 30 με τον Καραγκούνη.

    [02] Δηλώσεις Ρέππα για δημοσκόπηση.

    05/09/2001 21:28:22

    Η δημοσκόπηση δεν παγιδεύει και δεν αποπροσανατολίζει την κυβέρνηση η οποία έχει πρόγραμμα, σχέδιο και θέληση να τα εφαρμόσει, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρέππας αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει λάθη και προσδιόρισε ως ένα τέτοιο τους χειρισμούς στο ασφαλιστικό. Δεν κάνει λάθη όποιος δεν προσφέρει τίποτε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν θέλησε να σχολιάσει τη δημοσκόπηση.

    [03] Προσωρινό καταφύγιο το Μαντούδι για 215 λαθρομετανάστες.

    05/09/2001 21:28:15

    Προσωρινό καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο του Μαντουδίου στην Εύβοια, βρήκαν οι περίπου 215 κούρδοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι μαζί με άλλους 135 συμπατριώτες τους που αναζητούνται, αποβιβάστηκαν από τουρκικό δουλεμπορικό, που προσάραξε στην περιοχή. Μετά από συντονισμένες έρευνες, συνελήφθησαν οι τρεις τούρκοι δουλέμποροι.

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των λαθρομεταναστών πέντε άτομα πνίγηκαν αλλά η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί πτώματα.

    [04] Δηλώσεις Λαλιώτη για ΠΑΣΟΚ.

    05/09/2001 21:28:09

    Την ανάγκη αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την επανίδρυσή του, τόνισε ο Κώστας Λαλιώτης, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του γραμματέα του κινήματος. Ο κ. Λαλιώτης συνέδεσε την υποψηφιότητά του με την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ που -όπως είπε- είναι μία διαρκής πρόκληση, εκτιμώντας παράλληλα ότι η απόφασή του αυτή συμβαδίζει με τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών, των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

    [05] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αποκατάσταση ζημιών από σεισμό Πάρνηθας.

    05/09/2001 21:28:03

    Στα 600 δισ δρχ θα ανέλθει ο συνολικό κόστος της δαπάνης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη θλιβερή εκείνη μέρα της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Ο κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε ότι παρατάθηκε έως τις 30 Απριλίου του 2002 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επισκευή και ανακατασκευή των κτιρίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων μετά την επισκευή πρέπει να υποβάλουν αίτηση αποχαρακτηρισμού.Τόνισε

    ακόμη ότι ότι βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης όλα τα στοιχεία για τα κτίρια που κατέρρευσαν προκαλώντας ανθρώπινα θύματα.

    [06] Συμφωνία για σύναψη συλλογικών συμβάσεων στο Δημόσιο.

    05/09/2001 21:27:56

    Συμφωνία για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, επιτεύχθηκε μεταξύ κυβέρνησης και οκτώ ομοσπονδιών εργαζομένων στο Δημόσιο. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, ανακοίνωσαν πως για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους τα πρόσθετα επιδόματα θα ανέρχονται ως τις 60.000 δρχ. το μήνα, ποσό το οποίο θα διατεθεί σε δυο δόσεις την 1.1.2002 και την 1.7.2002. Επίσης δημιουργείται μικτή επιτροπή, η οποία εντός έξι μηνών θα καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία νέου μισθολογίου, το οποίο θα συνδέει τις αμοιβές με τα προσόντα, την εμπειρία και την απόδοση των υπαλλήλων.

    [07] Προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα περί παράνομων ελληνοποίησεων.

    05/09/2001 21:27:48

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα για παράνομες ελληνοποιήσεις, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ο κ. Σακελάκος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ισίδωρο Ντογιάκο να ερευνήσει τους λόγους που το επίμαχο πόρισμα δεν κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία. Του έδωσε επίσης εντολή να μελετήσει την ουσία του πορίσματος για να εξακριβώσει αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων εκ μέρους αρμόδιων υπαλλήλων.

    [08] Απέρριψε ο Ντενκτάς την πρόσκληση του Ανάν για διάλογο.

    05/09/2001 21:27:42

    Συνεχίζει την αδιάλλακτη πολιτική του ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απέρριψε σήμερα την πρόσκληση του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για επανέναρξη των εκ του σύννεγυς συνομιλιών στη Νέα Υόρκη στις 12 Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενος οτι δεν έχει δημιουργηθεί

    η αναγκαία βάση για την τουρκοκυπριακή πλευρά για να συμμετάσχει σε οποιουδήποτε είδους συνομιλίες. Την πρόταση του Κόφι Αναν, είχε αποδεχθεί ο πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης. Την απόρριψη της πρόσκλησης Αναν από τον Ντενκτάς θα την κρίνουν η ιστορία, η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Εθνη και η Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Στο Στρασβούργο, εγκρίθηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία 504 ψήφους υπέρ, 31 κατά και 36 αποχές, η έκθεση του ευρωβουλευτή Ζακ Πόος, για την προσχώριση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2001 - 20:30:26 UTC