Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υγιής η "τρελή αγελάδα". Εργαστηριακός έλεγχος.
  • [02] ΝΔ-Εσωκομματικές εκλογές
  • [03] Απεργία γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ
  • [04] Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ
  • [05] Μηχανογραφικά δελτία αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου
  • [06] Λουξεμβούργο-Επίσκεψη Στεφανόπουλου
  • [07] Χρηματιστήριο-Ανύπαρκτο το αγοραστικό ενδιαφέρον
  • [08] Βουλή-Τροπολογία- Πριμ παραγωγικότητας εφοριακών.
  • [09] ΝΔ-Εκλογές .
  • [10] ΙΚΑ-Απεργίες .
  • [11] Αγνωστη ασθένεια .
  • [12] Καρατζάς-Πανωτόκια .
  • [13] Συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της
  • [14] Θανατώθηκε η ύποπτη αγελάδα-Εργαστηριακές εξετάσεις.
  • [15] Μηχανογραφικά δελτία για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [16] Προβληματα αύριο στις μετακινήσεις των Αθηναίων.
  • [17] Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο.
  • [18] Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα.
  • [19] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραχαρακτών.
  • [20] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Κώστας Χατζηχρήστος.
  • [21] Αρνητικό κλίμα και σήμερα στη Σοφοκλέους
  • [22] Κινητοποιήσεις γιατρών
  • [23] Στάσεις εργασίας αύριο σε Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [24] Δεκαήμερη απεργία-υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών.
  • [25] ΝΔ-ΚΟ-Υποβολή υποψηφιοτήτων
  • [26] Σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια-Θανάτωση αγελάδας στον Εβρο.
  • [27] Μήνυση εναντίον της ΔΕΗ-Σεισμόπληκτοι.
  • [28] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης.
  • [29] ΚΕ-Στελέχη ΠΑΣΟΚ.
  • [30] Γιατροί-Απεργία.
  • [31] ΔΕΗ-Σεισμόπληκτοι.

  • [01] Υγιής η "τρελή αγελάδα". Εργαστηριακός έλεγχος.

    11/07/2001 13:53:37

    Υγιέστατη ήταν η αγελάδα που θανατώθηκε χθες στον Εβρο ως ύποπτη για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, που ανακοινώθηκαν το πρωί απο τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η κλινική εξέταση που προηγήθηκε είχε αρνητικά αποτελέσματα. Τον έλεγχο του δείγματος και το αρνητικό αποτέλεσμα, επιβεβαίωσε και ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας. Στο μεταξύ, έκθεση της Καθοδηγητικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΕ για το γάλα, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης αναφέρει ότι το γάλα δεν αντιπροσωπεύει έναν πιθανό κίνδυνο σε σχέση με τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών.

    [02] ΝΔ-Εσωκομματικές εκλογές

    11/07/2001 13:53:31

  • Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των έξι συντονιστών και των 40 τομεαρχών και αναπληρωτών τους. Ηδη, με 15 ψήφους και 4 λευκά ο Βύρων Πολύδωρας εξελέγη συντονιστής της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Τομεάρχης Εσωτερικών εξελέγη ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος με 12 ψήφους έναντι 6 που συγκέντρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Τομέαρχης Δημόσιας Τάξης εξελέγη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και τομεάρχης Δικαιοσύνης ο Νίκος Κατσαρός. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ.

    [03] Απεργία γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ

    11/07/2001 13:53:24

  • Νέα ταλαιπωρία αναμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς αύριο και μεθαύριο απεργούν και πάλι οι γιατροί του στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Επίσης, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει από αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ ζητώντας την πρόσληψη προσωπικού και επίδομα 60.000 δραχμών. Οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας κάλεσαν τους γιατρούς του ΙΚΑ σε συνάντηση στις 20 του μηνός για να συζητηθούν όλα τα θέματα, που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις τους στο σχεδιαζόμενο σύστημα ενιαίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

    [04] Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ

    11/07/2001 13:53:18

  • Χωρίς Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, είναι από τις 12 το μεσημέρι η Αθήνα. Ειδικότερα στάση εργασίας μέχρι τις έξι το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό ενώ οι συναδελφοί τους στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

    [05] Μηχανογραφικά δελτία αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου

    11/07/2001 13:53:12

  • Από την ερχόμενη Τρίτη 17 του μηνός και μέχρι τις 27 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι φετινοί απόφοιτοι Ενιαίων Λυκείων. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι περσινοί απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου που δεν διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της τρίτης τάξης σε εθνικό επίπεδο το τρέχον έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

    [06] Λουξεμβούργο-Επίσκεψη Στεφανόπουλου

    11/07/2001 13:53:05

  • Νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ.Ζουνκέρ, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί τρήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λουξεμβούργο. Επίσης ο κ.Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σε ομιλία του χθες στο Δημαρχείο του Λουξεμβούργου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι "το Διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται πάντοτε κατά τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιστάσεις". "Πολλές φορές", είπε, "δεν εφαρμόζεται καθόλου ,διότι επικρατούν τα διεθνή συμφέροντα , τα οποία έχουν τη δυνατότητα να το υπερβαίνουν και να το καταργούν".

