Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Αποσύρει τα μέτρα ο υπουργός Εργασίας
  • [02] ΓΣΕΕ - Συνάντηση με πολιτικές νεολαίες - Ασφαλιστικό.
  • [03] Εργατική Πρωτομαγιά-Εορτασμός-Απεργία-Συγκεντρώσεις
  • [04] Κινητοποιήσεις δικηγόρων
  • [05] Επίσκεψη Πάπα-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια
  • [06] Βουλή-Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
  • [07] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα, στα Κάτω Πατήσια.
  • [08] Ρέιβ πάρτι-Στον εισαγγελέα 21 άτομα
  • [09] Ασφαλιστικό - Βάσω.
  • [10] Γιαννίτσης-ΓΣΕΕ .
  • [11] Συνέντευξη Βάσω Παπανδρέου.
  • [12] Γιορτασμός Πρωτομαγιάς.
  • [13] Δικηγόροι .
  • [14] Επίσκεψη Πάπα.

  • [01] Ασφαλιστικό-Αποσύρει τα μέτρα ο υπουργός Εργασίας

    30/04/2001 14:12:03

  • Το θέμα της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και αυτή την εβδομάδα. Τα συνδικάτα αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για τον αυριανό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ απο την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι αποσύρει τα μέτρα που είχε ανακοινώσει και ότι συζητά και το θέμα της εξεύρεσης των πόρων. Εξάλλου, η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ ζητά να φορολογηθούν τα μεγάλα εισοδήματα και οι περιουσίες.

    [02] ΓΣΕΕ - Συνάντηση με πολιτικές νεολαίες - Ασφαλιστικό.

    30/04/2001 14:11:57

  • Να δεσμευθεί η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των πολιτικών νεολαιών του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Ερωτηθείς, εάν είναι ικανοποιημένος μετά από τη υποχώρηση της κυβέρνησης σε "διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα", ο κ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι η Συνομοσπονδία, δεν ζήτησε μόνον απόσυρση των μέτρων, αλλά και πόρους για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

    [03] Εργατική Πρωτομαγιά-Εορτασμός-Απεργία-Συγκεντρώσεις

    30/04/2001 14:11:50

  • Ο αυριανός εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα θα γίνει με δύο χωριστές συγκεντρώσεις. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν τη δική τους συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, σωματεία, οι ηγεσίες των οποίων πρόσκεινται στο ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Λόγω του αυριανού εορτασμού θα υπολειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    [04] Κινητοποιήσεις δικηγόρων

    30/04/2001 14:11:44

  • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι αντιδρώντας στην αύξηση των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής συμμετοχής τους κατά τη σύναψη συμβολαίων αγοραπωλησίας στην οποία προτίθεται να προβεί το υπουργείο Οικονομικών. Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική στάση εργασίας μίας ώρας την ερχόμενη Τετάρτη, διήμερη πανελλαδική αποχή την Πέμπτη και Παρασκευή και συμμετοχή των δικηγόρων στην απεργία της 17ης Μαΐου.

    [05] Επίσκεψη Πάπα-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

    30/04/2001 14:11:37

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πάπα Ιωάννη-Παύλου του δεύτερου στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα στα Προπύλαια οπαδοί του Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Μητροπόλεως. Σημειώνεται ότι η αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα ενόψει της επίσκεψης του πάπα, για την προστασία του οποίου θα χρησιμοποιηθούν χιλιάδες αστυνομικοί.

    [06] Βουλή-Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

    30/04/2001 14:11:31

  • Με τέσσερις αλλαγές κατατίθεται κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στη θεσμοθέτηση απαγόρευσης της παρακολούθησης εντός της οικίας, στην επαναδιατύπωση της έννοιας της εγκληματικής οργάνωσης, στην απαγόρευση στους μυστικούς αστυνομικούς να επιχειρούν προβοκατόρικες ενέργειες και στην κατοχύρωση με αυξημένες εγγυήσεις της λήψης γενετικού υλικού.

    [07] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα, στα Κάτω Πατήσια.

    30/04/2001 14:11:24

  • Εξι εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν το πρωί δύο ένοπλοι από την Εθνική Τράπεζα στα Κάτω Πατήσια Αττικής. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοποδήλατο, που βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμένο στην ίδια περιοχή.

    [08] Ρέιβ πάρτι-Στον εισαγγελέα 21 άτομα

    30/04/2001 14:11:17

  • Στον εισαγγελέα Αιγίου οδηγούνται σήμερα τα 21 άτομα τα οποία συνελήφθησαν σε ρέιβ πάρτι σε κάμπινγκ της περιοχής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν χάπια "έκσταση" και χασίς. Από την αστυνομία αναζητείται ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ Κωνσταντίνος Τσόλης.

