Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη του Πάπα.
  • [02] Θράκη-Θερμές εκδηλώσεις για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
  • [03] Ανασύσταση της ιστορικής τρόικας στο ΠΑΣΟΚ.
  • [04] Εξετάσεις αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου.
  • [05] Θετικές εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία από τον ΟΟΣΑ.
  • [06] Συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη για το Κυπριακό.
  • [07] Μύστηριο η έκρηξη βόμβας που διαμέλισε 49χρονη στη Βούλα.
  • [08] Ικανοποίηση Ρογκ για την Ολυμπιακή προετοιμασία.
  • [09] Η ΟΤΟΕ κήρυξε 48ωρη απεργία στις τράπεζες.

  • [01] Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη του Πάπα.

    03/05/2001 21:16:23

    Σε πραγματικό φρούριο έχει μετατραπεί η Αθήνα, ενόψει της αυριανής

    επίσκεψης του Πάπα, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Οι δρόμοι, από το αεροδρόμιο των Σπάτων, μέχρι το κέντρο της Αθήνας και το Ολυμπιακό στάδιο, θα κλείνουν για το κοινό και θα απαγορεύεται ακόμη και η στάση. Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει δυστοκία στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, καθώς το Βατικανό δεν επιθυμεί αναφορά στο Κυπριακό, κάτι που δεν αποδέχεται η εκκλησία της Ελλάδος.

    [02] Θράκη-Θερμές εκδηλώσεις για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

    03/05/2001 21:16:16

    Με θερμές εκδηλώσεις αγάπης, έγινε δεκτός ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που επισκέπτεται τη Θράκη. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας χοροστάτησε σε πατριαρχική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της, του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη ενώ μεταξύ των αρχών της πόλης που τον υποδέχτηκαν, ήταν και ο Μουφτής της πόλης. Αναφερόμενος στη συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι η ειρήνη είναι δώρον και ευλογία του θεού τόσον κατά το Ευαγγέλιον, όσον και κατά το Κοράνιον.

    [03] Ανασύσταση της ιστορικής τρόικας στο ΠΑΣΟΚ.

    03/05/2001 21:16:10

    Σε ανασύσταση της ιστορικής τροϊκας στο ΠΑΣΟΚ προχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε σχετική εισήγηση στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της είναι η διαχείριση κρίσεων, όπως το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τρόϊκα θα μετέχουν οι Ακης Τσοχατζόπουλος, Κώστας Λαλιώτης και Βάσω Παπανδρέου στη θέση του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

    [04] Εξετάσεις αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου.

    03/05/2001 21:16:00

    Παρατείνεται μέχρι την προσεχή Τρίτη, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ένιαίων Λυκείων, τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο. Στο μεταξύ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών εξετάσεων. Οι εξετάσεις της Β' Λυκείου θα διεξαχθούν από 31 Μαϊου, έως 18 Ιουνίου και της Γ' Λυκείου από 29 Μαϊου έως 18 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών θα γίνουν από 19 έως 23 Μαϊου.

    [05] Θετικές εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία από τον ΟΟΣΑ.

    03/05/2001 21:15:53

    Θετικές εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία, σε μια περίοδο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, κάνει ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του. Προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης την προσεχή διετία από 4 έως 4,5%, πληθωρισμό από 2,8 έως 3,1% και πτώση της ανεργίας. Παράλληλα, συνιστά τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ταχύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    [06] Συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη για το Κυπριακό.

    03/05/2001 21:15:44

    Την ανάγκη να συνεχιστούν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, που διακόπηκαν το Νοέμβριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κύπρου. Από την πλευρά του, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμπαράσταση της Ελλάδος στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος και ένταξης της Κύπρου στην ΕΈ, και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για το ότι θεωρεί το Κυπριακό πρώτιστο εθνικό πρόβλημα. Ο κ.Κληρίδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Καραμανλή.

    [07] Μύστηριο η έκρηξη βόμβας που διαμέλισε 49χρονη στη Βούλα.

    03/05/2001 21:15:33

    Μυστήριο παραμένει η υπόθεση της 49χρονης ελληνοβρετανίδας Μαίρη-Σούζαν Αριστείδη, η οποία διαμελίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της από έκρηξη βόμβας που κουβαλούσε η ίδια. Στο σπίτι της 49χρονης, η οποία είχε σχέσεις με την οικογένεια Γρηγοράκου, δύο μέλη της οποίας σκοτώθηκαν στον πόλεμο των νονών της νύχτας, βρέθηκαν εκρηκτικά και άλλα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Η ελληνοβρετανίδα φορούσε γάντια και ωτοασπίδες, ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η έκρηξη έγινε κατά λάθος, από το σκύλο που είχε στο ΙΧ και ο οποίος πάτησε κατά λάθος το τηλεκοντρόλ πυροδότησης του μηχανισμού.

    [08] Ικανοποίηση Ρογκ για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

    03/05/2001 21:15:22

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των Ολυμπιακών έργων εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης. Τα Ολυμπιακά έργα και τα γενικότερα έργα υποδομής προχωρούν σύμφωνα με τα πλάνα και εντός χρονοδιαγραμμάτων, τόνισε ο βέλγος αξιωματούχος της ΔΟΕ και εκτίμησε ότι "η οργανωτική προσπάθεια της Ελλάδας για την Ολυμπιάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο".

    [09] Η ΟΤΟΕ κήρυξε 48ωρη απεργία στις τράπεζες.

    03/05/2001 21:15:13

    Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 17 και 18 Μαϊου στις τράπεζες, αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας σύμβασης του κλάδου και την παράταση της εκκρεμότητας για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος του κλάδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 May 2001 - 20:30:21 UTC