Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό-Διάλογος-Πολυζωγόπουλος.
  • [02] Οι προτάσεις των Πρυτάνεων για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.
  • [03] Δηλώσεις Ρέππα για δημοσκοπήσεις.
  • [04] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Σημίτη από την προετοιμασία.
  • [05] Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ορειβάτη στο όρος Ερύμανθος.
  • [06] Τρεις προσφορές για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
  • [07] Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου-Πρόοδος εργασιών.
  • [08] Η Γ.Αγγελοπούλου διαψεύδει ότι θα είναι υποψήφια στο δήμο Αθήνας.
  • [09] Θετική η απόφαση του ΕΔΑΔ για την Τουρκία θεωρεί η κυβέρνηση
  • [10] Θανάσιμος τραυματισμός λοχία στη Ρόδο
  • [11] Προτάσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικό
  • [12] Τραγωδία σε ορειβατική εκδρομή στον Ερύμανθο
  • [13] Κρίσιμη συνεδρίαση πρυτάνεων για ΤΕΙ
  • [14] Θανάσιμη πτώση 38χρονης εγκύου στο Π.Φάληρο
  • [15] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για Ολυμπιακούς
  • [16] Σύγκρουση πλοίων στη νότια Πελοπόννησο
  • [17] Προσφορά για πακέτο μετοχών ΟΑ-Αντίδραση απο τη ΝΔ

  • [01] ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό-Διάλογος-Πολυζωγόπουλος.

    14/05/2001 21:16:59

    Σαφή δέσμευση της κυβέρνησης για τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος θα ζητήσουν τα συνδικάτα, για να συμμετάσχουν στο διάλογο, μετά την απεργία της Πέμπτης. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας στις οποίες περιλαμβάνονται: επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης και για όσους ασφαλίστηκαν πριν το 1993, αύξηση της απασχόλησης, απόρριψη της ιδιωτικής ασφάλισης, νομιμοποίηση και ασφάλιση των μεταναστών, πάταξη της εισφοροδιαφυγής και καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων. Εκκληση να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, απηύθυνε για μια ακόμη φορά στα συνδικάτα, ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην 46η ετήσια τακτική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

    [02] Οι προτάσεις των Πρυτάνεων για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.

    14/05/2001 21:16:53

    Πρόταση τριών σημείων για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε μαζικές παραιτήσεις, υπέβαλαν οι πρυτάνεις, στην κυβέρνηση, τη βουλή και τα κόμματα. Συγκεκριμένα ζητούν να αξιολογηθούν τα ΤΕΙ με χρονικό διάστημα τριών ετών πριν γίνουν ανώτατα, να αποσυρθούν τα άρθρα για τις μεταπτυχιακές σπουδές και να διευκρινιστεί ρητά στο νομοσχέδιο ότι τα ΤΕΙ λειτουργούν εκτός του πανεπιστημιακού τομέα, συμπληρωματικά προς αυτόν. Η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

    [03] Δηλώσεις Ρέππα για δημοσκοπήσεις.

    14/05/2001 21:16:46

    Οι δημοσκοπήσεις μας προβληματίζουν δεν μας αιχμαλωτίζουν γι' αυτό προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου μας. Ήταν το σχόλιο του υπουργού Τύπου με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα εννέα μονάδων στη ΝΔ, έναντι του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η έρευνα έγινε σε δυσμενές πολιτικό περιβάλλον, στη διάρκεια της κρίσης για το ασφαλιστικό και απεικονίζει τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για το συγκεκριμένο θέμα.

    [04] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Σημίτη από την προετοιμασία.

    14/05/2001 21:16:40

    Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας, αν και διαπίστωσε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα. Ο κ. Σημίτης κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους στην Ολυμπιακή προετοιμασία φορείς, να συνεχίσουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό. Στη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής εξετάστηκε η μετεγκατάσταση του αθλητικού κέντρου σλάλομ, του κανόε καγιάκ από το Σχοινιά στην παραλία του Ελληνικού, όπως πρότεινε ο υπουργός Πολιτισμού.

    [05] Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ορειβάτη στο όρος Ερύμανθος.

