Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν αύριο στα δημόσια νοσοκομεία.
  • [02] Πρόσκληση για διάλογο από τον πρωθυπουργό για ασφαλιστικό.
  • [03] Αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για ν/σ ΤΕΙ.
  • [04] Τσοχατζόπουλος:Η Τουρκία οδηγείται σε λάθος δρόμο.
  • [05] Συνάντηση με τον Κόφι Ανάν είχε ο Γ.Παπανδρέου στη Ν.Υόρκη.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-Καραμανλής-Βαλκάνια.
  • [07] Ημέρα Ευρώπης-Εκδήλωση-20 χρόνια από την ένταξή στην ΕΟΚ.
  • [08] Στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου βρίσκεται ο Κάρολος.
  • [09] Ασφαλιστικό-Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [10] Υγεία - Απεργία νοσοκομειακών γιατρών - Νοσηλευτών
  • [11] Ανωτατοποίηση ΤΕΙ - Αντιδράσεις - Παραιτήσεις
  • [12] Δικηγόροι-Αποχή-Σταθόπουλος
  • [13] Σε κέντρα της Αγκυρας αποδίδει τις προκλήσεις ο Γ.Παπανδρέου
  • [14] Βαλκάνια-"Οχι" Καραμανλή στις αποσχιστικές ενέργειες
  • [15] Νέες μεγάλες αυξήσεις από τα μεσάνυχτα στις τιμές βενζίνης
  • [16] Ληστεία ιδιώτη έξω από τράπεζα στον Κορυδαλλό
  • [17] Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστείες.
  • [18] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός εκπαιδευτικών-Δικαστική παρέμβαση
  • [19] Κινητοποίηση εκτάκτων υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού
  • [20] Εκδήλωση για ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

  • [01] Απεργούν αύριο στα δημόσια νοσοκομεία.

    09/05/2001 21:37:28

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία

    εξαιτίας της απεργίας που έχουν εξαγγείλει για το ασφαλιστικό γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί 6ωρη στάση εργασίας, ενώ στα νοσοκομεία της περιφέρειας η κινητοποίηση θα είναι 24ωρη. Στο μεταξύ, θα συνεχιστεί μέχρι τέλος της εβδομάδος η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, που έχει ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν χιλιάδες δίκες.

    [02] Πρόσκληση για διάλογο από τον πρωθυπουργό για ασφαλιστικό.

    09/05/2001 21:37:22

    Νέα πρόσκληση προς όλες τις πλευρές να προσέλθουν σε εφόλης της ύλης διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για το ασφαλιστικό, θα απευθύνει αύριο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για την πορεία της οικονομίας που ζήτησε η ΝΔ. Ο κ.Σημίτης θα καλέσει όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για βιώσιμη λύση, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στο δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος παρέχοντας με τον τρόπο αυτό τη δέσμευση που απαιτούν οι συνδικαλιστές για να προσέλθουν στο διάλογο. Ο υπουργός εθνικής οικονομίας ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς όμως να μπούν νέοι φόροι για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

    [03] Αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για ν/σ ΤΕΙ.

    09/05/2001 21:37:15

    Αναταραχή επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, που συζητείται στη βουλή. Ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή τα ΤΕΙ. Σε Άθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια από φοιτητές, σπουδαστές και καθηγητές. Δεν είναι δυνατόν αυτό που αναγνωρίζεται στα Ελληνόπουλα σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή το πτυχίο των ΤΕΙ να είναι ο βασικός τίτλος που οδηγεί σε απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου, να μη γίνεται αποδεκτό στην χώρα μας, τόνισε ο υπουργός παιδείας.

    [04] Τσοχατζόπουλος:Η Τουρκία οδηγείται σε λάθος δρόμο.

    09/05/2001 21:37:09

    Αίολη χαρακτήρισε ο υπουργός αμύνης την προσπάθεια της Άγκυρας να ισχυροποιήσει τις διεκδικήσεις της απέναντι στην Ελλάδα, με αφορμή την ενέργεια να μην επιτρέψει την είσοδο του ελικοπτέρου που θα μεταφέρει τον αρχηγό ΓΕΝ σε εκδήλωση του ΝΑΤΟ στη βάση Ακσάρ της Τουρκίας, επειδή η ηγεσία της γείτονος εντάσσει τη Ρόδο στην αποστρατικοποιημένη ζώνη. Η Τουρκία οδηγείται σε λάθος δρόμο και το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται διεθνώς, τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα ενημερώσει σχετικά το ΝΑΤΟ.

