Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία στη ΔΕΛΤΑ με λεία 200 εκατομμύρια δρχ.
  • [02] Κήρυγμα Χριστόδουλου-Ευρώπη-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.
  • [03] ΠΓΔΜ-Οι Αλβανοί αντάρτες απειλούν ότι θα κτυπήσουν και τα Σκόπια.
  • [04] Γ.Παπαντωνίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση του 2003.
  • [05] Καλαμπάκα-ΝΔ-Καραμανλής για το πρόβλημα της λειψυδρίας.
  • [06] Σεισμός 5,5 Ρίχτερ ανάμεσα από Χίο και Ψαρά.

  • [01] Ληστεία στη ΔΕΛΤΑ με λεία 200 εκατομμύρια δρχ.

    10/06/2001 20:52:26

    Μεγάλη ληστεία έγινε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην γαλακτοβιομηχανία Δέλτα στη διασταύρωση των οδών Προφήτη Δανιήλ και Κερκύρας στον Ταύρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερις άγνωστοι οπλοφόροι ακινητοποίησαν το λογιστή και τον φύλακα της εταιρείας και άρπαξαν περίπου 200 εκατομμύρια δραχμές. Οι δράστες διέφυγαν με άγνωστο μέσο προς άγνωστη κατεύθυνση.

    [02] Κήρυγμα Χριστόδουλου-Ευρώπη-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

    10/06/2001 20:49:42

    Κανείς νόμος δεν ισχύει αν δεν τον θέλει ο κυρίαρχος λαός, τόνισε το πρωί απο το ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Χαλάνδρι, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Οι Ευρωπαίοι πρόσθεσε, δεν καταλαβαίνουν τον αγώνα της Εκκλησίας που θέλει να παραμείνει σε όσα παρέλαβε από τους πατέρες. Εδώ, είπε, είναι Ελλάδα ο κάθε Ελληνας επιθυμεί να παραμείνει όπως είναι, χωρίς να ενοχλεί κανέναν να κάνει το κέφι του. Οσοι εκσυγχρονισμοί κι αν γίνουν αυτά δεν τα αλλάζουν, επισήμανε.

    [03] ΠΓΔΜ-Οι Αλβανοί αντάρτες απειλούν ότι θα κτυπήσουν και τα Σκόπια.

    10/06/2001 20:48:28

    Εξαιρετικά τεταμένη είναι πλέον η κατάσταση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου οι αντάρτες του "Ου-Τσε-Κα" απηύθυναν τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, απειλώντας να επιτεθούν στα Σκόπια αν μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν σταματήσει η καταστροφή των αλβανικών σπιτιών. Οι αντάρτες έχουν καταλάβει την κωμόπολη Αρατσίνοβο, η οποία απέχει 20 χιλιόμετρα απο τα Σκόπια. Απο την πλευρά τους οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει την περιοχή και τηρούν στάση αναμονής. Στο τελεσίγραφό τους οι Αλβανοί αντάρτες απείλησαν ότι θα χτυπήσουν, με όλμους απο τα γειτονικά βουνά, στόχους όπως το αεροδρόμιο και το διυλιστήριο. Στο μεταξύ ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην ΠΓΔΜ, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [04] Γ.Παπαντωνίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση του 2003.

    10/06/2001 20:48:21

    Χαμηλότερη φορολογία σε ορισμένες κατηγορίες φόρων, φορολογική δικαιοσύνη και απλοποίηση των διαδικασιών, θα χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο της μεγάλης φορολογικής μεταρρύθμισης, στην οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση από το 2003, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο κ.Παπαντωνίου απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων και εξήγγειλε αύξηση του αφορολογήτου ορίου και μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Στο μεταξύ, προσωρινή χαρακτήρισε την αρνητική κατάσταση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς ο οποίος σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εξαγορών, συγχωνεύσεων ή συνεργασιών από μέρους της Εθνικής Τράπεζας.

    [05] Καλαμπάκα-ΝΔ-Καραμανλής για το πρόβλημα της λειψυδρίας.

    10/06/2001 20:48:14

    Η λειψυδρία, είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε ήδη να έχουμε προλάβει και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων να το αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε ημερίδα του κόμματος για το υδατικό πρόβλημα και την αγροτική ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι αρκείται σε μία απλή διαχείρηση χωρίς να αξιοποιεί τις πρωτόγνωρες αναπτυξιακές δυνατότητες με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Με αυτή την κυβέρνηση, είπε, η Ελλάδα χάνει τον καιρό της και τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Χρειάζονται τόνισε σημαντικοί πόροι και συστηματική προσπάθεια και πάνω απ' όλα να μη χαθεί άλλος χρόνος.

    [06] Σεισμός 5,5 Ρίχτερ ανάμεσα από Χίο και Ψαρά.

    10/06/2001 20:43:18

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά τις τέσσερις το απόγευμα στον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Χίου και νοτίως των Ψαρών. Ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 170 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το νομάρχη Χίου Γιώργο Καλουτά δεν αναφέρθηκαν ζημιές στο νησί της Χίου, ενώ στα Ψαρά ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Φιλίνης του είχε αναφέρει ρωγμές σε περισσότερες από 20 κατοικίες και την κατάρρευση ακατοίκητων παλιών σπιτιών και μαντρότοιχων. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινόμενου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 June 2001 - 20:30:16 UTC