Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιο κοντά στο διάλογο κυβέρνηση-συνδικαλιστές για το ασφαλιστικό.
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου στο Βερολίνο.
  • [03] Ασύλληπτοι οι δράστες της αιματηρής ληστείας στο Αιγάλεω.
  • [04] Συνάντηση Χριστόδουλου-Πούτιν στη Μόσχα.
  • [05] Στο Αγιο Ορος ο Κάρολος.
  • [06] Δεν θα μεταβεί στην Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΝ.
  • [07] Στο 3,5% ο πληθωρισμός Απριλίου

  • [01] Πιο κοντά στο διάλογο κυβέρνηση-συνδικαλιστές για το ασφαλιστικό.

    08/05/2001 21:13:54

    Νέα δεδομένα στην πορεία του διαλόγου για το ασφαλιστικό, δημιουργεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για τη χρηματοδότηση του συστήματος και η πρόσκλησή του στα συνδικάτα για έναρξη διαλόγου εφόλης της ύλης χωρίς προαπαιτούμενα. Δεν υποτιμούμε, ούτε υπερτιμούμε τις δηλώσεις αυτές, ήταν το σχόλιο των συνδικάτων και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα 24ωρη απεργία στις 17 του μηνός. Το ασφαλιστικό θα είναι στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της κυβερνητικής Ειτροπής και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, την Πέμπτη, για την πορεία της οικονομίας, που ζήτησε η ΝΔ.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου στο Βερολίνο.

    08/05/2001 21:13:47

    Συνάντηση μιας ώρας σε ουδέτερο έδαφος, είχαν στο Βερολίνο οι Κώστας Σημίτης και Άκης Τσοχατζόπουλος. Η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης, με αιχμή το ασφαλιστικό και τις εσωκομματικές εξελίξεις. Ο υπουργός αμύνης παραδέχθηκε πως το κλίμα δεν είναι καλό για το ΠΑΣΟΚ και ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν την πολιτική στο προσκήνιο. Σε ότι αφορά την πρόταση για επανασύσταση της τρόικας, ο κ.Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για ξαναζεσταμένο φαγητό που δεν τρώγεται.

    [03] Ασύλληπτοι οι δράστες της αιματηρής ληστείας στο Αιγάλεω.

    08/05/2001 21:13:40

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής απόπειρας ληστείας σε βάρος πρατηρίου τσιγάρων στην περιοχή του Αιγάλεω. Τρεις δράστες, οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ εισέβαλαν στο πρατήριο και ζήτησαν τις εισπράξεις. Οταν οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν άρχισαν να πυροβολούν τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη Παναγιώτη Λεβεντόπουλο 70 ετών και το γιό του Χρήστο 38 ετών στα πόδια και τον 35χρονο υπάλληλο Απόστολο Κουτσικάρη. Στη συνέχεια διέφυγαν χωρίς να πάρουν χρήματα.

    [04] Συνάντηση Χριστόδουλου-Πούτιν στη Μόσχα.

    08/05/2001 21:13:33

    Με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο

    ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα. Η συνάντηση κράτησε περίπου 20 λεπτά και ο Ρώσος πρόεδρος, αφού καλωσόρισε τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Ελλάδος, επισήμανε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών,των δύο λαών αλλά και των δύο εκκλησιών. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών που δεν είναι άλλα από τον ηρωισμό που επέδειξαν και οι δύο κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και το σεβασμό που δείχνουν, στις υπερούσιες όπως είπε, αξίες.

    [05] Στο Αγιο Ορος ο Κάρολος.

    08/05/2001 21:13:27

    Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από χθες ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ξεναγήθηκε σήμερα στους χώρους της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στο μοναστήρι. Η επίσκεψη έχει ανεπίσημο χαρακτήρα και θα παραμείνει στον Άθω για τρεις ημέρες όπου θα επισκεφτεί και άλλες μονές. Ο Κάρολος ζήτησε διακριτικότητα για την επίσκεψή του στον Άθω.

    [06] Δεν θα μεταβεί στην Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΝ.

    08/05/2001 21:13:19

    Δεν θα μεταβεί στο Ακσάρ της Τουρκίας ο αρχηγός του ΓΕΝ Γιώργος Θεοδωρουλάκης αν η Άγκυρα επιμείνει στην θέση οτι δεν μπορεί να γίνει πτήση του ελικοπτέρου που θα τον μεταφέρει απο τη Ρόδο στην Τουρκία καθώς η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την Ρόδο αποστρατιωτικοποιημένο νησί. Ο υπουργός τύπου διευκρίνισε πάντως οτι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει επίσημα την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια πολιτική προσέγγιση είναι εκτός κάθε ανοχής και επισήμανε οτι η Τουρκία δίνει λάθος ερμηνεία στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης.

    [07] Στο 3,5% ο πληθωρισμός Απριλίου

    08/05/2001 14:49:24

  • Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, ο οποίος έκλεισε στο 3,5% απο 3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή το μήνα Απρίλιο 2001 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2002 κατά 3,5% οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις της ομάδας μεταφορές, ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια και διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 May 2001 - 20:30:19 UTC