    [07] Χρηματιστήριο-Ανύπαρκτο το αγοραστικό ενδιαφέρον

    11/07/2001 13:52:58

  • Ανύπαρκτο παραμένει και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα οι ρευστοποιήσεις τίτλων που εκδηλώνονται να διατηρούν το γενικό δείκτη τιμών σε έντονη αρνητική τροχιά. Η συνεχιζόμενη καθοδική πορεία του γενικού δείκτη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους υπεύθυνους της αγοράς, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους ανάκαμψής του. Στο μεταξύ, χθες προφυλακίστηκε ακόμη ένα άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μετοχές-"φούσκες". Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Active ΑΕΠΕΥ Ηλία Μπογδάνο για την υπόθεση των μετοχών της εταιρίας "Τασόγλου". Για την ίδια υπόθεση οδηγήθηκε στις φυλακές πριν λίγες ημέρες και ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Led Capital Ιωάννης Μούστος. Στον ανακριτή θα κληθεί άμεσα να καταθέσει εκ νέου ο επιχειρηματίες Τασόγλου, καθώς και ο υπεύθυνος της χρηματιστηριακής εταιρίας "Ωμέγα" Ηλίας Τσοτάκος.

    [08] Βουλή-Τροπολογία- Πριμ παραγωγικότητας εφοριακών.

    11/07/2001 13:52:52

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία- από το Α θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ με την οποία το κίνητρο απόδοσης για τους εφοριακούς δεν θα υπολογίζεται επί του συνόλου των φορολογικών εσόδων (εφόσον είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα) αλλά επί της διαφοράς προϋπολογισθέντων και πραγματοποιηθέντων εσόδων. Ωστόσο, υπήρξε βελτίωση, και αντί του 3 τοις χιλίοις επί της παραπάνω διαφοράς οι εφοριακοί θα λαμβάνουν 5 τοις χιλίοις.

    [09] ΝΔ-Εκλογές .

    11/07/2001 08:28:44

    Στις 10 το πρωί ξεκινάνε οι εκλογές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των έξι συντονιστών και 40 τομεαρχών και των αναπληρωτών τους. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 71 και σε αυτούς περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των ηγετικών στελεχών του κόμματος γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και σημασία στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν στις 10 το βράδυ.

    [10] ΙΚΑ-Απεργίες .

    11/07/2001 08:28:37

    Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Επίσης, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει από αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ ζητώντας την πρόσληψη προσωπικού και επίδομα 60.000 δραχμών.

    [11] Αγνωστη ασθένεια .

    11/07/2001 08:28:31

    Ένα αγνώστου αιτιολογίας εμπύρετο νόσημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της, μέσα σε 48 ώρες, μία 47χρονη γυναίκα, προβληματίζει τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη ζητήσει την συνδρομή του Εργαστηρίου Τοξικολογίας για περαιτέρω έρευνα. Η 47χρονη Αντωνιάδου από την Κατερίνη είναι το τρίτο κατά σειρά θύμα της ίδιας ασθένειας από την ίδια περίπου περιοχή.

    [12] Καρατζάς-Πανωτόκια .

    11/07/2001 08:28:25

    Τη διαφωνία του με τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα πανωτόκια και τη ρύθμιση που αφορά στην αναστολή πλειστηριασμών από χρέη προς Τράπεζες, εξέφρασε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών Θόδωρος Καρατζάς, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων που επεξεργάστηκε πρόταση νόμου της ΝΔ για τη ρύθμιση των πανωτοκίων.

    [13] Συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας.

    10/07/2001 21:31:44

    Αποφασισμένος να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας

    και να πατάξει τα όποια οργανωμένα συμφέροντα τεθούν εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή, εμφανίστηκε ο υπουργός Yγείας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Οι αλλαγές γίνονται προς το συμφέρον του λαού, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην πολυδιάσπαση των υπηρεσιών υγείας. Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

    [14] Θανατώθηκε η ύποπτη αγελάδα-Εργαστηριακές εξετάσεις.

