Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Δηλώσεις Σημίτη για ανασχηματισμό και συνέδριο.
  • [02] Πυρκαγιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
  • [03] Αύριο η συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
  • [04] Συνεχίζεται η δίκη για το ναυάγιο του "Δύστος".
  • [05] Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας η Αττική.
  • [06] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [07] Συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
  • [08] ΕΕ-Εκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία-Ασφαλιστικό.
  • [09] Μπερνς για τρομοκρατία.
  • [10] ΣτΕ-Αντισυνταγματική η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.
  • [11] Υπόθεση με πλαστά ομόλογα-Κατηγορούμενα 4 άτομα
  • [12] Συνεδριάζει το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ
  • [13] Καταπολέμηση ναρκωτικών-Κυβερνητική σύσκεψη
  • [14] Πειραιάς - Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο.
  • [15] Αναβάθμιση ΤΕΙ-Νέα συνάντηση Ευθυμίου με Πρυτάνεις
  • [16] Σοβαρός τραυματισμός βουλευτή σε τροχαίο
  • [17] Μειωμένοι οι φόροι για μισθωτούς-συνταξιούχους
  • [18] Καύσιμα-Μειώνονται απο τα μεσάνυχτα οι τιμές
  • [19] Βρέθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί στην Καλαμάτα.
  • [20] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών
  • [21] ΠΑΣΟΚ.
  • [22] Υγεία-Κινητοποιήσεις.
  • [23] Οικονομία.
  • [24] Σχολικά κτίρια.
  • [25] Αντίδραση για "17Ν".
  • [26] Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν κάνουν διάλογο με την 17Ν.
  • [27] Περιοδεία Κ.Καραμανλή στον Πειραιά.
  • [28] Ερευνα στο "Τζάννειο" για το θάνατο 6χρονου.
  • [29] Συνεδριάζει αύριο το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
  • [30] Σήμα κινδύνου από την Σοφοκλέους.
  • [31] Υπό πλήρη έλεγχο οι φωτιές σε Καρέα και Υμηττό.
  • [32] Διάβημα διαμαρτυρίας προς την ΠΓΔΜ για τη σημαία.
  • [33] Ικανοποίηση Γ.Παπανδρέου για Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.

  • [01] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Δηλώσεις Σημίτη για ανασχηματισμό και συνέδριο.

    27/06/2001 22:29:25

    "Δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός μέχρι το Συνέδριο" επανέλαβε απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΕΓ του κινήματος. Ο κ.Σημίτης ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα εγκρίνει το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου, ενώ το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου. "Το Συνέδριο ανοίγει μία νέα σελίδα, μία νέα πορεία, ένα νέο ξεκίνημα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος απέρριψε όλες τις φήμες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    [02] Πυρκαγιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

    27/06/2001 21:28:50

    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Λυκόμορο μεταξύ των χωριών Ηλιόραχης και Μαζίου Κόνιτσας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα καίγοντας δασική έκταση. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία και επιτόπου έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα Γιάννενα και την Κόνιτσα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται από τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [03] Αύριο η συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

    27/06/2001 21:28:41

    Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή μεγάλη συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Ναό του Ολυμπίου Διός. Αμέσως μετά τη συναυλία, η γαλλική κυβέρνηση θα απονείμει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής για την συμβολή του στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Η παρασημοφόρηση θα γίνει από τον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ.

    [04] Συνεχίζεται η δίκη για το ναυάγιο του "Δύστος".

    27/06/2001 21:28:31

    Στην κακή ευστάθεια του πλοίου, τον αργό ρυθμό επαναφοράς του και την κακή συντήρηση τόσο των μηχανών του, όσο και των αμπαριών του, απέδωσε το ναυάγιο του τσιμεντάδικου "ΔΥΣΤΟΣ", ο μοναδικός διασωθείς Χρήστος Αναγνώστου, καταθέτοντας στο Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, όπου γίνεται η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο. Η υπεράσπιση των 15 κατηγορουμένων αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Αναγνώστου, που υπηρετούσε ώς δόκιμος πλοίαρχος.

