Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Σημίτης-Ασφαλιστικό-Διάλογος.
  • [02] Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
  • [03] ΝΔ-Ο Β.Μεϊμαράκης γραμματέας στην ΚΕ του κόμματος.
  • [04] Τράπεζα της Ελλάδος-Παπαδήμος-Ελληνική οικονομία.
  • [05] Ιερά Σύνοδος-Εκτακτη συνεδρίαση για την επίσκεψη του Πάπα.
  • [06] Εθνικό Σχέδιο Αποκέντρωσης-Β.Παπανδρέου.

  • [01] Κ.Σημίτης-Ασφαλιστικό-Διάλογος.

    27/04/2001 20:57:55

    Ανοιχτή σε διάλογο εφ'όλης της ύλης για το ασφαλιστικό χωρίς προαπαιτούμενα προκαταλήψεις και δόγματα, δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία μετά την καθολική αντίδραση των συνδικάτων πάγωσε την αρχική της πρόταση, καθώς όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρεμπόδισε το διάλογο. Η κυβέρνηση σημείωσε επίσης ότι αναζητά πραγματική λύση και όχι συγκαλυμμένη αναβολή και μετατόπιση του προβλήματος. Για το λόγο αυτό κάλεσε όλους εκείνους που διατυπώνουν προτάσεις δεξιά και αριστερά, να τις καταθέσουν στο πλαίσιο ενός συντεταγμένου και οργανωμένου κοινωνικού διαλόγου. Το απόγευμα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος διέψευσε για άλλη μια φορά τα σενάρια περί παραιτήσεώς του.

    [02] Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

    27/04/2001 20:57:49

    Την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο ασφαλιστικό, επέρριψε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, έκανε δραματική στροφή και έβαλε τα μέτρα στο ψυγείο. Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες κατά κύριο λόγο έχουν αναπτυξιακή διάσταση, κατέθεσε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Τα συνδικάτα δεν είναι αντίθετα στον κοινωνικό διάλογο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθενται σε αμφισβήτηση βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    [03] ΝΔ-Ο Β.Μεϊμαράκης γραμματέας στην ΚΕ του κόμματος.

    27/04/2001 20:57:42

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη, συγκέντρωσε 320 ψήφους σε σύνολο 476, έναντι 129 του άλλου υποψήφιου Πέτρου Τατούλη, ενώ βρέθηκαν 27 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Σε ότι αφορά την ψηφοφορία για την εκλογή των πέντε κοινοβουλευτικών μελών του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ, πρώτος εξελέγη, ο υποστηριζόμενος από τον κ. Καραμανλή, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος συγκέντρωσε 228 ψήφους έναντι 227 της Ντόρας Μπακογιάννη. Τρίτος εξελέγη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με 190 ψήφους, ενώ στην τέταρτη θέση με 159 ψήφους ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και πεμπτος ο Νικήτας Κακλαμάνης με 125 ψήφους,αλλά λόγω της ποσόστωσης των γυναικών τη θέση του καταλαμβάνει η Μαριέττα Γιαννάκου με 97 ψήφους.

    [04] Τράπεζα της Ελλάδος-Παπαδήμος-Ελληνική οικονομία.

    27/04/2001 20:57:36

    Επισημάνσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως για τη σύγκλιση, διατυπώνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Στην ετήσια έκθεσή του ο κ. Παπαδήμος προτείνει ουσιαστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων, απελευθέρωση των αγορών τηλεπικοινωνιών και ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αυξάνουν την ευελιξία της αγοράς εργασίας. Ο κ. Παπαδήμος εκτιμά ότι η πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας θα επιτευχθεί σε διπλάσιο από τον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή σε περίπου 20 χρόνια.

    [05] Ιερά Σύνοδος-Εκτακτη συνεδρίαση για την επίσκεψη του Πάπα.

    27/04/2001 20:57:30

    Με τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου, στις 4 Μαϊου στην Αθήνα, ασχολήθηκε στην έκτακτη συνεδριασή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπως ανακοινώθηκε η Εκκλησία θα παρίσταται μόνο σε τρείς εκδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Πάπα, ενω σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει συμπροσευχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ο Αρχιεπίσκοπος θα απευθύνει διάγγελμα ότι οι Ορθόδοξοι Ελληνες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τον Πάπα.

    [06] Εθνικό Σχέδιο Αποκέντρωσης-Β.Παπανδρέου.

    27/04/2001 20:57:24

    Το Εθνικό Σχέδιο Αποκέντρωσης, παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ. Η κ.Παπανδρέου παραδέχθηκε ωστόσο, πως το κόστος των προβλημάτων που εμφανίστηκαν δεν κατανέμεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους του πολίτες με αποτέλεσμα την ανεργία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, των οικονομικών μεταναστών και των επιπτώσεών τους, που έχουν ως κατάληξη την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Η κ. Παπανδρέου παρουσίασε επίσης το 3ετές πρόγραμμα μεταρρυθμιστικών αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2001 - 20:30:12 UTC