    14/05/2001 21:16:33

    Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια του 30χρονου ορειβάτη Μηνά Σακιώτη, η τύχη του οποίου αγνοείτο από χθές στην κορυφή του όρους Ερύμανθος της Αχαΐας. Ο 30χρονος ο οποίος εντοπίστηκε σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, από ομάδα διασωστών, μετείχε σε ορειβατική εκδρομή 19 υπαλλήλων της Γιούρομπανκ, η οποία κατέληξε σε τραγωδία, καθώς από κεραυνό βρήκε τραγικό θάνατο η 27χρονη Ιωάννα Γρατσία, ενώ σοβαρά εγκαύματα υπέστη η Βασιλική Γιαννούλη 25 ετών. Μετά από κοπιαστική επιχείρηση η σορός της 27χρονης μεταφέρθηκε στην Πάτρα.

    [06] Τρεις προσφορές για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    14/05/2001 21:16:26

    Ο όμιλος ΡΕΣΤΗ, η εταιρία ΑΧΟΝ και η Κοινοπραξία Κυπριακών Αερογραμμών, είναι οι τρεις ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υπάρχουσες προσφορές.

    [07] Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου-Πρόοδος εργασιών.

    14/05/2001 21:16:19

    Με συνδυασμένη επιχείρηση τεσσάρων ρυμουλκών συνολικής ισχύος 36.000 ίππων, ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση και έδραση του πρώτου βάθρου της γέφυρας στο στενό Ρίου-Αντιρρίου. Το βάθρο, συνολικού ύψους 66,50 μ. και βάρους 105.000 τόνων, εδράζεται στον προενισχυμένο πυθμένα της θάλασσας σε βάθος 63,50 μ. και προεξέχει 3 μ. από την επιφάνειά της.

    Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προβλέπεται συμβατικώς να παραδοθεί το Δεκέμβριο του 2004.

    [08] Η Γ.Αγγελοπούλου διαψεύδει ότι θα είναι υποψήφια στο δήμο Αθήνας.

    14/05/2001 21:16:12

    Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, χαρακτήρισε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, τα δημοσιεύματα που τη φέρουν να είναι υποψήφια για το Δήμο της Αθήνας, στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η πρόεδρος του Αθήνα 2004, τόνισε ότι το μόνο που την ενδιαφέρει αυτή την ώρα είναι η καλύτερη προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.Η κυρία Αγγελοπούλου απέδωσε τη μεγάλη δημοτικότητα που τις αποδίδει η δημοσκόπηση, στο σημαντικό έργο που συντελείται στην Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004.

    [09] Θετική η απόφαση του ΕΔΑΔ για την Τουρκία θεωρεί η κυβέρνηση

    14/05/2001 21:16:02

    Θετική θεωρεί η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της εισβολής του 1974. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών η απόφαση είναι θετική όχι μόνο από νομικής απόψεως, αλλά και από πολιτικής και ηθικής, γιατί είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο δικαστήριο καταδικάζει την Τουρκία για παραβιάσεις.

    [10] Θανάσιμος τραυματισμός λοχία στη Ρόδο

    14/05/2001 14:52:55

    Ενας μόνιμος λοχίας πεζικού τραυματίστηκε θανάσιμα το πρωί σε στρατιωτική μονάδα της Ρόδου, από έκρηξη χειροβομβίδας. Πρόκειται για τον Αδάμ Αδαμίδη του Κων/νου 23 ετών από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας. Ο λοχίας πήγε στην αποθήκη οπλισμού για να παραλάβει πυρομαχικά, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης της μονάδας του. Κάτω απο άγνωστες όμως μέχρι στιγμής συνθήκες, εξερράγη χειροβομβίδα που μετέφερε, με αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο.

    [11] Προτάσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικό

    14/05/2001 14:52:48

    Το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, παρουσίασε τις προτάσεις του για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, που θα αποτελέσουν τη βάση διαλόγου. Ζητείται να επεκταθεί η τριμερής χρηματοδότηση για όλους τους ασφαλισμένους. Τα συνδικάτα προετοιμάζονται για την 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία της Πέμπτης. Ο κ.Γιαννίτσης, σε συνέντευξή του, προτείνει τη συγκρότηση διμερούς επιστημονικής ομάδας για τη μελέτη του ασφαλιστικού, ως το πρώτο βήμα για τη διευκόλυνση του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς.

