Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση αύριο Σημίτη - Χριστόδουλου
  • [02] Συνεχίζονται αύριο οι εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ-σύστημα δεσμών
  • [03] Υπουργός Ανάπτυξης-εκπρόσωποι εμπορίας υγρών καυσίμων
  • [04] Απάντηση Μητσοτάκη σε Μιχάλη Λιάππη για επιστροφή Σαμαρά
  • [05] Σκληρή γλώσσα Σημίτη κατά αντιπολίτευσης
  • [06] Χριστόδουλος:επεισόδιο με νεαρό-χαστούκι
  • [07] Χανιά:δηλώσεις Στεφανόπουλου-Τουρκία
  • [08] Δύο σεισμικές δονήσεις στα Ψαρά
  • [09] Απάντηση Ρουσόπουλου στην συνέντευξη Λιάπη

  • [01] Συνάντηση αύριο Σημίτη - Χριστόδουλου

    20/05/2001 18:57:44

    Άλλη μια συνάντηση θα έχουν αύριο ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου, στον κ.Σημίτη. Πάντως ο κ. Χριστόδουλος έσπευσε να χαμηλώσει τους τόνους, με αφορμή τα σενάρια και τις προσδοκίες για τη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε ως καθαρά εθιμοτυπική. Υπενθύμισε όμως ότι η εκκλησία αναμένει από πέρυσι τον Ιούνιο, την απάντηση του πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση.

    [02] Συνεχίζονται αύριο οι εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ-σύστημα δεσμών

    20/05/2001 18:55:15

    Συνεχίζονται αύριο, για δεύτερη μέρα, οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι της Α΄δέσμης διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, της Β' στη Βιολογία, της Γ' στα Αρχαία Ελληνικά και της Δ' στην Ιστορία. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

    [03] Υπουργός Ανάπτυξης-εκπρόσωποι εμπορίας υγρών καυσίμων

    20/05/2001 18:53:57

    Κρίσιμη συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων που ασχολούνται με τη διακίνηση και εμπορία των υγρών καυσίμων θα έχει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά την αλματώδη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο. Ο κ.Χριστοδουλάκης θα ζητήσει από τους εμπόρους να περιορίσουν το κέρδος τους, ώστε να μην επιβληθούν και νέες αυξήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν σημαντικές παρενέργειες στην εθνική οικονομία και κυρίως στην πορεία του πληθωρισμού.

    [04] Απάντηση Μητσοτάκη σε Μιχάλη Λιάππη για επιστροφή Σαμαρά

    20/05/2001 18:51:35

    Σκληρή απάντηση έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον Βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Λιάππη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino, εκτιμά ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει να προσφέρει πλέον πολλά πράγματα στη ΝΔ και τον καλεί να άρει τις αντιρρήσεις του για την επιστροφή Σαμαρά. Την ώρα που η ΝΔ απόλυτα ενωμένη βαδίζει στη νίκη, ο κ. Λιάπης αδυνατώντας να ελέγξει τα απωθημενα του, επιχειρεί να την πλήξει, αλλά δεν θα το πετύχει, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε αιχμές και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ.Ρουσσόπουλος, κάλυψε τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι έχει να προσφέρει ακόμη πολλά στο κόμμα και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ.

    [05] Σκληρή γλώσσα Σημίτη κατά αντιπολίτευσης

    20/05/2001 18:50:16

    Αιχμηρή γλώσσα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση στη Χίο τόνισε πως η ΝΔ δεν μπορεί να εκφράσει το μέλλον γιατί έχει επάνω της το στίγμα του παρελθόντος. Η αντίθεσή μας με τη ΝΔ είπε ο κ.Σημίτης, δεν οφείλεται στο ιδιαίτερα βεβαρημένο παρελθόν της, αλλά σε αυτό που πρεσβεύει, που είναι πολιτικές χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον και επιδιώκει να πάνε τα πράγματα πιο πίσω.

    [06] Χριστόδουλος:επεισόδιο με νεαρό-χαστούκι

    20/05/2001 18:49:03

    Να μην δοθεί συνέχεια στο περιστατικο σε βάρος του κ. Χριστόδουλου, με δράστη έναν 28χρονο, ζήτησε η Αρχιεπισκοπή. Ο Κωνσταντίνος Πούλιος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι παλαιοημερολογίτης, πλησίασε τον Αρχιεπίσκοπο τη στιγμή που μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο έβγαινε από τη Μητρόπολη και προσπάθησε να τον χαστουκίσει στο πρόσωπο. Απομακρύνθηκε αμέσως από τους φρουρούς του Αρχιεπισκόπου και οδηγήθηκε σε περιπολικό της αστυνομίας. Ο ίδιος απέδωσε την πράξη του, σε διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα.

    [07] Χανιά:δηλώσεις Στεφανόπουλου-Τουρκία

    20/05/2001 18:46:05

    Ιδιαίτερα καυστικό για την Τουρκία, χωρίς όμως να την κατονομάσει, ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ομιλία του, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη μάχη της Κρήτης, που γίνονται στα Χανιά. Οι επιτήδειοι ουδέτεροι που ποτέ δεν πολέμησαν στον τελευταίο πόλεμο απαιτούν από την Ελλάδα να μην ασκεί όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα νησιά του Αιγαίου, τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος και υπενθύμισε ότι τα Δωδεκάνησα μας τα έδωσαν, έπειτα από μια δύσκολη διπλωματική προσπάθεια.

    [08] Δύο σεισμικές δονήσεις στα Ψαρά

    20/05/2001 18:43:39

    Με δύο ισχυρές δονήσεις έκανε ο εγκέλαδος αισθητή την παρουσία του, στην περιοχή του Αιγαίου και συγκεκριμένα στον υποθαλάσσιο χώρο, ανοιχτά των Ψαρών. Οι δονήσεις που σημειώθηκαν στις 6:09 και 7:30 το πρωί, είχαν μέγεθος 4,6 και 4,5 Ρίχτερ, αντίστοιχα και έγιναν αισθητές στο νησί, χωρίς όμως να προκαλέι ζημιές. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις ως προς την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας.

    [09] Απάντηση Ρουσόπουλου στην συνέντευξη Λιάπη

    20/05/2001 18:04:00

    Να κλείσει το νέο μέτωπο που άνοιξε με την αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Λιάπη, για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, επιχείρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος, δηλώνοντας οτι δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής του προέδρου της ΠΟΛΑΝ στη Νέα Δημοκρατία. Πάντως ο κ. Ρουσσόπουλος πρόσθεσε οτι ο κ. Μητοστάκης έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και έχει να προσφέρει ακόμη περισσότερα, σχολιάζοντας απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Λιάπη οτι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πολλά πλέον να προσφέρει στο κόμμα. Ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ, απαντώντας στον πρωθυπουργό είπε "ο κ. Σημίτης αναζητά απελπισμένα σανίδα σωτηρίας για να καλύψει την αναξιοπιστία του, την αδυναμία του, να προσφέρει προοπτική στον τόπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 May 2001 - 20:30:16 UTC