Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κως-Λαθρομετανάστες.
  • [02] Καλλιθέα-Γκαζάκια.
  • [03] Υπουργικό Συμβούλιο-Παιδεία.
  • [04] ΠΓΔΜ-Αναχώρηση ελληνικής δύναμης.
  • [05] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.
  • [06] ΔΕΗ-Ιταλική εταιρία.
  • [07] ΔΕΘ-Εξαγγελίες.
  • [08] Παιδεία.
  • [09] Εκκλησία-Πολιτεία.
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Ελληνικά Πετρέλαια.

  • [01] Κως-Λαθρομετανάστες.

    23/08/2001 13:31:59

    Αλλοι 18 λαθρομετανάστες αφγανικής καταγωγής συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή Σκανδαρίου της Κώ. Ανδρες του Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν και τον Τούρκο δουλέμπορο που τους μετέφερε. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Κώ.

    [02] Καλλιθέα-Γκαζάκια.

    23/08/2001 13:31:14

    Αγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο απο γκαζάκια στην είσοδο του Ταμιευτηρίου Καλλιθέας, στην Αθήνα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία του Ταμιευτηρίου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια αυτή.

    [03] Υπουργικό Συμβούλιο-Παιδεία.

    23/08/2001 13:29:30

    Θέματα Παιδείας εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου παρουσίασε την εισήγησή του για τον προγραμματισμό του υπουργείου ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ζήτησε διάλογο για την Παιδεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συρραφές διορθώσεων και μπαλώματα, όπως είπε, με παραπλανητικές ετικέτες.

    [04] ΠΓΔΜ-Αναχώρηση ελληνικής δύναμης.

    23/08/2001 13:23:03

    Αναχώρησε σήμερα για τα Σκόπια, το πρώτο ελληνικό τμήμα προκειμένου να μετάσχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη, που θα αναπτυχθεί στην ΠΓΔΜ με στόχο τη συλλογή του οπλισμού των Αλβανών ανταρτών. Αύριο θα αναχωρήσουν 150 άνδρες, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα μεταβεί στην περιοχή το Σάββατο. Ο συνολικός αριθμός της δύναμης ανέρχεται σε 411 άνδρες. Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση οτι η Ελλάδα θα συμβάλει τα μέγιστα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ΠΓΔΜ και την οικονομική ενίσχυση και ανασυγκρότηση της χώρας, έδωσε στην ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ιλίνκα Μίτρεβα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε μαζί της στην Αθήνα. Με την κ.Μίτρεβα συναντήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Καραμανλής. Μετά το πέρας της συνάντησης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ.Ρουσσόπουλος είπε οτι συζητήθηκαν θέματα για την σταθερότητα και την ειρήνευση στην περιοχή και πως η ΝΔ και η Ελλάδα στηρίζει την αποστολή των Ελλήνων στα Σκόπια στο πλαίσιο της ευρύτερης διεθνούς δύναμης.

    [05] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

    23/08/2001 09:28:57

    Αναχωρούν σήμερα για τα Σκόπια οι πρώτοι 200 απο τους 350 Ελληνες στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στη νατοϊκή δύναμη για τον αφοπλισμό των ανταρτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική δύναμη θα δρα σε περιοχή νοτίως της πόλης των Σκοπίων σε κάποιο σημείο του οδικού άξονα Γεβγελής-Σκοπίων. Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα για συνομιλίες η υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ιλίγκα Μίτροβα.

    [06] ΔΕΗ-Ιταλική εταιρία.

    23/08/2001 09:28:51

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης ενημέρωσε χθες τη Βουλή για την επικείμενη συμφωνία της ΔΕΗ και της ιταλικής WING για την παραγωγή τηλεπικοινωνιών. Η συμφωνία υπογράφεται τις επόμενες ημέρες (πιθανόν την ερχόμενη Τετάρτη) και "θα οδηγήσει σε επενδύσεις της τάξεως δισεκατομμυρίων δραχμών στη χώρα μας", πρόσθεσε ο υπουργός.

    [07] ΔΕΘ-Εξαγγελίες.

    23/08/2001 09:28:45

    Τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός απο το βήμα της ΔΕΘ εξετάστηκαν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπο την προεδρία του Κ. Σημίτη. Οπως δήλωσε αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο φετινός προϋπολογισμός θα κλείσει με πλεόνασμα 200 δισ. δρχ ενω το 2002 θα αυξηθεί περισσότερο. Ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε οτι η οικονομία θα πάει καλά και θα υπάρξουν ουσιαστικά περιθώρια άσκησης κοινωνικής πολιτικής για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και των τομέων παιδείας και υγείας που έχουν κατ' εξοχήν κοινωνικό χαρακτήρα.

    [08] Παιδεία.

    23/08/2001 09:28:39

    Τα θέματα της παιδείας θα απασχολήσουν την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συνεδρίου. Στο μεταξύ, επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για πλήρη αποτυχία στην πολιτική της στον τομέα της παιδείας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι απαξιώνεται η εκπαιδευτική πολιτική και ότι δεν υπάρχει ποιότητα στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον της πατρίδας μας.

    [09] Εκκλησία-Πολιτεία.

    23/08/2001 09:28:32

    Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου, επανέλαβε χθες οτι το θεμα των ταυτοτήτων έχει κλείσει και κανείς δεν μπορεί να εκτρέψει τη χώρα απο τη θεμελειώδη κατάκτησή της που είναι η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Απο την πλευρά της η Εκκλησία έχει επαναφέρει το θέμα και στις 28 Αυγούστου ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος θα ανακοινώσει τον αριθμό των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί.

    [10] ΠΑΣΟΚ

    23/08/2001 09:28:26

    Την πρόταση πολιτικών θέσεων, που επεξεργάστηκε με βάση τις κατατεθείσες εισηγήσεις, δημοσιοποίησε χθες ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Οι θέσεις αφορούν πληθώρα θεμάτων που απασχολούν το κυβερνών κόμμα, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, ενω ανοιχτό μένει ωστόσο το ερώτημα για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ ("τι κόμμα θέλουμε;"), καθώς αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής για το καταστατικό και τις οργανωτικές αλλαγές.

    [11] Ελληνικά Πετρέλαια.

    23/08/2001 09:28:20

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής η ρύθμιση για τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρεία "Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ" από το 51% στο 35%. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, διαβεβαίωσε τη διατήρηση του δημοσίου ελέγχου. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ ζήτησαν παραχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτη, ενω ΚΚΕ και ΣΥΝ θεωρούν την κυβερνητική επιλογή ως αντίθετη με τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2001 - 11:31:38 UTC