    [05] Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας η Αττική.

    27/06/2001 21:28:19

    Η περιοχή της Αττικής δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, αφού τα αποθέματα στους ταμιευτήρες επαρκούν για τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Διονύση Ξένος. Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως ακόμη και αν τα επόμενα υδρολογικά έτη αποδειχθούν εξίσου φτωχά με το φετεινό, το Λεκανοπέδιο θα έχει μια πρόσθετη εξασφάλιση με το έργο του ποταμού Ευήνου, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.

    [06] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

    27/06/2001 21:28:08

    Με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, οι οποίες βρίσκονται ήδη στην

    τρίτη εβδομάδα, απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ και την Παρασκευή θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους. Την ίδια ώρα όμως, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ περνούν δύσκολες ώρες, καθώς τα ιατρεία

    υπολειτουργούν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράδοξο να υπάρχουν αντιδράσεις όταν δεν υπάρχει καν νομοσχέδιο για το θέμα αυτό και ανέφερε ότι θα υπάρξουν επαφές του αρμόδιου υπουργού με τους εκπροσώπους των φορέων.

    [07] Συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

    27/06/2001 21:20:47

    Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την πορεία προς το συνέδριο. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την κατ'ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για ελπιδοφόρα πορεία ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στην επίλυση των προβλημάτων του λαού, θα αναζητήσουν αυτά που τους ενώνουν. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και κάλεσε όλους να μην βγάζουν εύκολα συμπεράσματα απο το κλίμα των ημερών.

    [08] ΕΕ-Εκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία-Ασφαλιστικό.

    27/06/2001 21:20:41

    Επίσπευση των διαδικασιών αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, προτείνει η Κομισιόν στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών λόγω αύξησης των δαπανών για συντάξεις και περίθαλψη, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού. Την εκτίμηση ότι ο χρόνος μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιηθεί για την τεχνική επεξεργασία των ζητημάτων που αφορούν τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΒ.

    [09] Μπερνς για τρομοκρατία.

    27/06/2001 21:20:35

    Tην ικανοποίησή του για τα μέτρα που λαμβάνουν οι ελληνικές αρχές για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, εξέφρασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρεσβευτής των HΠA στην Eλλάδα, Nικολας Mπερνς. Eπίσης χαρακτήρισε παράλογες, που όμως δεν τις πιστεύει κανένας, τις κατηγορίες της 17 Nοέμβρη, ότι αμερικανοί πράκτορες κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του βουλευτή της NΔ, Bασίλη Mιχαλολιάκου.

    Eρωτηθείς για το αν φεύγει από την Eλλάδα αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών στο θέμα της τρομοκρατίας, απάντησε πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε σημαντικά μέτρα τους τελευταίους δώδεκα μήνες στον τομέα αυτό και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δράστες των δολοφονιών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.

    [10] ΣτΕ-Αντισυνταγματική η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    27/06/2001 21:20:28

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας δημοσίευσε τις αποφάσεις, που αφορούν το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στις αστυνομικές ταυτότητες. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, η υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος παραβιάζει το άρθρο 13 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ελευθερίας, ενώ κρίνεται αντισυνταγματική και η προαιρετική αναγραφή.

    [11] Υπόθεση με πλαστά ομόλογα-Κατηγορούμενα 4 άτομα

    27/06/2001 13:45:46

  • Την ενοχή της δικηγόρου Πηνελόπης Καμπουράκη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται εδώ και 5 μήνες η υπόθεση με τα πλαστά ομόλογα δημοσίου, ύψους περίπου 5 δισεκατ. δραχμών, με θύματα δεκάδες επενδυτές. Ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτούν ένοχοι για συνέργεια οι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Σμυρλόγλου και ο σύζυγος της Καμπουράκη, Νίκος. Πρότεινε επίσης να αθωωθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, Παναγιώτης Καρανάσιος, Χρήστος Λυκίδης, Χρήστος Καμπαρντίνας, Δημήτρης Μούτσος και Αναστάσιος Μπουλντουρτζίδης.