    [05] Συνάντηση με τον Κόφι Ανάν είχε ο Γ.Παπανδρέου στη Ν.Υόρκη.

    09/05/2001 21:37:02

    Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είχε στην έδρα του οργανισμού

    στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος του γνωστοποίησε την πρόθεση της Ελλάδος να διεκδικήσει μιαν έδρα στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2005-2006. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόταση του κ. Παπανδρέου να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη θέσπιση ενός έτους ως αφιερωμένου ειδικά στο ειρηνικό πνεύμα του Ολυμπισμού.

    [06] Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-Καραμανλής-Βαλκάνια.

    09/05/2001 21:36:55

    Ευθύνες στον UCK για την ένταση που επικρατεί στην ΠΓΔΜ, αλλά και στη διεθνή κοινότητα που δεν επέβαλε ολοκληρωτικό αφοπλισμό των αλβανών ανταρτών, απέδωσαν οι ομιλητές στη διημερίδα για τα Βαλκάνια, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στη διημερίδα μίλησε και Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας πως οι αρχές του απαραβίαστου των συνόρων, της συνεργασίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, είναι η μοναδική βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθέι μια νέα πορεία στη Bαλκανική.

    [07] Ημέρα Ευρώπης-Εκδήλωση-20 χρόνια από την ένταξή στην ΕΟΚ.

    09/05/2001 21:36:48

    Τιμήθηκε σήμερα η Ημέρα της Ευρώπης όπως κάθε χρόνο από όλη την πολιτική ηγεσία στο Ζάππειο, όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 είχε υπογράψει την Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Ο πρωθυπουργός το χαιρετισμό του ανέφερε το σταθερό προσανατολισμό της νεότερης Ελλάδας στο ευρωπαϊκό σύστημα αξιών και στη διαδρομή της Ελλάδας την 20ετία αυτή. Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού υπενθύμισε το όραμα που συνέλαβε και πραγμάτωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα κατρακύλυσε σε θέσεις ουραγού, τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική σύγκλιση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ

    [08] Στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου βρίσκεται ο Κάρολος.

    09/05/2001 21:36:41

    Στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο πρίγκηπας

    Κάρολος της Αγγλίας, ενώ η θαλαμηγός που τον μετέφερε παραμένει αγκυροβολημένη ανοιχτά της Ιερισσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναμένεται να αναχωρήσει από το Άγιο Όρος αύριο, ενώ για το πρόγραμμά του τηρείται απόλυτη μυστικότητα, καθώς εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας αναφέρουν ότι η επίσκεψη είναι αυστηρά ιδιωτική.

    [09] Ασφαλιστικό-Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    09/05/2001 14:50:16

  • Με το ασφαλιστικό ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση η κυβερνητική επιτροπή υπο τον πρωθυπουργό, ενω το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε οτι η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού θα καταστεί δυνατή από την εξοικονόμηση πόρων που θα προέλθουν από τη μείωση του δημόσιου χρέους. Απο την πλευρά της η ΓΣΕΕ εκφράζει συγκρατημένη ικανοποίηση για τις βελτιωμένες θέσεις της κυβέρνησης, αλλά εμμένει στην απόφασή της για τη διοργάνωση πανελλαδικής απεργίας στις 17 Μαίου.

    [10] Υγεία - Απεργία νοσοκομειακών γιατρών - Νοσηλευτών

    09/05/2001 14:50:08

  • Εξάωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Απεργοί θα συγκεντρωθούν επίσης το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας. Επίσης αύριο το απόγευμα το Εργατικο Κέντρο Πειραιά διοργανώνει παμπειραϊκό συλλαλητήριο κατά των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό.

    [11] Ανωτατοποίηση ΤΕΙ - Αντιδράσεις - Παραιτήσεις

    09/05/2001 14:50:00

  • Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Η πρυτανεία του Πολυτεχνείου υπέβαλε την παραίτησή της, ενω οι καθηγητές των ΤΕΙ απέχουν απο σήμερα έως και την Παρακευσή απο τα καθηκοντά τους. Παράλληλα τα ΑΕΙ θα είναι σήμερα κλειστά. Το μεσημέρι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

    [12] Δικηγόροι-Αποχή-Σταθόπουλος

    09/05/2001 14:49:51

  • Σε νέο καθορισμό των κατώτατων ορίων συμβολαίων για τα οποία είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου, προχώρησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά απο κριτική που δέχθηκε απο όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης, αλλά και απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, τα κατώτατα όρια για την παράσταση δικηγόρων ορίζονται για την Αθήνα και τον Πειραιά στα δέκα εκατομμύρια δραχμές και για την περιφέρεια στα τέσσερα εκατομμύρια. Την παράταση της απεργίας τους μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν χθες οι δικηγόροι όλης της χώρας.

