Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρέππας - Ασφαλιστικό - Διάλογος
  • [02] Ασφαλιστικό-Πανελλαδική απεργία-Ικανοποίηση απο τα συνδικάτα
  • [03] Βουλή-Παπαρήγα-Υγεία.
  • [04] Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο
  • [05] Γενικές εξετάσεις-Πρεμιέρα αύριο για τους αποφοίτους παλαιοτέρων ετών.
  • [06] Στην Αθήναο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος
  • [07] Πολιτικό συμβούλιο ΝΔ-Συνεδρίαση
  • [08] Τουρκία-Ετζεβίτ-Ζητά την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
  • [09] Νέο καύσιμο - Υποκατάστατο της σούπερ βενζίνης
  • [10] Στην Αθήνα αναμένεται να μεταχθεί σήμερα ο Κράμπης
  • [11] ΕΣΗΕΑ-Εκλογή προεδρείου
  • [12] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
  • [13] ΑΕΙ-Νομοσχέδιο ΤΕΙ.
  • [14] Μαθητικές εξετάσεις.
  • [15] Περιοδεία πρωθυπουργού.
  • [16] Φορολογικές δηλώσεις.
  • [17] Καύσιμα.
  • [18] Διασυμμαχική άσκηση.

  • [01] Ρέππας - Ασφαλιστικό - Διάλογος

    18/05/2001 14:06:00

    Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα αποστείλει ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης την πρόσκληση στους κοινωνικούς εταίρους για το διάλογο επι του ασφαλιστικού, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Τόνισε οτι η κυβέρνηση επιδιώκει διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και επιζητεί ο διάλογος αυτός να είναι εφ' ολης της ύλης για την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων ανέφερε οτι ειναι δεδομένη η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος απο το κράτος και σημείωσε οτι επ' αυτού εγγυήθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός.

    [02] Ασφαλιστικό-Πανελλαδική απεργία-Ικανοποίηση απο τα συνδικάτα

    18/05/2001 14:03:02

  • Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα συνδικάτα από τη χθεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία για το ασφαλιστικό, ενω ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο ψήφισμά τους θέτουν ως όρο για το διάλογο, τη διατήρηση του δημόσιου καθολικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Παράλληλα ζητούν την οικονομική υποστήριξη του συστήματος, τη διατήρηση και επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης και την 35ετία. Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αποστείλει την πρόσκληση διαλόγου, η οποία σε πρώτη φάση θα γίνει σε επιστημονικό επίπεδο. Στο μεταξύ σήμερα παραμένουν κλειστές οι τράπεζες, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΟΤΟΕ, η οποία διαμαρτύρεται για την απελευθέρωση του ωραρίου στον κλάδο.

    [03] Βουλή-Παπαρήγα-Υγεία.

    18/05/2001 14:02:56

  • Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας, ζητά από τον πρόεδρο του Σώματος η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε σχετική επιστολή της, η κ. Παπαρήγα τονίζει ότι οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε χρεοκοπία και τους εργαζόμενους να ακριβοπληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

    [04] Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

    18/05/2001 14:02:50

  • Ζέστη, άπνοια και υγρασία συνθέτουν το καιρικό σκηνικό των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.

    [05] Γενικές εξετάσεις-Πρεμιέρα αύριο για τους αποφοίτους παλαιοτέρων ετών.

    18/05/2001 14:02:42

  • Πρεμιέρα αύριο των γενικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Αύριο οι υποψήφιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης θα διαγωνιστούν στη Χημεία, της τρίτης στην Ιστορία και της τέταρτης στην Πολιτική Οικονομία. Σήμερα άρχισε και ο μαραθώνιος των εξετάσεων για τους μαθητές δευτέρας και τρίτης λυκείου σε ενδοσχολικό επίπεδο. Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια, οι πρυτάνεις των οποίων αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή. Ηδη, πέντε πρυτάνεις έχουν υποβάλει παραιτήσεις. Η σύγκλητος της Ακαδημίας Αθηνών απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για άμεση έναρξη του διαλόγου.

    [06] Στην Αθήναο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος

    18/05/2001 14:02:35

  • Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την Ιερά Σύνοδο στη Μονή Πετράκη, όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [07] Πολιτικό συμβούλιο ΝΔ-Συνεδρίαση

    18/05/2001 14:02:29

  • Στη Ρηγίλλης συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά από τη σύστασή του, το πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Εξετάστηκαν οργανωτικά ζητήματα αλλά και θέματα που άπτονται της διαμόρφωσης της αντιπολιτευτικής στρατηγικής, όπως το ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ.

    [08] Τουρκία-Ετζεβίτ-Ζητά την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    18/05/2001 14:02:22

  • Νέες προκλητικές δηλώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, μιλώντας σε εκπομπή τουρκικού καναλιού. Τόνισε ότι ορισμένοι κύκλοι στην Ελλάδα αποφεύγουν με επιμονή το διάλογο και πρόσθεσε ότι η αποφυγή του διαλόγου, σημαίνει στην πραγματικότητα ότι παραδέχεσαι ότι έχεις άδικο. Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την Κύπρο, ο κ.Ετσεβίτ είπε ότι δεν επηρεάζει τη χώρα του.