    [12] Συνεδριάζει το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

    27/06/2001 13:45:38

  • Συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη υπό τον Κώστα Σημίτη, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα συζητηθεί η διαδικασία προς το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ το πρωί είχε διαδοχικές συσκέψεις με τους συνεργάτες του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης και τόνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει μια δημιουργική σύνθεση απόψεων και θα είναι ένα συνέδριο νικηφόρας προοπτικής.

    [13] Καταπολέμηση ναρκωτικών-Κυβερνητική σύσκεψη

    27/06/2001 13:45:32

    Η καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών εξετάστηκε το πρωί σε κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του κ.Σημίτη. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος. Το θέμα των ναρκωτικών θα συζητηθεί αύριο και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    [14] Πειραιάς - Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο.

    27/06/2001 13:45:26

  • Σήμα κινδύνου λόγω εισροής υδάτων εξέπεμψε το πρωί το υπό σημαία Αγγλίας ιστιοφόρο σκάφος "ΣΚΑΜΧΑΛΑ" ενώ έπλεε στο θαλάσσιο χώρο κοντά στις ακτές της Σκύρου. Στο σκάφος επιβαίνουν έξι Ελληνες και δύο αλλοδαποί ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος κι ένα ελικόπτερο τύπου "Σούπερ Πούμα" και μετέφεραν τους επιβάτες στην Κύμη. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

    [15] Αναβάθμιση ΤΕΙ-Νέα συνάντηση Ευθυμίου με Πρυτάνεις

    27/06/2001 13:45:20

  • Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου θα έχει νωρίς το απόγευμα και νέα συνάντηση με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και θα συζητήσουν το θέμα της αναβάθμισης των ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ευθυμίου στην προηγούμενη συνάντησή τους είχε προτείνει διάλογο από μηδενική βάση. Στη σημερινή συνάντηση οι πρυτάνεις αναμένεται να εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα αυτό.

    [16] Σοβαρός τραυματισμός βουλευτή σε τροχαίο

    27/06/2001 13:45:14

  • Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο βουλευτής Γρεβενών του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Τζιόλας μετά από το σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα στην Χαλκιδική. Ο κ.Τζιόλας βρίσκεται σε καταστολή και σε πλήρη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. Tο ατύχημα έγινε όταν το IX επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής και εκινείτο με κατεύθυνση προς τα Nέα Mουδανιά, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας, στο 59ο χιλιόμετρο του δρόμου και συγκρούστηκε διαδοχικά με δυο διερχόμενα φορτηγά, από τα οποία το ένα στη συνέχεια ανεφλέγη.

    [17] Μειωμένοι οι φόροι για μισθωτούς-συνταξιούχους

    27/06/2001 13:45:07

  • Μειωμένους φόρους συγκριτικά με πέρυσι θα καταβάλουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Η συμμετοχή των μισθωτών και των συνταξιούχων στο σύνολο των φορολογικών βαρών για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2000 και δηλώθηκαν φέτος στην εφορία είναι μειωμένη σε σχέση με τα εισοδήματα του 1999. Μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να καταβάλουν το 57,3% των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα του 2000 έναντι 58,6% των φόρων που είχαν καταβάλει για τα εισοδήματα του 1999. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της εκκαθάρισης των πρώτων 1,5 εκατ. δηλώσεων σε σύνολο 4,5 εκατ. δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος στην εφορία.

    [18] Καύσιμα-Μειώνονται απο τα μεσάνυχτα οι τιμές

    27/06/2001 13:45:00

  • Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα μειώνονται οι τιμές των καυσίμων. Ειδικότερα από τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζινης αναμένεται να πωλούνται φθηνότερα κατά 7 δραχμές το λίτρο και κατά 5 το πετρέλαιο κίνησης.

    [19] Βρέθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί στην Καλαμάτα.