    [13] Σε κέντρα της Αγκυρας αποδίδει τις προκλήσεις ο Γ.Παπανδρέου

    09/05/2001 14:49:44

  • Σε προσπάθεια υπονόμευσης απο ορισμένα κέντρα της Αγκυρας της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, την εμπλοκή που σημειώθηκε στην επίσκεψη του Ελληνα αρχηγού ΓΕΝ, στη γείτονα χώρα. Η Αγκυρα δεν αποδέχθηκε τα σχέδια πτήσης του ελικοπτέρου που θα τον μετέφερε, γιατί θα ανεφοδιαζόταν στη Ρόδο, για την οποία ισχυρίστηκε οτι είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι δεν υπάρχει και δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας.

    [14] Βαλκάνια-"Οχι" Καραμανλή στις αποσχιστικές ενέργειες

    09/05/2001 14:49:38

  • Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ξεκαθαρίσει προς τα εξτρεμιστικά αλβανόφωνα στοιχεία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ότι οι αποσχιστικές ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές, τόνισε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη διημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε 3 αδιαπραγμάτευτες αρχές για την οικοδόμηση μιας νέας πορείας στα Βαλκάνια, οι οποίες αφορούν το απαραβίαστο των συνόρων, τη συνεργασία και το σεβασμό των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

    [15] Νέες μεγάλες αυξήσεις από τα μεσάνυχτα στις τιμές βενζίνης

    09/05/2001 14:49:31

  • Μεγάλες αυξήσεις αναμένονται για μία ακόμα εβδομάδα στις τιμές των καυσίμων. Από τα μεσάνυχτα οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά περίπου 5 δραχμές το λίτρο, ενώ η τιμή του ντίζελ αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου μισή δραχμή το λίτρο.

    [16] Ληστεία ιδιώτη έξω από τράπεζα στον Κορυδαλλό

    09/05/2001 14:49:24

  • Τσάντα που περιείχε 2.200.000 δραχμές άρπαξαν το πρωί έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πίστεως στον Κορυδαλλό δύο ένοπλοι νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Θύμα είναι ο 60χρονος, Νίκος Σιδέρης, ο οποίος είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του έξω από την τράπεζα για να κάνει κατάθεση. Μόλις βγήκε δέχθηκε την επίθεση των νεαρών, οι οποίοι αφού άρπαξαν την τσάντα ανέπτυξαν ταχύτητα και χάθηκαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

    [17] Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστείες.

    09/05/2001 14:49:17

  • Δύο παιδιά ηλικίας 9 και 7 ετών συνελήφθησαν το πρωί στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στην Αττική, όταν με την απειλή σουγιά αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων, ενώ από έναν τρίτο πήραν 2.000 δραχμές. Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν ύστερα από κινητοποίηση της Αμεσης Δράσης αλλά και περιοίκων.

    [18] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός εκπαιδευτικών-Δικαστική παρέμβαση

    09/05/2001 14:49:11

  • Δικαστική παρέμβαση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών το περασμένο καλοκαίρι ύστερα απο καταγγελίες για παρατυπίες. Ο εισαγγελέας εφετών έδωσε εντολή να διερευνηθούν καταγγελίες αδιόριστων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις οποίες στη λίστα επιτυχόντων του διαγωνισμού συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα συναδέλφων τους που είχαν δημοσιευθεί στον κατάλογο αποτυχόντων.

    [19] Κινητοποίηση εκτάκτων υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού

    09/05/2001 14:49:03

  • Συγκέντρωση εξω απο το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήσαν το πρωί περίπου 100 έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργειου, με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψή τους. Τριμελής αντιπροσωπεία τους συνάντήθηκε με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς όμως, όπως τόνισαν, να του αποσπάσουν κάποια υπόσχεση για επίλυση του ζητήματος.

    [20] Εκδήλωση για ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

    09/05/2001 14:48:56

  • Εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 20 χρόνων απο την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981 θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο. Θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΝ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2001 - 20:30:37 UTC