    10/07/2001 21:31:38

    Στο σφαγείο οδηγήθηκε και θανατώθηκε η αγελάδα σε κτηνοτροφική μονάδα του Έβρου, η οποία θεωρείται ύποπτη για τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας. Δείγματα του εγκεφάλου της στάλθηκαν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν τελικά το ζώο είχε προσβληθεί από την ασθένεια. Στο μεταξύ, η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ διαβεβαίωσε ότι με βάση τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, ο παθογόνος παράγοντας που προκαλεί την ασθένεια δεν μεταδίδεται μέσω του γάλακτος.

    [15] Μηχανογραφικά δελτία για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    10/07/2001 21:31:32

    Από 17 μέχρι 27 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι φετινοί απόφοιτοι Ενιαίων Λυκείων. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι περσινοί απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου που δεν διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της τρίτης τάξης σε εθνικό επίπεδο το τρέχον έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

    [16] Προβληματα αύριο στις μετακινήσεις των Αθηναίων.

    10/07/2001 21:31:25

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της εταιρίας, έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τεχνικοί. Ταλαιπωρία περιμένει όμως το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα και οι συναδελφοί τους στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία έως τις 4 το απόγευμα.

    [17] Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο.

    10/07/2001 21:31:19

    Ιδιαίτερα αρνητικό εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Χρηματιστήριο

    και η ψυχολογία των επενδυτών, καθώς ο γενικός δείκτης συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του και βρίσκεται κοντά στο ψυχολογικό φράγμα των 2.500 μονάδων. Το κλίμα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από φήμες για μίνι ανασχηματισμό και από την έκθεση της "Μέριλ Λίντς" για μειωμένη κερδοφορία των τραπεζών. Οι ηγεσίες του Χρηματιστηρίου και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, καθώς και χρηματιστές αναζητούν τρόπους να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν κινήσεις πανικού.

    [18] Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα.

    10/07/2001 21:31:12

    Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, των νεκρών και των τραυματιών, παρατηρείται το πρώτο εξάμηνο του 2001, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας το πρώτο εξάμηνο του τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν κατά 11,7%, ενώ τα σοβαρά ατυχήματα είναι μειωμένα κατά 26,9%. Σε απόλυτους αριθμούς είχαμε 60 λιγότερους νεκρούς, 544 λιγότερους σοβαρά τραυματίες και 1.331 λιγότερους σοβαρά τραυματίες.

    [19] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραχαρακτών.

    10/07/2001 21:31:06

    Κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά δελτία ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων, έναντι αμοιβής, εξάρθρωσε η αστυνομία. Το κύκλωμα αποτελούσαν οι Φώτης Χρονόπουλος, 45 ετών αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, που υπηρετεί στο Αστυνομικό τμήμα Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Παύλος Αβραμίδης 26 ετών, ομογενής από το Καζακστάν και ο 33χρονος ρώσος Βίκτωρ Ποτένιν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά γέννησης και θεωρημένες υπεύθυνες δηλώσεις. Η δραστηριότητα του κυκλώματος χρονολογείται τουλάχιστον από τριετίας.

    [20] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Κώστας Χατζηχρήστος.

    10/07/2001 21:31:00

    Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μεταφέρθηκε ο Κώστας Χατζηχρήστος με έντονους πόνους στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και παρέχεται κλινική υποστήριξη στο δημοφιλή ηθοποιό.

    [21] Αρνητικό κλίμα και σήμερα στη Σοφοκλέους

    10/07/2001 13:59:05

    Ιδιαίτερα αρνητικό είναι και σήμερα το κλίμα στη Σοφοκλέους, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση της τάξης του 4%. Από το πρωί παρατηρούνται συνεχείς ρευστοποιήσεις τίτλων, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κινείται στη μία μετά το μεσημέρι κάτω από τις 2.500 μονάδες. Στο μεταξύ έντονο προβληματισμό προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η συνεχόμενη άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος τον Ιούνιο έτρεχε με ρυθμό 3,9% έναντι 3,6% που έκλεισε το Μάιο.

    [22] Κινητοποιήσεις γιατρών

    10/07/2001 13:58:59

    Σαρανταοκτάωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους του ΙΚΑ κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος. Το πρωί ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους γιατρούς του ιδρύματος στους οποίους ξεκαθάρισε ότι τα εργασιακά τους προβλήματα θα συζητηθούν στον ανοιχτό διάλογο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που αρχίζει το Φθινόπωρο. Στις 2 μετά το μεσημέρι ο κ.Παπαδόπουλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [23] Στάσεις εργασίας αύριο σε Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    10/07/2001 13:58:52

    Στάσεις εργασίας από τις 12 έως τις 6 μμ, πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό, με αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Για την Τρίτη 17 Ιουλίου, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Στάση εργασίας 12 με 4 μμ έχουν εξαγγείλει για αύριο και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με τα ίδια αιτήματα. Στο μεταξύ κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι πτήσεις της ΟΑ, αφού το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων της Ολυμπιακής.