    27/06/2001 13:44:54

  • Αφωνοι έμειναν οι εργάτες συνεργείου οδοποιίας του Δήμου Καλαμάτας, όταν, χθες το απόγευμα, ενω έσκαβαν, εκτελώντας έργα σε δρόμο κοντά στο κέντρο της πόλης, βρήκαν σε βάθος περίπου 3 μέτρων ανθρώπινους σκελετούς, των οποίων ο αριθμός δε μπορεί να προσδιοριστεί, πριν γίνουν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές έρευνες ούτε και το χρονικό διάστημα, που ήσαν θαμμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν οι ανθρώπινοι σκελετοί, για περαιτέρω έρευνες, στην Αθήνα, ενω οι αρχές στην Καλαμάτα εξετάζουν ολα τα ενδεχόμενα.

    [20] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών

    27/06/2001 13:44:47

  • Συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Οι γιατροί του ΙΚΑ απέχουν απο την εργασία τους εως τα τέλη της εβδομάδας, ενω χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα την επ' αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, ενω οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης απεργούν εως αύριο Πέμπτη.

    [21] ΠΑΣΟΚ.

    27/06/2001 08:46:29

    Με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου διαψεύστηκαν χθες τα σενάρια του ανασχηματισμού. Σήμερα υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα συζητηθεί η πορεία του Κινήματος μέχρι τον Οκτώβριο που θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο συνέδριό του. Ο κ. Σημίτης είχε χθες διαδοχικές συσκέψεις με τους συνεργάτες του, ενω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το συνέδριο θα αποτελέσει μια δημιουργική σύνθεση απόψεων και θα είναι ένα συνέδριο νικηφόρας προοπτικής.

    [22] Υγεία-Κινητοποιήσεις.

    27/06/2001 08:46:22

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Οι γιατροί του ΙΚΑ απέχουν απο την εργασία τους εως τα τέλη της εβδομάδος, ενω χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα την επ' αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, ενω οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης απεργούν εως αύριο Πέμπτη.

    [23] Οικονομία.

    27/06/2001 08:46:16

    Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι φέτος πάνω απο 4,5%, ο υψηλότερος την τελευταία 25ετία, δήλωσε χθες από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου δεν έκρυψε οτι το 2001 χαρακτηρίζεται απο συνθήκες αστάθειας και βεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία.

    [24] Σχολικά κτίρια.

    27/06/2001 08:46:10

    Ενα μεγαλόπνοο πρόγραμμα που θα εξαλείψει το φαινόμενο της διπλοβάρδιας της λειτουργίας των σχολείων, ιδιαίτερα στην Αττική με την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, εξήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Συγκεκριμένα, τα επόμενα έξι χρόνια θα διατεθούν 800 δισ. δρχ για νέα σχολεία, εκ των οποίων τα 200 δισ. δρχ θα απορροφηθούν στην Αττική.

    [25] Αντίδραση για "17Ν".

    27/06/2001 08:46:03

    "Εντελώς παράλογο" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, τον ισχυρισμό που πρόβαλε σε προκήρυξή της η οργάνωση "17Ν" ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μιχαλολιάκου έγινε από αμερικανικές υπηρεσίες.

    [26] Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν κάνουν διάλογο με την 17Ν.

    26/06/2001 21:29:08

    Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αρνήθηκαν να σχολιάσουν την προκήρυξη της 17Νοέμβρη, στην οποία υποστηρίζει ότι δεν ήταν δικό της έργο η δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου, αλλά αμερικανική προβοκάτσια. Δεν θα κάνουμε πολιτικό διάλογο με τους τρομοκράτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ουδέν σχόλιο, ήταν και η απάντηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Β. Μιχαλολιάκος τόνισε πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει τους τρομοκράτες, κάνοντας διάλογο μαζί τους και πρόσθεσε ότι ως πολίτης και πολιτικός ενώνει τις δυνάμεις του για νίκη της Δημοκρατίας κατά της τρομοκρατίας.

    [27] Περιοδεία Κ.Καραμανλή στον Πειραιά.

    26/06/2001 21:29:01

    Επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής κατά την περιοδεία του στον Πειραιά, ο οποίος όπως είπε, οδηγείται σε μαρασμό. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για απουσία των έργων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του λιμανιού, ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, έλλειψη συγκροτημένης ναυτιλιακής πολιτικής και εγκατάλειψη των εργαζομένων.