    [12] Τραγωδία σε ορειβατική εκδρομή στον Ερύμανθο

    14/05/2001 14:52:41

    Σε εξέλιξη είναι συντονισμένη επιχείρηση για την ανεύρεση του ορειβάτη Μηνά Σακιώτη, 30 ετών, η τύχη του οποίου αγνοείται στην κορυφή του όρους Ερύμανθος της Αχαΐας. Ο 30χρονος μετείχε στην ορειβατική εκδρομή υπαλλήλων της Eurobank, που χτυπήθηκε χθές από δύο κεραυνούς, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 27χρονη Ιωάννα Γρατσία και να υποστεί σοβαρά εγκαύματα η Βασιλική Γιαννούλη 25 ετών. Τραυματίστηκαν πιό ελαφρά, άλλα έξι μέλη της ομάδας.

    [13] Κρίσιμη συνεδρίαση πρυτάνεων για ΤΕΙ

    14/05/2001 14:52:34

    Συνεχίζεται η αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή. Ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εξελίξεις θεωρείται η σημερινή έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, οι οποίοι αντιδρούν για το νομοσχέδιο. Οι πρυτάνεις απειλούν με μαζικές παραιτήσεις, ενώ αρκετά πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα ανέστειλαν τη λειτουργία τους έως την Τετάρτη. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασαν τη λύπη τους για τη στάση των πρυτάνεων.

    [14] Θανάσιμη πτώση 38χρονης εγκύου στο Π.Φάληρο

    14/05/2001 14:52:26

    Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί 38χρονη έγκυος, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, όταν έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας όπου διέμενε, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Πρόκειται για τη Δάφνη Αθανασιάδου η οποία έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για ατύχημα.

    [15] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για Ολυμπιακούς

    14/05/2001 14:52:18

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συζητήθηκε η πορεία των έργων, η δημιουργία των δημοσιογραφικών χωριών καθώς και το θέμα της τουριστικής υποδομής.

    [16] Σύγκρουση πλοίων στη νότια Πελοπόννησο

    14/05/2001 14:52:03

    Στον όρμο της Νεάπολης του Λακωνικού Κόλπου εντοπίσθηκε τελικά, απο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το τουρκικό φορτηγό πλοίο "Κάπταιν Ισμαήλ", το οποίο είχε συγκρουσθεί μεταξύ Κυθήρων και Ελαφονήσου με το ελληνικό επίσης φορτηγό πλοίο "Ζήνη", το οποίο, με 30μελές πλήρωμα και φορτίο ξυλεία κατευθυνόταν για την Κόρινθο. Το πλήρωμα ειναι σώο και ασφαλές. Σύμφωνα με τον Τούρκο καπετάνιο, το πλοίο του έχει υποστεί μόνο μικρές υλικές ζημιές, ενώ κανείς απο τους 15 ναυτικούς του δεν έπαθε τίποτα.

    [17] Προσφορά για πακέτο μετοχών ΟΑ-Αντίδραση απο τη ΝΔ

    14/05/2001 14:51:51

    Λήγει το βράδυ η προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους τέσσερις υποψήφιους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η εταιρία ΑΧΟΝ του ομίλου Λιακουνάκου, οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο εφοπλιστής Ρέστης και αυστραλιανή κοινοπραξία. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται να κατατεθούν τουλάχιστον δύο προσφορές οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση διαπραγμάτευσης. Στο μεταξύ προειδοποίηση οτι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχθεί ξεπούλημα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" απηύθυνε ο τομεάρχης του κόμματος Αναστάσης Παπαληγούρας σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ.Παπαληγούρας τόνισε οτι τα στελέχη της ΝΔ αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα το πόρισμα που έχουν καταρτίσει μετά τη λήξη της προσθεσμίας για την υποβολή προσφορών το απόγευμα και σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 May 2001 - 20:30:32 UTC