    [09] Νέο καύσιμο - Υποκατάστατο της σούπερ βενζίνης

    18/05/2001 14:02:14

  • Νέο καύσιμο που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη σούπερ θα κυκλοφορήσει πιθανόν απο τον Αύγουστο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δυο εκατομμύρια περίπου αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας. Σύμφωνα με προτάσεις του υπουργού Μεταφορών προς τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει εκπρόθεσμα να εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις για την προσαρμογή των διϋλιστηρίων στις νέες προδιαγραφές. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της βενζίνης απο οχήματα συμβατικής τεχνολογίας στη χώρα μας λήγει στις 31/12/2001.

    [10] Στην Αθήνα αναμένεται να μεταχθεί σήμερα ο Κράμπης

    18/05/2001 14:02:08

  • Σήμερα αναμένεται να μεταχθεί από το Λονδίνο στην Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών ο Παναγιώτης Κράμπης, που κατηγορείται ως ο εγκέφαλος της διπλής δολοφονίας του Νικολαϊδη και της φίλης του Καλαθάκη. Ο Κράμπης κρατείτο εδώ και δύο χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπρίνγκστον, ενώ η ομάδα των αστυνομικών της ασφάλειας βρίσκεται στο Λονδίνο με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα εκδόσεων.

    [11] ΕΣΗΕΑ-Εκλογή προεδρείου

    18/05/2001 14:02:01

  • Ο Αριστείδης Μανωλάκος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών. Στο αξίωμα του πρώτου αντιπροέδρου εξελέγη η Φανή Πετραλιά, β' αντιπρόεδρος ο Πάνος Σόμπολος, γενική γραμματέας η Νανά Νταουντάκη και ταμίας ο Δημήτρης Τσαλαπάτης.

    [12] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    18/05/2001 08:43:46

    Καθολική ήταν η χθεσινή συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σε ψήφισμα ζητείται διατήρηση του δημόσιου καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, η οικονομική υποστήριξη του συστήματος με διατήρηση και επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης, πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ένταξη όλων των απασχολημένων, 35ετία και προστασία των ειδικών κατηγοριών ασφαλισμένων. Κλειστές σήμερα οι Τράπεζες λόγω της 48ωρης απεργίας της ΟΤΟΕ για ασφαλιστικό και θεσμικά αιτήματα.

    [13] ΑΕΙ-Νομοσχέδιο ΤΕΙ.

    18/05/2001 08:43:40

    Συνεχίζεται η αναταραχή στα Πανεπιστήμια που αντιδρούν για το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ που ψηφίστηκε απο τη Βουλή. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί οι πρυτανικές αρχές και η σύγκλητος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών, η σύγκλητος του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, ενω η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απηύθυνε έκκληση στις πρυτανικές αρχές να παραιτηθούν, χωρίς όμως να εισακουσθεί.

    [14] Μαθητικές εξετάσεις.

    18/05/2001 08:43:33

    Αρχίζουν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια και τα ΤΕΕ και στις 23 Μαϊου στα Γυμνάσια. Οι εξετάσεις της Α'Λυκείου θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου, της Β' μέχρι τις 28 Μαϊου στα μαθήματα επιπέδου σχολικής μονάδας και 31/05 εως 18/06 στα μαθήματα εθνικού επιπέδου. Της Γ' Λυκείου θα διαρκέσουν εως τις 25/05 σε επίπεδο σχολικής μονάδας και απο 29/05 έως 18/06 σε εθνικό επίπεδο. Οι εξετάσεις του Β' κύκλου ΤΕΕ απο σήμερα εως και 05/06. Οι εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου αρχίζουν απο 25/05 εως 15/06.

    [15] Περιοδεία πρωθυπουργού.

    18/05/2001 08:43:27

    Περιοχές της Χίου και των Ψαρών θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης επικεφαλής κυβερνητικού και κομματικού κλιμακίου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι αναμένεται να εξαγγείλει έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις ακριτικές αυτές περιοχές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι στο πολιτικό επίπεδο ο κ. Σημίτης θα ακολουθήσει τη γραμμή που έχει χαράξει το τελευταίο διάστημα και θα επιτεθεί κατά της ΝΔ, την οποία θα εγκαλέσει για έλλειψη θέσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και οι πολίτες.

    [16] Φορολογικές δηλώσεις.

    18/05/2001 08:43:20

    Παρατάθηκε μέχρι και σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος απο τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους, που το ΑΦΜ τους λήγει σε 6. Την παράταση αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις ΔΟΥ στη χθεσινή απεργία. Παράλληλα παρατείνονται για τον ίδιο λόγο κατά μια ημέρα όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ημεδαπών ανωνύμων εταιριών των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στα ψηφία 6 εως 00.

    [17] Καύσιμα.

    18/05/2001 08:43:14

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των διυλιστηρίων, των εταιριών εμπορίας καυσίμων και των πρατηριούχων θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα

    ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της πολιτείας ώστε να μην επιτραπούν υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τον έλεγχο του πληθωρισμού.

    [18] Διασυμμαχική άσκηση.

    18/05/2001 08:43:08

    Απο τις 21 Μαϊου εως την 1η Ιουνίου θα διεξαχθεί στη κεντρική και δυτική Μεσόγειο γαλλοιταλική άσκηση, η οποία σχεδιάστηκε απο κοινού απο τις δυο χώρες. Στην άσκηση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν αεροναυτικές μονάδες χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας θα συμμετάσχει με τη φρεγάτα "Αιγαίο", το ναρκοθηρευτικό "Ευνίκη" και το αντιτορπιλικό "Κίμων". Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση επιτελείων και αεροναυτικών μονάδων στη διεξαγωγή επιχειρήσεων ως ενιαία πολυεθνική δύναμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2001 - 11:30:30 UTC