Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόθεση Λυμπέρη-Πειθαρχική έρευνα-Ολιγωρία αρχών.
  • [02] Διέψευσε ο Δ.Ρέππας τα σενάρια περί ανασχηματισμού.
  • [03] Δεν υπάρχει πρόβλημα με το θέμα της Χημείας.
  • [04] Απάντηση Λαλιώτη στις καταγγελίες Πάγκαλου.
  • [05] Βουλή-Κοινωνική ασφάλιση-Υγεία-Σημίτης-Καραμανλής-Παπαρήγα.

  • [01] Υπόθεση Λυμπέρη-Πειθαρχική έρευνα-Ολιγωρία αρχών.

    11/06/2001 21:36:33

    Τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, σχετικά με την ολιγωρία ή όχι της Ειρηνοδίκου Σύρου, που παραβρέθηκε στην επέμβαση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών στο ιδιωτικό σκάφος του ψυχίατρου Πέτρου Λυμπέρη, στη Μύκονο, διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μυρσινιάς. Ο αντεισαγγελέας ζητάει να διερευνηυθεί εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, ότι η Ειρηνοδίκης καθυστέρησε να μεταβεί στη Μύκονο 9 ώρες για να γίνει η έφοδος και έρευνα στο σκάφος του ψυχίατρου, ο οποίος αμέσως μετά συνελήφθη.

    [02] Διέψευσε ο Δ.Ρέππας τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

    11/06/2001 21:36:26

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τη σχετική συζήτηση ατελέσφορη και χωρίς αντικείμενο, που γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Ο κ. Ρέππας είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ικανά στελέχη σε όλες τις θέσεις, όπως ικανά στελέχη υπάρχουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Σημείωσε επίσης ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ.Πάγκαλου, ότι υπάρχει πρόβλημα παραγωγής έργου στην κυβέρνηση, η οποία όπως είπε ο κ. Ρέππας, κατηγορείται αδίκως για θέματα που αφορούν κατεξοχήν τις υπηρεσίες.

    [03] Δεν υπάρχει πρόβλημα με το θέμα της Χημείας.

    11/06/2001 21:36:20

    Δεν υπάρχει πρόβλημα με το τρίτο θέμα της Χημείας στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου, επισημαίνει η Ένωση Χημικών,

    αφήνοντας έτσι μετέωρους ισχυρισμούς του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Γιώργου Καλού, ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν εκτός ύλης. Ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επέλεξε το θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων ως πεδίο πρόχειρης αντιπολίτευσης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε περισσότερη υπευθυνότητα, κάλεσε τα κόμματα να ζητήσουν πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας και να μην κάνουν μικροπολιτική σε βάρος των μαθητών.

    [04] Απάντηση Λαλιώτη στις καταγγελίες Πάγκαλου.

    11/06/2001 21:36:13

    Απάντηση στις καταγγελίες του Θεόδωρου Πάγκαλου για όργιο αυθαιρεσιών στα πολεοδομικά γραφεία της Νοτιοανατολικής Αττικής, έδωσε ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος έθεσε προ των ευθυνών τους νομάρχες και δημάρχους, ζητώντας τους να εφαρμόσουν την πολεοδομική νομοθεσία

    και να μην επιτρέψουν να μετατραπούν οι Πολεοδομίες σε γραφεία συναλλαγής και διαφθοράς. Ο κ. Λαλιώτης προανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ειδικό γραφείο καταγγελιών.

    [05] Βουλή-Κοινωνική ασφάλιση-Υγεία-Σημίτης-Καραμανλής-Παπαρήγα.

    11/06/2001 21:30:27

    Χάρη στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΟΝΕ χωρίς διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, οικοδομώντας μία ισχυρή και δίκαιη κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στη Βουλή, μετά από επερώτηση του ΚΚΕ για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία.

    Ο κ.Σημίτης επισήμανε ότι μόνο μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί πρόσθετους πόρους για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος και να εγγυηθεί τα σημερινά κατώτατα όρια των συντάξεων για όλους τους εργαζόμενους. Επίσης, κατηγόρησε την αριστερά λέγοντας ότι κάποιοι θέλουν να έρθει η δεξιά στην εξουσία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τον κ.Σημίτη πρωθυπουργό της ανεργίας, των φόρων, και της φτώχειας και τόνισε ότι εμείς ενώνουμε τους Ελληνες ενώ ο πρωθυπουργός τους διχάζει. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε προεκλογική την ομιλία του πρωθυπουργού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2001 - 20:30:15 UTC