    [09] Ασφαλιστικό - Βάσω.

    30/04/2001 08:34:30

    Φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών αλλά και των υπερκερδών που δεν επαναπενδύονται ζητεί με συνέντευξή της στα ΝΕΑ η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Χαρακτηρίζει προσωπική την άρνηση του κ. Παπαντωνίου να υιοθετήσει αυτή την πρόταση. Παραδέχεται οτι οι τελευταίες εξελίξεις αποτέλεσαν "σκληρό μάθημα για την κυβέρνηση", τονίζοντας οτι τώρα καλείται να αποδείξει οτι το κατανόησε. Καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για το διάλογο αλλά και για τις αλλαγές που απαιτούνται.

    [10] Γιαννίτσης-ΓΣΕΕ .

    30/04/2001 08:34:24

    Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης κάλεσε χθες τη ΓΣΕΕ να προσέλθει στο διάλογο χωρίς όρους υπογραμμίζοντας οτι η κυβέρνηση δέχεται να διεξαχθεί απο μηδενική βάση. Ο κ. Γιαννίτσης καταλόγισε παράλληλα αρνητισμό στη στάση της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας οτι αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το ασφαλιστικό προκειμένου να συντάξει με ακρίβεια τη δική της αντιπρόταση. Ο κ. Πολυζωγόπουλος έκανε 9 προτάσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    [11] Συνέντευξη Βάσω Παπανδρέου.

    30/04/2001 08:34:17

    Φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών αλλά και των υπερκερδών που δεν επαναπενδύονται ζητεί με συνέντευξή της στα ΝΕΑ η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Η κυρία Παπανδρέου χαρακτηρίζει προσωπική την άρνηση του κ. Παπαντωνίου να υιοθετήσει αυτή την πρόταση. Παραδέχεται οτι οι τελευταίες εξελίξεις αποτέλεσαν "σκληρό μάθημα για την κυβέρνηση", τονίζοντας οτι τώρα καλείται να αποδείξει οτι το κατανόησε. Η υπουργός Εσωτερικών ζητεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό να προχωρήσει "βήμα προς βήμα". Επίσης καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για τις αλλαγές που απαιτούνται. Ειδικότερα, η κυρία Παπανδρέου τάσσεται υπέρ ενός μικτού ασφαλιστικού συστήματος με την εισαγωγή και κεφαλαιοποιητικών στοιχείων χωρίς μείωση των κατώτατων συντάξεων και με πρόβλεψη για εθνική κατώτατη σύνταξη για τους μη ασφαλισμένους. Η κυρία Παπανδρέου ως καθ΄ύλην υπουργός αναφέρεται και στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας οτι έχει παρέλθει πλέον το μοντέλο της "κεντρικής παρέμβασης" στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Η υπουργός προτείνει πρώτα οι ίδιες οι δυνάμεις κάθε περιοχής να συνεργαστούν να συμφωνήσουν σε προγράμματα και πρόσωπα και κατόπιν να προσφέρουν τα κόμματα την υποστήριξή τους. Τέλος, χαρακτηρίζει σαράκι για το ΠΑΣΟΚ τις προσωπικές στρατηγικές. [Φώτο-79570]

    [12] Γιορτασμός Πρωτομαγιάς.

    30/04/2001 08:34:10

    Με δύο χωριστές συγκεντρώσεις σε μια κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν τη δική τους συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως με πορεία στη συνέχεια προς τη Βουλή. Σωματεία οι ηγεσίες των οποίων πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποιούν χωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου.

    [13] Δικηγόροι .

    30/04/2001 08:34:04

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι αντιδρώντας στην αύξηση των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής συμμετοχής τους κατά τη σύναψη συμβολαίων αγοραπωλησίας που προτίθεται να προβεί το υπουργείο Οικονομικών. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική στάση εργασίας μιας ώρας την ερχόμενη Τετάρτη, διήμερη πανελλαδική αποχή την Πέμπτη και Παρασκευή και συμμετοχή των δικηγόρων στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό στις 17 Μαϊου.

    [14] Επίσκεψη Πάπα.

    30/04/2001 08:33:58

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια οπαδοί του Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας. Παρόμοια συγκέντρωση έγινε χθες σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Τέλος, ανακοινώθηκε οτι συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει και το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Μητροπόλεως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2001 - 11:30:25 UTC