    Σημείωσε ακόμη ότι ορισμένοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα διχασμού και να σηκώσουν χαρακώματα και διαχωριστικές γραμμές, για μικροπολιτικούς λόγους.

    [28] Ερευνα στο "Τζάννειο" για το θάνατο 6χρονου.

    26/06/2001 21:28:54

    To θάνατο εξάχρονου αγοριού που εξέπνευσε σήμερα στο "Τζάνειο" κατά την προετοιμασία εγχείρησης αμυγδαλών, ερευνά η Αστυνομία, άνδρες της οποίας έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο και λαμβάνουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Ο θάνατος του 6χρονου Θωμά Γκιτάκου, έγινε γνωστός όταν οι γονείς του κατήγγειλαν το μεσημέρι σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο γιός τους, ενώ βρισκόταν στο στάδιο της νάρκωσης, υπέστη ανακοπή καρδιάς με αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με τους γονείς, Θεόδωρο και Δήμητρα Γκιτάκου, οι γιατροί να τον μεταφέρουν στην εντατική, όπου όμως το παιδί εξέπνευσε.

    [29] Συνεδριάζει αύριο το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

    26/06/2001 21:22:50

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή συζήτηση στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει στη σκιά του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας, με αφορμή τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια για ανασχηματισμό, λέγοντας ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει και επέκρινε όσους, παρά τις διαψεύσεις, συντηρούν το θέμα, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία ρευστότητας και επιδεινώνουν το πολιτικό κλίμα.

    [30] Σήμα κινδύνου από την Σοφοκλέους.

    26/06/2001 21:22:44

    Την ίδια ώρα, η αγορά εκπέμπει σήμα κινδύνου, μετά τη συνεχή πτώση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο, ο οποίος έφτασε στα επίπεδα που βρισκόταν πριν τρία χρόνια, λίγο πάνω από τις 2.600 μονάδες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στη λειτουργία του. Από την πλευρά του ο Γιάννος

    Παπαντωνίου έδωσε στοιχεία που δίνουν μια άκρως θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, με ρυθμό ανάπτυξης πάνω απο 4,5%, χαμηλό πληθωρισμό, πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, μείωση του δημόσιου χρέους

    και αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων 2,6%, έναντι αύξησης 0,7% στην Ευρωζώνη.

    [31] Υπό πλήρη έλεγχο οι φωτιές σε Καρέα και Υμηττό.

    26/06/2001 21:22:38

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν αργά το απόγευμα οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Αττικής, στον Ωρωπό και τον Υμηττό αντίστοιχα. Από τη φωτιά στον Ωρωπό απειλήθηκαν εξοχικές κατοικίες, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε γρήγορα υπο έλεγχο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επί τόπου παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [32] Διάβημα διαμαρτυρίας προς την ΠΓΔΜ για τη σημαία.

    26/06/2001 21:22:31

    Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, προέβη σήμερα η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εξωτερικών για την αφαίρεση του ιστού και της ελληνικής σημαίας από τον εξώστη του Ελληνικού Γραφείου Τύπου στα Σκόπια, στην διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ. Η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση του κ. Γκεοργκίεφσκι, ζητώντας την τήρηση των αμοιβαίων δεσμεύσεων και το σεβασμό της ακεραιότητας των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στα Σκόπια όπως και τη φύλαξη των ελληνικών διπλωματικών και άλλων γραφείων, κάτι το οποίο βέβαια είναι ευθύνη της κυβέρνησης των Σκοπίων.

    [33] Ικανοποίηση Γ.Παπανδρέου για Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.

    26/06/2001 21:22:25

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Οι 15 επαναβεβαίωσαν τη θέση που ικανοποιεί απολύτως την ελληνική πλευρά

    ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θέματα, όπως το Κυπριακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελούν πλέον ζητήματα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα λειτουργήσει ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2001 - 22:32:37 UTC