    [24] Δεκαήμερη απεργία-υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών.

    10/07/2001 13:58:46

    Δεκαήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 27 Ιουλίου αποφάσισαν τελικά οι διοικήσεις των ομοσπονδιών και των συλλόγων του υπουργείου Οικονομικών, εκτός από τους οικονομικούς υπαλλήλους, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο με την οποία περιορίζεται το ποσοστό επί των ετήσιων εσόδων του προϋπολογισμού που εισπράττουν ως πριμ αποδόσεως. Σε ανακοίνωσή τους ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία. Στο μεταξύ νέα παρτίδα, περίπου 300.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποστέλει το ΚΕΠΥΟ στους φορολογούμενους.

    [25] ΝΔ-ΚΟ-Υποβολή υποψηφιοτήτων

    10/07/2001 13:58:40

    Εληξε στις 2 μετά το μεσημέρι η υποβολή υποψηφιοτήτων ενόψει των αυριανών εκλογών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τις θέσεις των έξι συντονιστών, των 20 τομεαρχών και των ισάριθμων αναπληρωτών τους. Σχεδόν το σύνολο των κορυφαίων στελεχών αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα, ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ψήφων. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής τηρεί, όπως έχει δηλώσει, αυστηρή ουδετερότητα στην εκλογική αυτή διαδικασία.

    [26] Σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια-Θανάτωση αγελάδας στον Εβρο.

    10/07/2001 13:58:33

    Με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας θα θανατωθεί η αγελάδα στον Εβρο, η οποία εισήχθη απο κτηνοτροφική μονάδα της Ολλανδίας, όπου εντοπίστηκε κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Κι αυτό παρότι στις εξετάσεις που υποβλήθηκε το ζώο δεν εντοπίστηκε κανένα σύμπτωμα.

    [27] Μήνυση εναντίον της ΔΕΗ-Σεισμόπληκτοι.

    10/07/2001 13:58:26

    Μήνυση για το κακουργηματικό αδίκημα της έκθεσης πολιτών σε κίνδυνο κατέθεσε σε βάρος κάθε υπεύθυνου της ΔΕΗ η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Σεισμόπληκτων στο Μενίδι Αττικής. Η μηνύτρια καταλογίζει ευθύνες στους υπεύθυνους της ΔΕΗ για την έλλειψη κατανόησης των οικονομικών και βιοτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι και κατηγορεί την επιχείρηση για τις περιπτώσεις που κόβει ή που επιχειρεί να κόψει την παροχή ρεύματος στους καταυλισμούς.

    [28] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης.

    10/07/2001 08:25:34

    Ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ψήφισε χθες την επίσπευση του συνεδρίου τον Οκτώβριο. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του επανέλαβε οτι το συνέδριο θα είναι ενωτικό και συμφώνησε οτι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική, χωρίς αυτό να σημαίνει μηδενισμό ή απόρριψη των όσων επιτεύχθηκαν.

    [29] ΚΕ-Στελέχη ΠΑΣΟΚ.

    10/07/2001 08:25:28

    Αλλαγές σε πολιτικές και προσανατολισμό στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, γιατί αλλιώς, είπε, θα οδηγηθεί σε ήττα. Για κυβερνητικές πρακτικές που οδηγούν σε συντηρητικές λύσεις έκανε λόγο η Βάσω Παπανδρέου, ενω ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε ότι το συνέδριο πρέπει να επανεκλέξει τον Κώστα Σημίτη, διότι, όπως είπε, μια αλλαγή ηγεσίας θα ήταν ήττα.

    [30] Γιατροί-Απεργία.

    10/07/2001 08:25:21

    Σαρανταοκτάωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ η οποία ανεστάλη καθώς κρίθηκε παράνομη απο το δικαστήριο. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει και το θέμα των κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας.

    [31] ΔΕΗ-Σεισμόπληκτοι.

    10/07/2001 08:25:14

    Μήνυση για τα αδικήματα της έκθεσης πολιτών σε κίνδυνο (κακούργημα) και της παράλειψης λύτρωσης από κινδύνου ζωής, κατέθεσε σε βάρος κάθε υπεύθυνου της ΔΕΗ η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Σεισμοπλήκτων στο Μενίδι Αττικής. Η μηνύτρια καταλογίζει ευθύνες στους υπεύθυνους της ΔΕΗ για την έλλειψη κατανόησης των οικονομικών και βιοτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι και κατηγορεί την επιχείρηση για τις περιπτώσεις που κόβει ή που επιχειρεί να κόψει την παροχή ρεύματος σε σεισμοπαθείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2001 - 12:30:50 UTC