Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος-Πέθανε ο Κρίστιαν Μπάρναρντ.
  • [02] Κήρυγμα Χριστόδουλου-Απάντηση σε επικριτές.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
  • [04] Εισαγωγή σε τριτοβάθμια εκπαίδευση-Βάσεις.
  • [05] Αύριο συμπληρώνονται 27 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Μύδια-Απαγόρευση.
  • [07] Cyprus' EU entry to open the way for communities to live in peace,

  • [01] Κύπρος-Πέθανε ο Κρίστιαν Μπάρναρντ.

    02/09/2001 20:35:43

    Πέθανε το πρωί σε ξενοδοχείο της Πάφου στην Κύπρο όπου διέμενε, ο διάσημος καρδιοχειρουργός Κρίστιαν Μπάρναρντ, σε ηλικία 78 χρόνων. Ο πατέρας των μεταμοσχεύσεων καρδιάς υπέστη καρδιακή προσβολή. Οταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά και οι γιατροί το μόνο που έκαναν ήταν να διαπιστώσουν το θάνατό του. Ο Κρίστιαν Μπάρναρντ είχε στενούς δεσμούς με την Κύπρο, την οποία συχνά επισκεπτόταν για διακοπές.

    [02] Κήρυγμα Χριστόδουλου-Απάντηση σε επικριτές.

    02/09/2001 20:34:58

    Απάντηση σε όσους του αποδίδουν πολιτικές φιλοδοξίες με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, έδωσε ο αρχιεπίσκοπος από άμβωνος του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο. Ο κ. Χριστόδουλος έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα, που ισχυρίζεται ότι θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε θεοκρατικό καθεστώς. Η αγάπη προς τον Κύριο δεν κρύβει πολιτική φιλοδοξία, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως όσοι παραποιούν τα λόγια του θέλουν να στρέψουν τον κόσμο εναντίον του, τη στιγμή που εκείνος το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει λόγια που είπε ο Απόστολος Παύλος και ο Αγιος Κοσμάς. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας έκανε σαφή την πρόθεσή του να συνεχίσει να μιλά, λέγοντας ότι ο λόγος του Ευαγγελίου δεν δεσμεύεται παρά μόνο αν σου κόψουν τη γλώσσα, αλλά και τότε επικοινωνείς με μηνύματα και σημειώματα.

    [03] Συνάντηση Σημίτη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    02/09/2001 20:34:51

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του με τις παραγωγικές τάξεις, ενόψει της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίνης. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν, όπως είναι φυσικό, το ασφαλιστικό και η οικονομική πολιτική, ενώ οι συνδικαλιστές θα του εκθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν

    την εργατική τάξη.

    [04] Εισαγωγή σε τριτοβάθμια εκπαίδευση-Βάσεις.

    02/09/2001 20:34:45

    Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο μεταξύ, από αύριο και έως την Παρασκευή υποχρεούνται οι 4.853 διορισθέντες εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,να παρουσιαστούν στις οικίες διευθύνσεις εκπαίδευσης, για να ορκισθούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

    [05] Αύριο συμπληρώνονται 27 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

    02/09/2001 20:34:38

    Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974. Με αφορμή την αυριανή επέτειο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα αποκαλύψει τον ανδριάντα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, έξω από την είσοδο του στρατοπέδου Νταλίπη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ο ανδριάντας, που είναι ύψους 3,75 μέτρων φιλοτεχνήθηκε για λογαριασμό του δήμου Καλαμαριάς από τον γλύπτη Γιάννη Μπάρδη και είναι βάρους οκτώ τόνων.

    [06] Θεσσαλονίκη-Μύδια-Απαγόρευση.

    02/09/2001 20:34:32

    Απαγορεύθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες Θεσσαλονίκης, η συγκομιδή και διάθεση μυδιών και άλλων οστρακοειδών στις θαλάσσιες περιοχές της Xαλάστρας και των Kυμίνων. Η απαγόρευση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους επειδή στη περιοχή εμφανίστηκε τοξικό φυτοπλαγκτόν, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία βιοτοξινών στα οστρακοειδή, πέραν των ανώτατων ορίων. Η κατανάλωση βιοτοξινών προκαλεί παραλυτική δηλητηρίαση.

    [07] Cyprus' EU entry to open the way for communities to live in peace, Papazoi says

    02/09/2001 19:22:27

    DERBUN, South Africa (ANA - A. Makridis) - Cyprus' accession to the European Union will overturn the "lame" excuses of the Turkish occupation forces on Cyprus, Greek Alternate Foreign Minister Elizabeth Papazoi said on Sunday during her address to the United Nations conference on racism here.

    "The upcoming entry of Cyprus to the European Union will overturn the lame excuses of the occupation forces and will open the way for the two communities of Cyprus to live in peace and prosperity, uniting their strides with the rest of the peoples of Europe," Papazoi stressed.

    She also spoke of conditions in the Balkans, underlining that the countries of that region should be lead to reconciliation, following the example of the European Union.

    The Greek alternate foreign minister, in light of the developments in the Middle East, touched on Greece's proposal to hold an Olympic Truce, reiterating that "the Olympic Games are an international event, during which the successes are judged by athletic standards and not through racism on the basis of national origin or religion".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 September 2001 - 20:30:21 UTC