Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάβυσσος-έγκλημα.
  • [02] Καζαντζίδης-εξιτήριο.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.
  • [04] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου.
  • [05] Σημίτης-Ασφαλιστικό.
  • [06] Προτάσεις.
  • [07] Αντιδράσεις.
  • [08] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.
  • [09] Ηλιόπουλος.
  • [10] Προϋπολογισμός.
  • [11] Επίσκεψη Πάπα.

  • [01] Ανάβυσσος-έγκλημα.

    20/04/2001 14:12:23

    Αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε τα μεσάνυχτα στα παράλια της Αναβύσσου, με θύμα την Ασπασία Ρίζου, 63 ετών, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της. Το θύμα, το οποίο κατείχε μεγάλη ακίνητη περιουσία, φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ στραγγαλίστηκε με μαντήλι. Η άτυχη γυναίκα διατηρούσε καντίνα στην παραλία της Αναβύσσου, ενώ από την αστυνομία αναζητούνται δύο άτομα που είχαν οικονομικές διαφορές μαζί της.

    [02] Καζαντζίδης-εξιτήριο.

    20/04/2001 14:11:20

    Καταβεβλημένος αλλά χαμογελαστός, βγήκε το μεσημέρι από το Ιατρικό Κέντρο ο Στέλιος Καζαντζίδης. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ενδέχεται το προσεχές διάστημα να μεταβεί στο εξωτερικό για να ακολουθήσει μια νέα θεραπευτική αγωγή. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και η βελτίωση της κατάστασης του Στέλιου Καζαντζίδη επιτρέπει στους γιατρούς να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.

    20/04/2001 14:11:13

    Με τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα θέματα που ανέκυψαν μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση να περικοπούν δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ώστε να επιδοτηθούν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής. Νωρίτερα σήμερα, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και με την πρόεδρο του ιδρύματος Γουλανδρή.

    [04] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου.

    20/04/2001 14:10:17

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις της κυβέρνησης επί του θέματος. Ο κ.Σημίτης, πρόσθεσε ότι πρέπει ο καθένας να συνεισφέρει στο κοινωνικό διάλογο που αρχίζει. Κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες πριν την κατ`ιδίαν συνάντησή τους, ο κ.Στεφανόπουλος τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό ο διάλογος που θα επακολουθήσει να είναι ειλικρινής και αποτελεσματικός.

    [05] Σημίτης-Ασφαλιστικό.

    20/04/2001 08:45:12

    Επιτακτική είναι η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας παράλληλα τις προτάσεις που θα θέσει η κυβέρνηση στο διάλογο που θα ακολουθήσει με τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς. Οι αλλαγές στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση θα ενισχύσουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ασφάλεια και τη βεβαιότητα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, τόνισε ο πρωθυπουργός. Σήμερα ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει σχετικά με τις προτάσεις αυτές.

    [06] Προτάσεις.

    20/04/2001 08:45:05

    Σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης, απορρίπτεται η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, διασφαλίζεται ο τριμερής χαρακτήρας χρηματοδότησης, δεν αυξάνονται οι εισφορές και τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Καθορίζεται το 65ο έτος ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα μειωμένης σύνταξης στο 60ο. Στις γυναίκες το όριο θα μειώνεται δυο χρόνια για κάθε παιδί ανεξαρτήτου ηλικίας. Η σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση τα καλύτερα 10 χρόνια της τελευταίας 15ετίας.

    [07] Αντιδράσεις.

    20/04/2001 08:44:59

    Η ΓΣΕΕ απέρριψε τις κυβερνητικές προτάσεις εξαγγέλοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 του μηνός. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις αόριστες και γενικόλογες. Το ΚΚΕ οτι αποβλέπουν στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΝ για σαρωτικά μέτρα που επιδεινώνουν δραματικά το πρόγραμμα ζωής μεγάλου τμήματος των ασφαλισμένων. Επικριτικές προς την κυβέρνηση ήταν και οι δηλώσεις των προέδρων των Φιλελευθέρων, του ΔΗΚΚΙ, της ΠΟΛΑΝ και της ΕΣΗΕΑ.

    [08] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.

    20/04/2001 08:44:52

    Η περικοπή των αμυντικών δαπανών, το ασφαλιστικό, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [09] Ηλιόπουλος.

    20/04/2001 08:44:46

    Κορυφώνεται η αγωνία για την υγεία του γνωστού ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου, η κατάσταση της υγείας του οποίου, παρουσίασε επιδείνωση. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος νοσηλεύεται στην Γενική Κλινική Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ειλεό. Από τότε παρουσίασε πρόβλημα στον ένα πνεύμονα και η κατάστασή του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η αναπνοή του δημοφιλούς ηθοποιού να υποστηρίζεται μηχανικά.

    [10] Προϋπολογισμός.

    20/04/2001 08:44:40

    Κανονικά χωρίς καμία αλλαγή ούτε στις δαπάνες ούτε στα έσοδα θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός του 2001, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη συνάντησή, που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν φορολογικά μέτρα και να υπάρξουν πρόσθετες περικοπές στις δαπάνες, καθώς όπως είπε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική.

    [11] Επίσκεψη Πάπα.

    20/04/2001 08:44:34

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν για την προστασία του Πάπα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 4 και 5 Μαϊου. Ηδη διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο αρχιεπίσκοπος δεν θα συμμετάσχει σε γεύμα ή δείπνο με τον Πάπα, αλλά θα βρεθεί μαζί του σε τρείς περιπτώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 April 2001 - 11:30:27 UTC