Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το φθινόπωρο οι προσλήψεις των πρώτων επαγγελματιών οπλιτών.
  • [02] Συνάντηση Σκανδαλίδη-ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Πάουντ για την πρόοδο της Αθήνας.
  • [04] Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ:Ανύπαρκτο θέμα τα περί "Τσαμουριάς".
  • [05] Στο αεροπλάνο προς τη Χάγη ο Μιλόσεβιτς.
  • [06] Υπουργικό Συμβούλιο-Μέτρα για αντιμετώπιση των ναρκωτικών.
  • [07] Επιμένει η εκκλησία για τις ταυτότητες.
  • [08] ΕΕ-Αισιοδοξία Φερχόιγκεν για επίλυση Κυπριακού.

  • [01] Το φθινόπωρο οι προσλήψεις των πρώτων επαγγελματιών οπλιτών.

    28/06/2001 21:22:45

    Το φθινόπωρο θ'αρχίσουν οι διαδικασίες προσλήψεων των πρώτων επαγγελματιών οπλιτών. Ο υπουργός Αμυνας, δήλωσε οτι ο νέος θεσμός

    έρχεται να καλύψει τα κενά έμψυχου δυναμικού συνεπεία του δημογραφικού προβλήματος και να προσδώσει την απαραίτητη ευελιξία που απαιτούν τα σύγχρονα στρατιωτικά μοντέλα. Κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο, την προσεχή τριετία θα προσληφθούν 15000 οπλίτες, με προοπτική, τα επόμενα 25 χρόνια, ο αριθμός τους να μην ξεπεράσει τους 25000.

    [02] Συνάντηση Σκανδαλίδη-ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό.

    28/06/2001 21:22:39

    Το ενδεχόμενο της βήμα προς βήμα επαναπροσέγγισης του ασφαλιστικού,

    με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, διερεύνησαν στη σημερινή τους συνάντηση ο Κώστας Σκανδαλίδης και το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Όπως δήλωσαν οι δύο πλευρές, το κυβερνών κόμμα έχει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση μέσα από την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που παίρνει υπόψη και την θέση των συνδικάτων για δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, κατοχύρωση της χρηματοδότησης, ενίσχυσης των πόρων των ταμείων και περιορισμό της εισφοροδιαφυγής.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Πάουντ για την πρόοδο της Αθήνας.

    28/06/2001 21:22:31

    Τη βεβαιότητά του ότι η Ολυμπιάδα του 2004 θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και υποψήφιος για την προεδρία της, Ντικ Πάουντ, που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο Καναδός αθάνατος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την Αθήνα, ανέφερε ότι η αλλαγή στην πορεία της προετοιμασίας είναι πολύ μεγάλη και δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [04] Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ:Ανύπαρκτο θέμα τα περί "Τσαμουριάς".

    28/06/2001 21:22:25

    Σε ορισμένους κύκλους που θέλουν να συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση

    των Βαλκανίων, απέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών το ανύπαρκτο θέμα περί "τσαμουριάς" το οποίο ομάδες αλβανών επιχειρούν να αναδείξουν ως πρόβλημα. Τέτοια ανύπαρκτα ζητήματα, τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί από την ιστορία, είπε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις ελάχιστων ανθρώπων δεν καθορίζουν σε τίποτε τις σχέσεις Αθήνας και Τιράνων. Η ελληνική στάση, τόνισε, είναι αντίδραση σοβαρότητας και δεν επηρεάζεται από τέτοια τυχαία περιστατικά.

    [05] Στο αεροπλάνο προς τη Χάγη ο Μιλόσεβιτς.

    28/06/2001 21:16:17

    Καθ'οδον προς την έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στην Χάγη, βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης της Σερβίας,

    μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Β-92. Ο κ. Μιλόσεβιτς κατηγορείται από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τον Μάιο του 1999. Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της χώρας Κοστούνιτσα δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να μεταφερθεί ο Μιλόσεβιτς στη Χάγη.

    [06] Υπουργικό Συμβούλιο-Μέτρα για αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

    28/06/2001 21:16:11

    Πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη στην κοινωνία, είναι τα τρία σημεία, στα οποία θα δώσει έμφαση η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Με το θέμα ασχολήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε αυστηρότερη νομοθεσία για τους εμπόρους ναρκωτικών και αύξηση των μονάδων με υποκατάστατα θεραπείας. Επίσης θα επιδιωχθεί καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότερη οργάνωση όλων των υπηρεσιών, ενώ η χώρα μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο για περιορισμό της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιφέρειά μας.

    [07] Επιμένει η εκκλησία για τις ταυτότητες.

    28/06/2001 21:16:03

    Την αμετακίνητη θέση της εκκλησίας να συνεχίσει τον αγώνα της για το θέμα των ταυτοτήτων, παρά τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική ακόμη και την προαιρετική αναγραφή του θρησκέυματος, διατύπωσε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.«Οι κρίνοντες κρίνονται και οι αποφάσεις έρχονται και παρέρχονται, δήλωσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος και κάλεσε «τους ιθύνοντες που κινούν τα νήματα είτε να διενεργήσουν δημοψήφισμα είτε να φέρουν στη Βουλή νέο νόμο προς ψήφιση. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αξίζει να γίνει σεβαστή και να εφαρμοστεί, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [08] ΕΕ-Αισιοδοξία Φερχόιγκεν για επίλυση Κυπριακού.

    28/06/2001 21:15:55

    Tην αισιοδοξία του ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί πριν από τα τέλη του 2002, εξέφρασε ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν και επέρριψε την ευθύνη για το αδιέξοδο στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στην τουρκοκυπριακή πλευρά, και απηύθυνε έκκληση προς τον Ραούφ Ντενκτάς να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2001 - 20:30:27 UTC