Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο νόμου για κυκλοφορία ευρώ - Παπαντωνίου.
  • [02] Τσοχατζόπουλος-Βαλκάνια-σύνορα.
  • [03] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Χριστόδουλου.
  • [04] Δραστηριότητες ηγετών αντιπολίτευσης.
  • [05] Σύγκρουση πλοίων-Σώοι οι Ελληνες.
  • [06] Επαφές Σημίτη.
  • [07] Μητσοτάκης-ταυτότητες.
  • [08] Χριστόδουλος-Ταυτότητες.
  • [09] ΠΑΣΟΚ-ΕΓ.
  • [10] Αγροτικοί συνεταιρισμοί.

  • [01] Σχέδιο νόμου για κυκλοφορία ευρώ - Παπαντωνίου.

    29/08/2001 14:22:03

    Το σχέδιο νόμου για την φυσική κυκλοφορία του ευρώ και τις επικοινωνιακές δράσεις του τελευταίου τριμήνου του 2001, παρουσίασε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο. Το σχέδιο νόμου, χωρίζεται σε τρείς ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει τα άρθρα 1-8 και αναφέρεται στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στα θέματα που αφορούν τη φυσική κυκλοφορία τραπεζογραμματίων και κερμάτων ευρώ. Στη δεύτερη ενότητα (άρθρα 9 έως 38) ρυθμίζονται φορολογικά θέματα και στην τρίτη ενότητα (άρθρα 39 έως 48) ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα αμοιβαία κεφάλαια και τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.

    [02] Τσοχατζόπουλος-Βαλκάνια-σύνορα.

    29/08/2001 14:08:54

    "Η διατήρηση των διεθνών συνόρων αποτελεί εθνικό συμφέρον και η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε οποιαδήποτε αναθεωρητική πολιτική στα Βαλκάνια". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, που ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για τη συμμετοχή της Ελληνικής Δύναμης Σκοπίων στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση συλλογής οπλισμού και πυρομαχικών στην ΠΓΔΜ.

    [03] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Χριστόδουλου.

    29/08/2001 13:57:36

    Να παρέμβει προς την κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων, ζήτησε απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι για περίπου μία ώρα και ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των υπογραφών.

    [04] Δραστηριότητες ηγετών αντιπολίτευσης.

    29/08/2001 13:54:03

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και συζήτησαν θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και ζήτησε ως τη Δευτέρα να του παραδώσουν τις προτάσεις τους ενόψει της ΔΕΘ. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", στα Σπάτα. Ενημερώθηκε από τους αρμοδίους και τους εργαζομένους για τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε το πρωί με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    [05] Σύγκρουση πλοίων-Σώοι οι Ελληνες.

    29/08/2001 13:51:39

    Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι οι ναυτικοί του ελληνικού δεξαμενόπλοιου "ΠΑΡΗΣ ΙΙ", το οποίο συγκρούστηκε κοντά στη Σιγκαπούρη με υπό σημαία Μπελίζ φορτηγό πλοίο από το οποίο τραυματίστηκαν εννέα άτομα. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη. Στο ελληνικό πλοίο επέβαιναν 28 ναυτικοί, 16 Ελληνες και 12 αλλοδαποί. Το "ΠΑΡΗΣ ΙΙ" είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη κενό φορτίου με προορισμό τον Περσικό Κόλπο.

    [06] Επαφές Σημίτη.

    29/08/2001 13:49:16

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε το μεσημέρι το Συντονιστικό Κέντρο Καταπολέμησης των Πυρκαγιών στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Φούρλα για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ. Στο μεταξύ, συνεδριάζει το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές θέσεις ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την ερχόμενη Παρασκευή.

    [07] Μητσοτάκης-ταυτότητες.

    29/08/2001 13:46:36

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με σημερινή δήλωσή του για το θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις ταυτότητες, συνέστησε μια περισσότερο νηφάλια και υπεύθυνη προσέγγιση από όλες τις πλευρές και πρόσθεσε ότι η αντιπαράθεση δεν ωφελεί κανέναν. Ο λαός, είπε, όταν έρθει η ώρα θα εκφράσει την τελική του κρίση και για το θέμα των ταυτοτήτων. Επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει απόλυτα δίκιο προτείνοντας να έρθει το θέμα στη Βουλή, η οποία είναι και η αρμοδιότερη να το λύσει.

    [08] Χριστόδουλος-Ταυτότητες.

    29/08/2001 09:25:48

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σχετικά με τη συλλογή 3.008.901 υπογραφών για το θέμα αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ή νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα αναγραφής του θρησκεύματος. Προέβαλε επίσης το αίτημα για

    διάλογο αναφορικά με το θέμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εκκλησία δεν αποκλείεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του ΣτΕ.

    [09] ΠΑΣΟΚ-ΕΓ.

    29/08/2001 09:25:42

    Τις πολιτικές θέσεις ενόψει του συνεδρίου τον Οκτώβριο θα συζητήσουν σήμερα σε απογευματινή συνεδρίαση τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος της εβδομάδας θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο καταπολέμησης των πυρκαγιών στο Χαλάνδρι και στη 1.30 θα δεχθεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

    [10] Αγροτικοί συνεταιρισμοί.

    29/08/2001 09:25:36

    Τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς για να συγχωνευθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, συζητήθηκαν μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ. "Χρειαζόμαστε ποιότητα και η ποιότητα χρειάζεται μεγάλες και ισχυρές μονάδες", ανέφερε ο κ. Παπαντωνίου και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ένα κείμενο προεδρικού διατάγματος για τη συγχώνευση των συνεταιρισμών, το οποίο θα προσυπογράψει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 August 2001 - 11:30:27 UTC